Blogid

Katrin Lust: Allan Martinson süüdistab mind lausvaletamises, aga mida teeb ta ise?  (140)

LISA KOMMENTAAR

Iff27. november 2016, 20:48
Katrin, Sa oled Eesti ajakirjandusmaastikul ainus positiivne üllataja 2016 Sinu saated on nauditavad alates esimesest sekundist viimaseni.. Jätka samas vaimus ja ole terve!
Radist26. november 2016, 22:33
Misasi see nimeühend Cherry üldse on? Huvitab see kedagi? Tulen välja, et huvitab.
Skeemimeistrite parasiteerimine25. november 2016, 23:46
Kriminoloogia on teadus mis uurib vahele jäänud kurjategijaid ehk saamatuid kurjategijaid.Teadus mis uurib edukaid kurjategijaid on tuntud politoloogia nime all.
CC25. november 2016, 12:15
tänu Katrini saatele sain kinnituse,et kahtlastest kohtadest mille iganes ostmine pole ikka hea mõte üldse. Parem on raha tänavale maha panna kui sellistes "poodides" ostlemas käia. Kahjuks on selliseid kohti teisigi.
Investor25. november 2016, 12:08
Ja kõik need Heinlad ja Martinsonid lihtsalt lepivad sellega, et nad rahast lihtsalt ilma jäid? Mind, kui investorit teeks küll natuke rahutuks, et kui ma panen kellegi firmasse a'la 100...200 000 eur ja siis ühel päeval firma ütleb, et tänud investeeringu eest, aga see ei aidanud meid ja me paneme nüüd asjad kokku ning suundume uutee jahimaadele, aga te võite meie uutesse projektidesse ka investeerida.
No ei kõla loogiliselt, välja arvatud juhul, kui kõik need Martinsonid, Heinlad, Susid, tompid ja veel kes iganes on ühes paadis. Nõus, võibolla see 380 000 makstigi Wow Travelile ära, mille Wow Travel arvestas ilmselt vanade võlgade katteks, aga miks jäi maksamta see 70 000? Miks jäid maksmata tasud teistele reisifirmadele? Ja üldsegi, kuhu siis lõpuks kadus see ülejäänud 700...800 000eur?
Sellele on loogiline vastus: Investorid said teada, et Cherry on sattunud makseraskustesse ja et mitte oma raha kaotada, otsustati raha firmast välja võtta. Ja sinna see kõik läksiki. Et huvitav oleks tõesti näha möödunud aasta ja käesoleva aasta Cherry Media pangaväljavõtteid, et kuhu, kellele ja mis ulatuses makseid tehti.
Arusaamatu on lihtsalt see, et miks TKA ei nõudnud neilt 2014 ja 2015 aasta majandusaruannet ja miks nüüd jääb TKA-l õigust ülegi, et nemad on kõik õigesti teinud? Alguses olid nad suure suuga nõus nö "petta saanute" eest isegi kohtusse minema, aga mingil hetkel kadus ka see pakkumine ära ja öeldi, et vaadake, kuidas ise hakkama saate. Kas KAPO peaks äkki TKA vastuatavate spetsialistide pangakontosid või öökappe kontrollima?
ettepanek24. november 2016, 23:19
lust nõuab cherry tegelastelt, et nad avaldaksid oma finantsdokumendid. seda ta muidugi ei saa.
aga ta võiks avaldada kannatanute kirjavahetuse ametiasutustega. trip.ee-s olevat kommentaarides huvitavaid tähelepanekuid, mille peale lust ja tema poolt intervjueeritud tegelased pole tulnudki.
to ettepanek2. detsember 2016, 15:54
sa ilmselt räägid asjadest, millest sul halli aimugi ei ole või oled sa ise Cherry ja TKA-ga samas paadis. Tarbijakaitse vastused tarbijatele on märgitud asutusesiseseks kasutamiseks ja TKA ähvardab ka kirja saajaid, mitte avaldama kirjade sisu teistele inimestele viidates paragrafidele kirja päises.
Olgu öeldud, et tegelikult on tegemist paragrafidega, mis peaksid kaitsma tegelikkuses tarbija enda isikuandmeid, mitte kirjavahetuse sisu.
