Inimesed

Karismaatilisel Hiina meditsiini gurul lasub plagiaadikahtlus (53)

LISA KOMMENTAAR

plagiaat näitab inimese võimetust25. november 2016, 14:10
Plagieerimine näitab tegelikult seda, et tolle Bürklandi teadmised/kogemused on puudulikud. Kes teemat valdab, suudab seda lihtsalt ja arusaadavalt ning ENDA sõnadega seletada.
Tühikargajad ja mulje jätjad peavad aga teiste tekste kasutama, sest nad ise lihtsalt ei suuda midagi sellist kokku kirjutada.
25. november 2016, 15:21
Kirjutan sellele kommentaarile kahe käega alla. Kui inimene valdab antud teemat ja on seda lausa oma sõnade järgi Hiinas koha peal õppinud, siis ta kirjutab sellest teemast oma sõnade ja lausetega. Kuid aga et iga poole aasta tagant tuleb jälle uus raamat, mis on tegelikult teistelt autoritelt maha spikerdatud ja rahvas jookseb selle peale tomi, sest ennast on kuulsaks tehtud. No lasku käia. Nagu kuulda, nüüd ta keskendubki "oma raamatute" kirjutamisele. Sõidetakse kirjutamiseks lausa kuhugi soojale maale, sest nii on ju popp.
vaat24. november 2016, 21:37
ei ole kumbagi raamatut ise lugenud. Sellepärast ei usalda ka midagi arvata. Kui eestikeelne teos on ilma viitamata maha kirjutatud, siis on tegemist näotu tembuga. Samas küsiksin, et kellele on saksakeelses raamatus viidatud, vbl on need viited kattuvad.
Anna24. november 2016, 19:00
Rene Bürkland on väga hea arst. Käisin tema juures oma tasakaaluhäiretega ja sain lõpuks reele. Bürkland andis palju nõu, oli väga toetav ning ravis mind terveks. Mõtlen temast aastaid hiljem sügava soojusega ja soovin kõike head.
Ei saa24. november 2016, 18:32
tõsiselt võtta arsti, kes räägib eestlastele koeralihast , mis kannab yang energiat :D ...kogu tema jutust kumab professionaalset kretinismi .. "tubli" tuupur, kel on esialgu õnneks läinud oma nišši ( loe: kergeusklike) leidmisega
irw25. november 2016, 12:03
Kohe kraaksatab mõni salliv, et oled kompleksides! Koeraliha tuleb süüa et saada yang energiat! Tahaks näha kas peale sellist eufoorat on varsti Eesti elanikud terved nagu purikad! See on puhas platseebousk, mis neid mingil moel aitab. Mitte nõelad.
juku24. november 2016, 16:30
Kas see leht kulub ka Linnamäele?
R.elgitus24. november 2016, 15:37
Vargus ikka Vargus.vaevalt RB puudulikkuse tikutoosigi varastaks
Nanjing Laodao24. november 2016, 11:23
Eks hiina meditsiinis on ka teatud põhitõed ikka samad ning pole vahet, kas neid kirjutatakse saksa keees või eesti keeles. Hea igatahes, et keegi viitsis asjaga tegeleda ning nüüd on need teadmised ka meie inimestele mõistetavas keeles kättesaadavad. Ja R.B. ravib ju ikka suhteliselt efektiivselt. Pigem on selle vahu kerkimisel vaja vaadata kahes suunas:
1. Meie riigikeses on šarlatanid väga austet ning nüüd võib-olla tundsid tõsised petised (mitte meditsiinitaustaga eksperdid), et leib võib kõhnaks jäeda ja paras on hakata laimu levitama;
2. Kirjastaja keeras mingi käki - küll on juhtumeid, kus kirjastaja sisuliselt varastab mingi teose ja siis otsib kergeusklikku spetsialisti, kes selle signeeriks, natuke toimetaks, eessõna kirjutaks jne.
Aga Bürkland ise on ikka selles valdkonnas väga tegija, nii et olgem uhked et meil selliseid entusiaste on, kes ka rahvakeeli räägivad mitte pelgalt kantslist alla arusaamatut joru ei pobista. Edu!
muidugi24. november 2016, 13:05
ära kujuta ette - tegija. kergeusklikele vanadele naistele on ta tegija. väärikas inimene ei kirjuta teise raamatut ümber ega pane sinna oma nime peale. normaalne oleks see eesti keeles avaldada ausalt tõlkekirjanudusena, autori nõusolekul kokkulepitud tingimustel. muidu oled suli ja varas, võõraste sulgedega enda ehtija.
