MILJONÄR: Lapo Elkann (39).Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
2. detsember 2016, 04:00

Fiati dünastia liikme appihüüe: MIND HOIAB PROSTITUUT PANTVANGIS! (8)

Itaalia tuntud autokompanii Fiat pärija Lapo Elkann helistas New Yorgist oma sugulastele Itaalias ja teatas, et teda hoiab pantvangis prostituut, kes nõuab 10 000 dollarit. Elkann nõudis omakorda sugulastelt, et need kannaks niisuguse summa tema arvele, vahendab BBC.
PROSTITUUT: Curtis McKinstry (29). Foto: Reuters / Scanpix

New Yorgis viibinud Lapo Elkannilt (39) läinud reedel hädakõne saanud sugulased informeerisid USA politseid. Sugulaste sõnul väitis Lapo Elkann, et teda hoiab pantvangis prostituut, kes nõuab 10 000 dollarit. Mees pöördus sugulaste poole tungiva abipalvega, et need saadaks julgeoleku garantiina talle prostituudi küsitud summa. 

Politsei: mingit inimröövi ei olnud 

Politseinikud otsustasid instseneerida raha üle andmise. Nad leidsid Lapo Elkanni pühapäeva öösel kella kahe paiku Manhattani korterist koos eskortteenistuses töötava 29aastase transseksuaali Curtis McKinstryga. Politseinikud võtsidki esmalt tuginedes Lapo Elkanni tunnistustele prostituudi vahi alla. Edasise uurimise käigus aga selgus, et appihüüdega esinenud mees oli pantvangistuse kohta valetanud ja prostituut vabastati inimröövisüüdistustest. Käed pandi raudu hoopis Lapo Elkannil.

SÜNDMUSKOHT: New Yorgi politsei leidis Fiati pärija Lapo Elkanni selle maja korterist koos soovahetajast prostituudi Curtis McKinstryga. Eelnevalt oli Lapo Elkann esinenud nõmeda valega, et prostituut hoiab teda pantvangis. Foto: Reuters / Scanpix

USA politsei andmetel saabus Lapo Elkann New Yorki reedel 25. novembril ja veetis aega transseksuaalist prostituudiga. Koos tarvitati ohtralt alkoholi ja narkootikume. Kui Lapo Elkannil sai suure pidutsemisega sularaha otsa, siis mõtleski ta välja enda röövimisloo, et sugulastelt raha välja petta. Tegelikult ei hoidnud teda keegi korteris jõuga kinni. USA meedia kinnitamata andmetel prassis Lapo Elkann maha mitu miljonit dollarit. See summa tundub siiski ülemäära suur ja sugulastelt küsitud 10 000 dollarit jälle liiga väike.

Kuna Fiati asutaja Giovanni (Gianni) Agnelli (1921–2003) noorim lapselaps ei ole sugugi vaene inimene, siis on raske mõista, miks ta ei läinud sularaha lõppemisel mõne pangautomaadi juurde. Tõenäoliselt ei tea ta seda isegi, sest oli meelemürkide mõju all. Meedia andmetel kuulub Lapo Elkannile priske pakk Fiati aktsiaid ja tema varandus ulatub sadadesse miljonitesse eurodesse.

New Yorgi politsei esitas Lapo Elkannile kahtlustuse petmises ja tal tuleb astuda 25. jaanuaril kohtu ette. Seniks lasti ta kautsjoni vastu vabadusse. Lapo Elkann teatas oma Instagrami kontol enne lendu New Yorki, et tegemist on ärireisiga ja teda ootavad ees kohtumised paljude huvitavate inimestega, kellega arutab äriprojekte. 

Lapo Elkann: mul oli raske lapsepõlv 

Lapo Elkann on varemgi sattunud meedia tähelepanu keskmesse. Nii langes ta 2005. aastal narkootikumide üledoosi tõttu koomasse. Ka tookord leiti mees soovahetajast prostituudi juurest. Ta oli alasti. Lapo Elkann oli tookord 28aastane ja tema seksipartner 54aastane. Torino haiglas selgus, et Lapo Elkann oli tarbinud korraga nii oopiumi, kokaiini kui ka heroiini. Arstide sõnul pääses ta tookord väga napilt surmast.

2006. aastal võttis New Yorgi politsei Lapo Elkanni vahi alla, kui ta koos soovahetajast prostituudiga narkootikume pruukis. Hiljem kuulutati see vahejuhtum salastatuks.

Pärast neid juhtumeid taandus Lapo Elkann Fiati juhatusest ja juhtimise võttis üle temast aasta vanem vend John Elkann.

Lapo Elkann põhjendas 2013. aastal ajalehele Il Fatto Quotidiano antud intervjuus oma ebaharilikku käitumist minevikus üleelatud vapustustega. Mees väitis, et jesuiitide juhitud internaadis oli teda juba 13aastaselt seksuaalselt kuritarvitatud ning see jättis tema hinge sügava jälje. Tasub teada, et Lapo Elkann kasvas üles Prantsusmaal ja pärast rahvusvaheliste suhete stuudiumi Londonis töötas ta endise USA välisministri Henry Kissingeri isikliku assistendina.

Saksa meedia andmetel nähti Lapo Elkanni läinud suvel sageli 34aastase kaunitari Shermine Shahrivari seltsis, kuid püsisuhteks romaan siiski ei arenenud.

Lapo ja John Elkanni ema on Giovanni Agnelli tütar krahvinna Margherita Agnelli de Pahlen (61), keda nii mõnigi Euroopa meediaväljanne seostab Putini viienda kolonniga. Nii on naist nähtud Vene natsionalisti Aleksandr Dugini seltsis.

Margherita Agnelli de Pahleni perekonnale kuulub ka ajaleht La Stampa, mis mõni päev tagasi avaldas Venemaa presidendi Vladimir Putini kirjutise "On aeg usaldada Venemaad, ühisrinne terrori vastu".