LoreenFoto: AFP / Scanpix
Üritused
30. november 2016, 12:48

KAS JÄLLE KINDEL VÕIT? Loreen pürgib taas Eurovisionile Rootsit esindama (1)

Rootsis avalikustati täna Eesti Lauluga sarnase konkursi Melodifestivalen osalejad, kelle hulgast leiab ka kuningriigile 2012. Eurovisioni võidu toonud Loreeni. 

Eufooriline lauljatar pole aga ainus Rootsi lipu all Eurovisionile pürgija, kes korra juba võidu taskusse pannud. 2017. aastal soovib Kiievis üles astuda ka Charlotte Perrelli, kes võitis lauluvõistluse 1999. aastal hitiga "Take Me To Your Heaven". Viis riiki, sealhulgas Eesti, andsid Perrellile toona 12 punkti.

Charlotte Perrelli esindas Rootsit Eurovisionil ka 2008. aastal, kus ta pääses finaali ja sai 18. koha. Siis andis Eesti Rootsile kaks punkti.

Melodifestivaleni produtsent Christer Björkmani sõnul on lisaks Loreeni ja Charlotte Perrelli esitatud lugudele kõik sel korral Eurovisionile pürgivad 28 muusikapala väga head.

"See on üks tugevamaid esinejanimistuid, mis meil kunagi olnud on. Seda juba muusikažanrite paljususe tõttu," rääkis Björkman. "Hitte on nii palju, et sealt vaid ühe välja valmine teeb haiget."

Melodifestivaleni poolfinaalid toimuvad igal veebruarikuu laupäeval. See, kes sõidab Rootsit Kiievisse esindama, selgub 11. märtsil.

  • Konkursile laekus kokku 2478 laulu, millest valiti välja 28.
  • Kümme laulu 28-st on rootsikeelsed. 
  • Melodifestivaleni poolfinaalides osaleb kokku 43 artisti, kellest 30 on ka varem konkursil osalenud.
  • Vanim osaleja on 87-aastane Owe Thörnqvist, kes pürgib Eurovisionile esimest korda.