Väikekodanlik kirp24. november 2016, 17:26
Kui keegi avaldab anatoomiaõpiku ja kuskil maailmas, mingis keeles käsitletakse ka sama teemat sarnase struktuuriga (enne ilmselt ei tule neurofüsioloogia ja siis koed, luud ja lihased), kas siis on kohe tegu ebaväärika käitumisega?
24. november 2016, 19:25
Kui keegi avaldab oma nime all anatoomiaõpiku ja kuskilgi keegi jäljendab seda raamatut sõna sõnalt hoopis oma nime all, siis see ongi ebaväärikas käitumine.
24. november 2016, 13:23
Mis laimu levitamine see sinu arvates on, kui ta on oma nime all raamatu välja antud ning see on sõna sõnalt maha kopeeritud teiselt autorilt. Kas sa tahad öelda, et Bürkland pole ise seda enne lugenudki, kui raamat müüki läks? Ahnus ajab upakile. Ta ongi ravimise asemel suundunud kantslisse ning iga reainimene ei pääsegi ta jutule. Ainult vaprad ja ilusad ning kuulsad ja kummalised.
Soovitus24. november 2016, 17:24
Saa oma kompleksidest üle, siis on ka tervis parem.
to soovitus25. november 2016, 11:39
Mul ei ole vaja tema jutule minna.
Aga sina jookse, osta a pange ennast järjekorda!
Kohus24. november 2016, 10:45
Tüüpiline loomevargus, terve teos on kehvasti läbi kirjutatud teksti.
Kirjastuse põhjendused on täiesti primitiivsed ja täis demagoogilist moonutamist. Saksa kirjastaja peab andma asja kohtuse. Kirjanduse loetelus peab olema täpselt väljatoodud lehed, kus tsiteeringud võetud on, samuti on teose kujundus autoriõiguse objekt,. Teiste auori mõtted on samuti autoriõiguse objekt ning neid tuleb mõistlikus mahus tsiteerida, tagades samas pädeva esitamise viisi. Teiseks on probleemiks ostja tahtlik ekistamine. Bürklandi vastused näitavad selgelt, et akadeemiline pädevus ja austus oma lugeja suhtes on täiesti tundmatu mõiste. Mida tähendab lause, ma kasutan teiste tööd, aga raha panen oma tasku, kas need teised nn varjatud autorid saavad tema teoses müügist tulu!!
Mann24. november 2016, 11:32
Väga lihtne.Vaevalt,et ta sakslase pealt maha vikkis vaid algmaterjal oli mölemal sama,hiina meditsiini raamat,kui nad on mölemad öppinud sama.Mis halba kui seda tarkust tutvustatakse massidele. Ma olen önnelik,mul on see raamat ja köigil peaks see olema.Löik kaanelt "Inimene on unikaalne ja kordumatu, seetöttu peaks toitumisel lähtumagi sellest unikaalsusest.Ei ole olemas superdieeti,mis sobib köigile,ei ole olemas öigeid ja valesid,on sobivad ja mittesobivad toiduained." Täpselt Rene Bürklandi mötted.Miks ta peaks neid kusagilt maha kirjutama.Austage meie geeniusi,mitte ärge tulge mutta trampima.
just24. november 2016, 12:13
Ma ütleks, et algmaterjal on nagu korrutustabel, mis oli on ja jääb. Rene Bürkland on õppinud Hiinas ja jagab omandatud kõigile huvilistele. Olgem tänulikud võimaluse eest hiina meditsiini põhitõdedega tutvuda.
24. november 2016, 12:23
Ning poeletil on kuhjade viisi toiduaineid, mis on mujalt sisse veetud. Kas Hiina küüslauk on parem kui Eesti oma, sest ta on Hiina geniaalses mullas kasvanud?
nonoh25. november 2016, 14:05
Kui tekst on sõna-sõnalt sama, siis kui suur on tõenäosus, et ta ei varastanud teise inimese tööd? Teksti autor peaks vennikese kohtusse kaebama ja isehakanul kõvasti sulgi kitkuma.
hiinlane24. november 2016, 10:38
Kas 5000 aasta vanust tarkuse jagamist saab ikka plagiaadiks nimetada? Selle aja jooksul on jõudnud seda va Hiina tarkust paljud plagieerida, matkida, jäljendada, levitada ja tõlgendada - mida iganes.
