Sven MikserFoto: Mari Luud
Tele
24. november 2016, 20:51

Värske välisminister Sven Mikser “Kahekõnes”: Arvan, et minust väga palju kogenumaid välispoliitkaga tegelevaid poliitikuid ei ole (56)

Tänase “Kahekõne” külaline oli vastvalitud välisminister Sven Mikser, kelle arvates on tal piisavalt kogemust selle vastutusrikka koha täitmiseks. 

Saatejuht Indrek Treufeldt arvas, et kuna Eesti välispoliitika on kindel ja püsiv ja ministeerium teab, mida ta teeb, siis ei olegi Mikseril kui väliministril midagi teha ja võimalik oma programmi ellu viia. 

Mikser aga kinnitas, et ministeerium teeb seda, mida tema juht õigeks peab. 

“Ministeerium teeb seda ja mängib sellest noodist, mille valitsus ja ministeeriumi poliitiline juht, välisminister kätte annavad,” ütles ta. 

Mikseri sõnul ei ole tal plaanis radikaalseid kannapöördeid välispoliitika suuna osas, kuid usub, et tal on välispoliitika arendamiseks piisavalt kogemust.

“Ma olen küll noorema põlve poliitik, kuid ma olen Eesti kümne tänase staažikama parlamendiliikme hulgas ja ma olen juhtinud oma elus kaks korda kaitseministeeriumi ja kahel korral parlamendi väliskomisjoni ja ühe korra riigikaitsekomisjoni. Niiet ma arvan, et minust väga palju kogenumaid välispoliitikaga tegelevaid poliitkuid ülearu palju ei ole,” rääkis Mikser.