Eesti presidendid: Lennart Meri, Arnold Rüütel, Toomas Hendrik Ilves, Kersti Kaljulaid.Foto: Helene C. Stikkel / Wikimedia; Alar Truu, Jörgen Norkroos
Eesti uudised
30. november 2016, 18:22

Millega tegelevad Eesti presidentide lapsed? (64)

Millega tegelevad Eesti presidentide lapsed? Google’i-otsingud näitavad, et paljud neist elavad väga tagasihoidlikult vältides avalikkuse tähelepanu.

Lennart Meri (1929-2006, president 1992-2001) ja Regina Meri lastest vanem poeg, eesti filoloogi haridusega poliitik Mart Meri (57) on olnud riigikogu liige ning töötab aastast 2007 Eesti Instituudi tegevjuhina. Ta kuulub sotsiaaldemokraatlikkusse erakonda.

Mart Meri Foto: Teet Malsroos

Google’i otsingu andmetel on noorem poeg Kristjan-Aapo Meri (50) ärimees. Ta kuulub Helme Maasikakasvatuse OÜ juhatusse.

Kristjan-Aapo Meri Foto: Tiina Kõrtsini

Lennart Meri ja Helle Meri tütar Tuule Meri (31) on õppinud Tartu ülikoolis inglise filoloogiat ning on praegu seotud Soomega.

Tuule Meri Foto: Arno Saar

Arnold Rüütlil (88, president 2001-2006) ja Ingrid Rüütlil on kaks tütart, Maris (58) ja Anneli (51). Maalikunstnikuna ERKI lõpetanud Maris Leif on oma sõnul näinud elus nälga ja näguripäevi. Mäletame 2006. aasta presidendivalimistele eelnenud nn Kadriorgia-juhtumit Maris Leifi tollal teismeliseeas tütardega, kes olid vanavanemate juurde kasvatada. Tüdrukutest on saanud tublid noored naised. Bioenergiatega tegelev Maris Leif on praeguseks võtnud endale nime Ungelo Dao. Ta tegeleb idamaade kunstiga ning korraldab tušimaalikursusi.

2006. aastal ilmus veel kõmu-uudis, et president Rüütlil on salapoeg. Izvestija väitel olevat president Arnold Rüütlil poeg, kes elab Peterburis kasuperes ning õpib Peterburi ülikoolis koos Vene presidendi Vladimir Putini tütardega. Pärast valimisi jäi kahtlus unustusehõlma.

Toomas Hendrik Ilvesel (62, president 2006-2016) on järeltulijaid neli.

Abielust Merry Bullockiga on poeg Luukas Kristjan (29) ja tütar Juulia Kristiine (24). USAs sündinud Luukas Kristjan Ilves on teeninud Eesti kaitseväes. Praegu on ta Brüsselis, töötades Eesti alalises esinduses digitaalküsimuste nõunikuna.

Luukas Kristjan Ilves ja Kadri Keiu Ilves Foto: Tiina Kõrtsini

Juulia Kristiine Ilves on õppinud massaažiterapeudiks ning jätkab õpinguid loodusmeditsiini alal USAs Colorado osariigis. Ta tegeleb taimeravi, idamaade filosoofia ja tantsuga.

President Ilvese ja Evelin Ilvese tütar Kadri Keiu (13) õpib põhikoolis.

Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Ilvese poeg Hans Hendrik sündis paar päeva tagasi.

Tänavu presidendiks saanud Kersti Kaljulaidil (46) on samuti neli last. Abielust Taavi Talvikuga on tal tütar Silja Märdla (27) ja poeg Siim Talvik (23).

Silja Märdla Foto: Kuvatõmmis / Internet

Tütar Silja on doktoriõppe kõrval spetsialistina ametis tehnikaülikooli geodeesia õppetoolis. Poeg Siim on lõpetanud bakalaureuseõppe IT kolledžis ja juhib praegu arendustiimi idufirmas Sorry As A Service.

Siim Talvik Foto: Kuvatõmmis / Internet

Praeguse abikaasa Georgi-Rene Maksimovskiga on Kersti Kaljulaiul kaks poega – neist üks 11- ning teine seitsmeaastane.