VÕLUMAAILM ANNO 1926: 90 aasta tagune New York rajati Inglismaale Leavesdeni ­Warner Brosi stuudiosse, kus on vändatud ka Potteri seiklused. Pildil Newt Scamander (Eddie Redmayne) ja Ameerika võlukunstiministeeriumi töötaja Tina ­Goldstein (Katherine Waterston).Foto: outnow.ch
Inimesed
26. november 2016, 04:00

Potteri maailm taas filmilinal! (1)

"Fantastilised elukad" avab võlurpoiss Harry Potteri seikluste viieosalise eelloo

"Fantastilised elukad" avab võlurpoiss Harry Potteri seikluste viieosalise eelloo

J. K. Rowlingu võlukunstimaailm avaneb uuest küljest: värskes linateoses "Fantastilised elukad ja kust neid leida" tegutseb Oscari võitja Eddie Redmayne’i kehastatud silmapaistev magizooloog Newt Scamander eelmise sajandi esimese poole Ameerikas. Ent see on vaid avapauk: Potteri sõsarsaagat tuleb kokku viis jagu.

"Fantastilised elukad" on lavastanud David Yates, kelle käe all on valminud neli viimast Harry Potteri filmi. Stsenaristidebüüdi teeb kirjanik Rowling. Kui Potter seikles oma sõpradega 1990. aastate Suurbritannias, siis uue linaloo tegevus saab alguse 1926. aastal, kui Newt on äsja lõpule viinud ümbermaailmaretke, mille eesmärk oli leida ja kirjeldada tervet hulka maagilisi elukaid, ning jõudnud New Yorki.

Edasi lugemiseks: