AJARATAST TAGASI KERIMAS: Istuvad (pildil vasakult) Andres Lepik, Merle Karusoo, Jaak Johanson. Seisavad (pildil vasakult) Sulev Teppart, Laine Mägi, Margus Oopkaup, Aivar Simmermann, Elmar Trink, Katrin Nielsen, Viire Valdma ja Andrus Vaarik.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
28. november 2016, 04:00

LAINE MÄGI LAVAKA KATSETEST: "Imre Arakas kukutati läbi, sest kirjandi kirjutamise ajal tuli miilits klassi ja viis ta kaasa." (4)

Lavakunstikooli X lennu lõpetanud näitlejad meenutavad, kuidas nad ligi 40 aastat tagasi Panso kooli sattusid. 

Lavakunstikooli X lennu lõpetanud näitlejad meenutavad, kuidas nad ligi 40 aastat tagasi Panso kooli sattusid. 

Eesti teatri suurkuju Voldemar Panso sünniaastapäeva raames toimus reedel Särevi Teatritoas kohtumine lavakooli X lennu vilistlastega. Kui 1978. aastal seisid Jaak Johanson, Katrin Nielsen, Viire Valdma, Andrus Vaarik, Aivar Simmermann, Margus Oopkaup, Elmar Trink, Andres Lepik, Sulev Teppart, Laine Mägi ja Toomas Kreen vastamisi oma tulevase kursusejuhendaja Aarne Ükskülaga, siis nüüd istuti publiku ees. 

Seega mitte kogu kursus, sest lisaks nimetatule lõpetasid X lennu 1982. aastal veel Vilma Luik, Mare Martin-Peterson, Anu Lamp, Jaan Rekkor ning meie hulgast juba lahkunud Maanus Valentin. Omamoodi märgilise tähenduse sai kohtumisõhtu sellega, et kui kursuse üheks olulisemaks diplomilavastuseks oli Merle Karusoo "Meie elulood", siis kursuslaste meenutused lavakooli sisseastumisest on ja kahtlemata ka jäävad olulisteks killukeseks nende endagi elulugudes. Täna lavakoolis doktorantuuris õppiv Aivar Simmermann ütles otse, et Panso kooli minek oli tema jaoks üks kõige suuremaid elumuutusi.

Edasi lugemiseks: