Adeele SeppFoto: TV3
Inimesed
30. november 2016, 04:00

Adeele Sepp: tahan oma näosaate finaaliesitusega inimestel tuju heaks teha! (16)

Näitlejatar sulatab saate "Su nägu kõlab tuttavalt" finaalis kokku kaks Anne Veski pala.

"Ma ei ole saate jooksul veel saanud eestikeelset ballaadi laulda," põhjendab Adeele Sepp, miks ta valis pühapäevases näosaate finaalis esitamiseks Anne Veski laulu "Veel". Kuid sellele lisaks laulab ta hoogsamat "Hea tuju laulu", mida teatakse ka nimega "Atmosfäär". "Ma tahaks, et etteaste oleks lõbus ja ma saaks rahvaga toreda kontakti. Loodan, et "Hea tuju lauluga" tõmbame peo käima!" 

Adeele liisk langes Anne Veski rollile mitmel põhjusel. "Esiteks tahtsin ma laulda eesti keeles ja teiseks tahtsin ennast proovile panna. Anne Veski on kindlasti tõeline proovikivi. Ta on suur artist ja ma austan väga seda, mida ta teeb," selgitab näitleja.

Ta räägib, et Anne Veskit soovitas tal jäljendada ka mitu saatega seotud inimest. "Kunagi ammu mainis eelmise näosaate hooaja võitja Juss Haasma, et oleks väga kihvt, kui loosiratas mulle naerataks ja Anne Veski loosiks. Tantsuõpetaja Villiko Kruuse ja lauluõpetaja Maiken olid samuti seda meelt, et Anne Veski on hea mõte. Kuulasin oma häid soovitajaid," sõnab Adeele ja lisab, et tugiisikuid on tal saate jooksul olnud palju. "Saate produktsioonitiim, õpetajad ja kohtunikud on kõik vaimustavad inimesed, kes meid igal sammul toetavad ja nõu annavad. Võib-olla jääb mulje, et teeme seda kõike üksi, kuid tegelikult on meie seljataga suur meeskond – nii saates kui ka kodudes. Ma olen kõigile väga tänulik." 

"Anne on väga täpne artist" 

Näitleja tõdeb, et Anne Veski puhul on laule, mille hulgast valida, meeletult palju. Lõpuks jäid sõelale "Veel", mida Anne esitab Adeele sõnul vokaalselt väga võimsalt, ning tempokam "Hea tuju laul". Adeele mainib, et kui temalt on küsitud, mida ta tahab näosaate finaalis pakkuda, siis on ta vastanud: "Tahaksin, et inimestel läheks minu esituse peale tuju heaks." Kuidas ühest laulust laval teine saab, Adeele veel ei avalda. "Eks kohapeal ole näha."

Adeele on 90ndate laps. "Olen kasvanud üles hoopis Spice Girlsi hittide saatel. Aga paljud, nende hulgas näiteks näosaate grimeerija Merle Liinsoo, on rääkinud mulle oma lugusid lapsepõlvest – kui telerist või raadiost tuli Anne Veski, kogunes terve perekond ümber teleri või raadio ja elas talle kaasa. Muidugi on ta praeguseni fantastiline artist," arvab Adeele.

Veski kehastamine on tema sõnul mitmeti paras pähkel. "Annel on väga võimas vokaal. Ta on ääretult täpne artist ja ta teab kindlalt, mis on tema lugude sõnum." Adeele ütleb, et näitlejana on talle ka väga tähtis see, et loo sõnum saaks selgelt edastatud. "Olen sõnastanud eesmärgid nii, et vokaal ja laulude mõte oleks väga täpne." Kuidas on aga Annele iseloomulike žestidega – tulevad need pigem kergelt või raskelt? "Anne ei tee laval midagi ainult tegemise pärast ja ka igal tema žestil on mõte taga, ta jutustab sellega lugu. See kõik on minule väga oluline," kinnitab Adeele.

Näosaate finaalini jäänud päevi kasutab ta hea meelega veel harjutamiseks ja päris kohe ta lavale ei tormaks. "Ma tahaks ikka head tulemust ja arvan, et selleks on vaja tööd teha. Nii et ma lihvin, kuni veel saab." Naine tunnistab, et natuke võtab mõte, et Saku suurhallis vaatab teda umbes 6000 inimest, põlve värisema küll. Seda enam, et ta ei ole varem kordagi selles kontserdipaigas käinud. "Samas on "Su nägu kõlab tuttavalt" olnud nii kihvt karussell ja minule on oluline, et saame sellele panna vinge punkti. Üritan praegu keskenduda sellele, et meil on võimalus kohale tuleva publiku toe ja energia abil teha üks vägev šõu!"