On ääretult muret tekitav TKA selline käitumine - ju siis on, mida varja ka nende poolt!
kaupmees24. november 2016, 23:16
Ma olen ühe restorani omanik. Cherry jäi meile ka veidi üle tuhande euro võlgu. On küll kehvasti, aga noh, reaalsus on see, et kui ma ei teeninda kliente ei kaota ma ka raha. Teine küsimus on aga hoopis see, et mina ja kõik teised kaupmehed nõustusid lepinguga, mille järgi pean kliente ikka teenindama. keegi ju ei sundinud. ise olin loll, et sellise lepingu alla kirjutasin. Leping ütleb tõesti seda, et pean kliente teenindama - siin tuleb kirsikate ees müts maha võtta - nad on ikka väga head lepingud teinud, väga tarbijasõbralikud. ehk ma tegelikult ei saa aru, mis kiun siin siis käib. Tarbijate õigused olid juriidiliselt kaitstud, minge ja nõudke - läbi tarbijakaitse või kohtu. Aga te ju ei tee seda, vaid karjute niisama. Osad kliendid olen ma ära teenindanud, kes kõvema häälega palusid - ei ole ka mul huvi kuskil vaidluskomisjonides või kohtutes kaotada.
Aga25. november 2016, 06:11
Millise restorani omanik sa oled?
kaupmehele!25. november 2016, 08:55
Kellega me nõudma läheme, inimeste kontakte ju polnud ja Tarbijakaitseamet keeldus neid väljastamast! Õnneks täidab saade oma eesmärki ja nüüd on lõpuks võimalus midagi tegema hakata :) :)
to kaupmees:25. november 2016, 13:52
Tühja sa oled. Pigem oled sa Cherry käsilane.
kahjurõõm24. november 2016, 19:37
vaatasin nutulaulik Reimi fb-d. tõrvikutega ossid. mees on vist odini sõdalane. vaene lusti omar!
Et..24. november 2016, 21:00
...kui sa mõnel pildil õllepudeli/-purgiga oled, siis eeldan, et sa oled joodik ja asotsiaal kohe. Nõus? (Ei, ma ei ole Reimi)
To kahjurõõm:24. november 2016, 21:11
Et kui näed pilti inimesest alkoholipudeliga, on tegemest järelikult kohe alkohooliku ja asotsiaaliga. Kui näed pilti inimsesest BMW-ga, on ilmselgelt tegemist kohe rullnokaga. Kui näed pilti inimesest relvaga, on ilmselgelt kohe tegemist terrorismiga. Tüüpiline eestlane. Midagi tarka öelda ei ole, aga kommenteerida tahaks, siis hakkab kohe üldistama.
Odin24. november 2016, 22:49
Eks nüüd kiunu ikka need koerad, kellele saba peale astuti! :) Ju siis astuti valusasti!
Katrin24. november 2016, 16:49
Te olete kõige ausam,erapooletum,haritud mõtlemisega jne-jne armas- kaunis naine!Teist kiirgab sisemist ilu ja headust!Kõik Eesti ajakirjanikud,kes Eesti meediat esindavad,võiksid Teilt õppust võtta!
väike televaataja24. november 2016, 17:43
erapooletusest ja aususest on palju rääkida katrin lusti puhul, kui ta veet manot alusetult ja skandaali otsides maha tegi, aga loota võib, et ta sellest õppinud ja edaspidi töötab professionaalsemalt. cherryga seotud ja veel mitmete teiste lugude eest tuleb muidugi teda kiita, et ei karda käsitleda taolisi hämaraid asju.
püha lihtsameelsus24. november 2016, 17:54
haridus on kesine -kesk. tarka juttu oskab meist igaüks promterilt maha lugeda.
sisemiselt ilus inimene ei laima süütuid inimesi nng ei jäta pärast nende ees vabandamata. kõige häbematum ajakirjanduslik sigadus - psyhhoterrori solisti freddy alusetu süüdistamine tv3 uudistesaates, süüdistuse sisu -tartu kunstihoones sigatsemine ja vargus, kunstitoodete pihtapanemine, lõhkumine, neisse urineerimine. vilunud võltsijana monteeris lust pärast eksimuse väljatulekut saatejupi ringi ja riputas tv3 veebi video, kus polnud enam freddyst juttu. parim nali on seejuures, et lust püüdis olla eriti kujundlik ja toppis originaalsaatejuppi ka video psyhhoterrori muusikast.
või24. november 2016, 20:05
et kaunis???? Vaene mees, mis naisi Sa enda ümber näinud oled?
arvamus26. november 2016, 07:12
Kõige ausam, haritum jne. ei astu ise ämbrisse, ei valeta, ei ole kahepalgeline, ei tee tellimustöid, mida kahtlased isikud ette söödavad.