?24. november 2016, 10:57
Tarkused on muidugi igale kirjutajale ühed ja samad, aga esitamise viis ei saa ju kuidagi täpipelt sama olla?
Selgelt ju näha, et oma pea Bürklandi raamatus nägi vähe vaeva - suurim vaev oli tõlkida saksa keelest teise kirjaniku juttu. :( Päris häbi!
24. november 2016, 11:05
Seetõttu ei saagi neid 5000 aasta vanuseid tarkusi enam sõnasõnalt tõsiselt võtta, kuna need on aja jooksul juba MOONDUNUD.
Nii on!24. november 2016, 10:23
Vaatasin pilti ja selge on see, et mõlemad näevad sarnased välja.
Mõlemal on kaaned, nende vahel lehed.
Plagiaat mis plagiaat!
24. november 2016, 10:27
Usk on oopium rahvale (või kuidas seda öeldigi). Nii on see vist ka Teie puhul:)
24. november 2016, 10:48
Leheküljenumbrid on ka identsed. Puhas pettus! :D
pensionär24. november 2016, 09:41
Kas ma saan nüüd raamatu raha tagasi , mis maksis 22.50
ma24. november 2016, 10:33
ega raamat sellest kehvemaks ei muutunud
huvitav ..24. november 2016, 09:39
et inimestel läheb nii korda, et kui keegi on guruks tituleeritud või midagi kellegi kohta äkki kaevatakse välja. Ei tea kas kellegi töö on hakanud kannatama ... ei ole ime et teised riigid peavad eestlasi sapiseks ja ussitajaks rahvaks. Kui inimene tahab kedagi võtta guruna, mis see kellegi teise asi on - ela oma elu ja ära ussita. Ja kui tegemist rahaguruga, siis ära sina toida teda, aga ära muretse kuidas teised elavad. Loodan et sapipõis liiga kokku ei kuiva :-)
24. november 2016, 10:00
Ärge ajage jama. Kui inimene (isegi kui mingi osa fännidest peab teda guruks) tegeleb plagiaadiga ja selle eest heausksetelt palju raha sisse kasseerib, ei ole siin tegemist ussitamisega.
24. november 2016, 10:16
Polegi vaja muretseda, sest sellistest hoitakse vaistuga kaugele. Kui hiina meditsiin oleks nii võimas, siis oleks hiinlased kõik terved. Kas polnud nii, et vanal ajal maksti sellisele hiina meditsiiniga ravivatele arstidele alles siis kui haige oli terveks saanud?
24. november 2016, 10:29
Just. Samasugune hullus toimub Eestis praegu ka igasuguste, peamiselt Indiast pärit kivikestega, mis kõik mingi asja puhul aitavat. Kui see tõsi oleks, ei oleks Indias nii kohutavat vaesust ja haigusi, ning miljonid ei käiks seal asjalseal kus juhtub jne.
jaan24. november 2016, 09:15
Kui sellised gurud ütlevad, et sööge si-ta ja jooge kust, siis hull rahvas nii teebki.
need kirjanikud on kõik kahtlased24. november 2016, 08:36
Näiteks ilukirjanduses on üldse kokku ainult 27 põhimõtteliselt võimalikku erinevat süžeed - Shakespeare pani nad kirja ja kõik hilisemad kirjanikud on sisuliselt sulid! :D
Tuleb meelde kirjanik Herman Sergo24. november 2016, 09:13
Teda süüdistati samas asjas. Tegelikult võib pilt olla teine,sest samad inimesed võivad näha asju ühtemoodi.
Kõik akadeemikud õpivad ühest piiblist!
Aga palgad on eri-riikides ikka erinevad.
Elagu Eesti!24. november 2016, 08:14
Kadedus kui keegi on liiga edukas annab meile jõudu! Õnne meile kõigile. Mehel järjekord kaks aastat. Jabur lugu.
