XXIV laulupidu”Ajapuudutus. Puudutuse aeg” aastal 2014. Foto: Mati Hiis (Õhtuleht)
Eesti uudised
1. detsember 2016, 16:27

Lauluväljakule uus detailplaneering

Linnavalitsus lubas lõpetada lauluväljaku ja lähiala detailplaneeringu senise menetluse ning kavatseb algatada uue koostamise.

Uue planeeringu alustamise tingis 2009. aastal algatatud planeeringu menetlemise ülemäära pikk aeg ning senised planeerimispõhimõtted on aegunud. Samuti ei arvestata vanades kavades huvirühmade ja eelkõige laulupidude vajadustega. Peale selle kaaluti võimalust rajada samale, enam kui 26-hektarilisele alale tantsupidude väljak. Ka sellest ideest on Kalevi staadioni arendamise kasuks loobutud.

Avalikkuse tähelepanu pälvis lauluväljaku ja selle lähiala planeering, kuna tekkis põhjendatud kahtlus, et kõrvalkrundil asuvate hoonete teenindamiseks vajalik tee rajatakse lauluväljaku krundi servale.

Linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas kinnitas: „Hirm, et lauluväljaku ala soovitakse arendada põhifunktsiooni kahjustades, on täiesti põhjendamatu ja arusaamatu. Laulupidude korraldajate eestvõttel on selliste hirmude maandamiseks otstarbekas alustada detailplaneeringuga just nimelt nullist.”

Uute plaanidega on kiire, sest tuleval aastal peetakse lauluväljakul XII noorte laulupidu, 2018. aastal tähistab Eesti vabariik 100 aasta juubelit ning 2019. aastal saab laulupidude traditsioon 150 aastaseks.