Foto: Alar Truu
Eesti uudised
29. november 2016, 13:25

SEIKLEJA, INTELLIGENT, UUDISHIMULIK: mida ütleb Amburi tähtkuju Ilveste poja kohta? (30)

Eile hommikul president Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Ilvese perre sündinud pisikene Hans Hendrik Ilves kannab taevatähtede eeskujul edasi Amburi tähtkuju. Milliseid isikuomadusi see väikesele Hansule väidetavalt toob ning mis ametit ta kaaluma peaks?

Amburid on õnnelikud ja mängulised tegelased, kes ei kaota pea iial optimismi ning naudivad juba pisikesest peale teiste tähelepanu. Väike Ambur väljendab oma muretut suhtumist, kui otsustab maja peale tatsama minna, sipelgaid uurida või süveneda vaibamustrisse. Võid kindel olla, et üsna pea saad sinagi sellest osa, sest ta ei suuda kaua üksi olla. Just sarnast avastamisrõõmu ja lapsikust kannavad Amburid endaga terve elu, isegi vanuigi suudavad nad leida kõiges positiivset ning näha murepilvede taga paistmas päikest.

Öeldakse, et uudishimu tappis kassi – detsembrilapsed kannavad seda ütlust kenasti edasi. Nende päev algab ja lõpeb küsimustega, nagu "miks see ahi on kuum?" või "miks peab jõuluvanale kirja kirjutama, kui päkapikud kõike näevad?".

Üsna pea näevad Amburid maailma laiemalt ning filosoof neis seab ümbritseva kahtluse alla, taas tõstab pead seiklusjanu, mistõttu suunduvad paljud neist end kaugetesse maadesse otsima. Sageli otsustavad nad poliitiku, filosoofi, reporteri või arheoloogi elukutse kasuks, sest on pigem intellektuaalset tüüpi.

Amburite mõtted liiguvad kiiresti ning nad suudavad otsuseid vastu võtta lennult. Teinekord võib teistel olla raske jälgida nende mõtteprotsessi, ent kuulata tasub – neil on alati midagi huvitavat rääkida selle kohta, mida nad lugesid, nägid või kogesid.

Vanema venna moodi intelligent

Hans Hendriku vanem vend Luukas Kristjan on samuti sügislaps – sündinud Kaalude tähtkujus. Kuigi Kaalusid kujutatakse enamasti ette kui inimesi, kes ei suuda langetada konkreetseid otsuseid, ent reaalsuses valitseb nende hinges siiski tasakaal. Kaalud on suhteliselt koostööaltid ning head suhtlejad, kes võivad vaidlustes järele anda, sest ihkavad liialt teistele meeldida.

Luukas Kristjan Ilves Foto: Jörgen Norkroos

Õhumärgina huvitavad Kaalude esindajat eelkõige huvitavad raamatud, stimuleerivad vestlused ja huvitavad inimest. Esteetidena hindavad nad ilu ja kauneid sõnu. Nad võitlevad võrdsuse eest ja ei suuda taluda ebaõiglust.

Üldiselt sobiv Kaaludele advokaadi, diplomaadi või ärimehe amet, kuid nad on edukad ka ajakirjanduses ning loomevaldkonnas üldisemalt.