24. november 2016, 08:35
Kui inimene ehib ennast võõraste sulgedega, ei ole selle esiletoomine kadedus. Ja see, kui jüngrid oma guru juurde minekuks mitu aastat järjekorras ootavad, ei näita tegelikult midagi muud, kui seda, et tegemist ongi nende jaoks guruga:)
to /24. november 2016, 09:25
Kas arst peab iga kord kui patsienti ravima hakkab, teadustama ravimeetodi loonud teadlase nime?
24. november 2016, 09:50
Teie olete kas rumal või demagoog, aru ei saa, kumb. Üks asi on kasutada oma töös seda, mida on õpitud, aga teine asi on teise tööle panna enda kui autori nimi. See teema on ammu selgeks vaieldud ja nimetuski olemas - plagiaat.
to /24. november 2016, 09:58
No aga sellest ma räägingi! Arst ei maini, et ravis patsienti mngi hoffmanni või brinkley õpetuse järgi. See ongi plagiaadigurudele plagiaat ju! Bürkland on ka selle kõik ise varem selgeks õppinud ja seda kasvõi selle välismaa raamatu järgi ning õpetab nüüd edasi. Kui arst ei pea patsiendile (lugejale antud loos) nimetama ravi loonud nime siis ei pea seda ka Bürkland kes edastab vaid õpitut.
24. november 2016, 10:18
Ausam oleks olnud see raamat tölkida ning ta enda poolt eessöna sinna kirjutada, et pooldab kogu juttu.
24. november 2016, 10:22
Lugege ikka artikkel enne läbi. Tegemist ei ole juhuslike kokkusattumustega, mida kaks kirjutajat on oma raamatus kasutanud. Jutt on sellest, et lõigud kattuvad liiga palju isegi sõnaliselt.
24. november 2016, 09:24
Tegemist on ilmselt rahaguruga. Kas ta ei võtnud vastu vahepeal Bai Lan massaazhisalongis või mingis muus Hiina massaazhisalongis, kus peab sularahas maksma, sest kaardiga makstes peab klient hinnale veel juurde maksma. Ja kus jalgu topiti üleni kuuma vette nii et nahk kõrbeb.
Mis guru,24. november 2016, 08:05
tavaline odava populismi taotleja. Kui fotot vaadata siis peaks ta oma maksa pärast arsti juurde pöörduma.
24. november 2016, 07:52
Meil on liiga suur usk igasugustesse "gurudesse".
heh24. november 2016, 09:26
Arvad, et sinusugse profaani kommentaare võetakse puhta kullana?
24. november 2016, 09:52
Profaanid oleme me mingil alal kõik, ka Teie. Olen päris kindel, et samal seisukohal kui mina on õnneks väga paljud.
to /24. november 2016, 10:01
Profaan on võhik mingil alal milles käib end välja kui proff. Kindlasti oleme me kõik mingil alal profaanid aga see ei puutu asjasse. Ametlik meditsiin on omadega juba nii pees, et näiteks USA-s sureb rohkem inimesi meditsiini tõttu kui haigustesse. Olen päris kindel, et samal seisukohal kui mina on õnneks väga paljud kogu maailmas.
24. november 2016, 10:25
Mina aga olen hoopis vastupidisel seisukohal. Olen päris meditsiinist alati abi saanud, nagu ka mu lähedased ja sõbrad-tuttavad. Minu jaoks on selliste "gurude" suhtes sümptomaatiline, kuidas üks naine silmade särades ETVs Bürklandi kiitis, andes teada, et ei saanud oma seljavaludele mujalt abi, siis aga läks Bürklandi juurde, ja käib oma seljaga seal juba viis aastat. See väide iseenesest on juba kõnekas:)
Kasutatud24. november 2016, 07:40
kirjanduse loetelu on üks asi, aga kui on ikka teisest raamatust mingeid lõike otse sõna sõnalt tõlgitud, siis peab ka tekst olema tsiteeringuna esitatud, sest esitatakse ju teise autori teksti ja mitte enda oma.
ka24. november 2016, 07:37
sakslane vehkis kõik hiinlaste pealt maha, aga tõlkijatena võiksid nad mõlemad end kaanel kirja panna
Q tagant24. november 2016, 07:02
Selge et ka klassikalises meditsiinis ravivõtted samad nii saksas kui eestis. Jama kui ei viitsinud natukenegi oma käega muuta. Puhas tõlkimine ohtlik. Või äkki ongi parem, kvaliteet tagatud