õige26. november 2016, 12:05
ja pole ajakirjanduslik tankist. suur osa blogipostitustest on propagandistlikud, kuid märksa parema kirejaoskuse tasemega kui on lusti ja tema koduabilise indreku tase.
msi24. november 2016, 14:03
olen väga meelitatud, et keegi tituleerib mind nooreks ajakirjanikuks. paraku pole ma ei noor ega ajakirjanik. pigem kisub ikka sinna juura poole. muidugi võib see nii mõnelegi tunduda uskumatu, et sellise valdkonna esindaja sekkub nii kahtlase mainega keskkonda nagu on seda lusti blogi.
selgitan veel 1 asja. keegi viitab siin karistusseadustkule. seal on tõepoolest olemas vastav paragrahv pankrotikuriteo kohta. aga kas keegi teab juhust, et selle paragrahvi alusel oleks keegi kohtu alla antud üksnes mõne võlausaldaja kaebuse alusel? prokuratuuril ja politseil napib raha, selliste asjadega hakkavad nad tegelema ainult siis, kui pankrotihaldur on eeltöö ära teinud. ajutine pankrotihaldur sellega ei tegele.
Tegelikult24. november 2016, 18:46
Oleks vaja teha kuriteoteade. On isegi üks selline Riigikohtu lahend, et kodanik võib minna politseisse ja seal valve uurija paneb asjaolud kirja. Soovitaksin paarsada inimest kokku koguda ja Tööstuse tn keskkrimka ette minna, Maj. kuritegude bürooga aeg kokku leppida, oma paberid kaasa võtta, las siis panevad kõigi 200 kannatanu kaebused kirja ja ülejäänud 1500 saadavad materjalid meiliga. Esimese 200 avaldaja summa peab ületama 80 000 ja peavad menetlema hakkama. Las uurivad, kuhu siis raha kadus.
Riin24. november 2016, 13:32
Väga kahju, et Katrin Lust oma pooliku kuuurimisega, on Ahti Heinla pannud avalikuse ees halba valgusesse. Tunnen isiklikult seda inimest ja tea, et ta ei tee antud sigadust, mida Lust talle pähe määrib mitte kunagi. Vaadates saadet olin süüdistusest täielikult šokeeritud. Aga kollane ajakirjandus ju müüb.
Tundsin24. november 2016, 16:34
Ted Bundyt isiklikult ja tean, et ta ei suudaks mõrvata isegi ühte naist, saati siis kümneid. Olen tema vastu esitatud süüdistustest ning tema suhtes täideviidud surmanuhtlusest täielikult šokeeritud.
msi24. november 2016, 12:43
lusti lugudega on selline asi, et ta võib avalikkuse ette tirida vägagi tähelepanuväärse teema. nii ka seekord. aga ta ülehindab oma võimeid ja asjatundlikkust ja mängib sellega vastaspoolele trumbid kätte.
on olemas võimalus, et lust hakkas asjaga tegelema juba sel ajal, kui kohus polnud veel otsust pankrotimenetluse raugemise kohta teinud. sel ajal oleks kannatanute jaoks olnud kõige vajalikum asjatundlik juriidiline nõustamine. lust aga hakkas nende ees suurt asjatundjat mängima ja ajama pada tasuta õigusabist juuratudengite ja harrastusjuristide poolt. samuti ei saa ta aru, mil määral vastutavad tekitatud kahju eest juhatuse liikmed ja mil määral omanikud. martinson oli just nii kaval, et loobus õigel ajal juhatamisest. ja omanikuna oli tema osa üsna väike. samuti süüdistab lust inimesi, kes antud loos on kõige suuremad kannatanud - need, kes meelitati lõpupoole suurinvestoriteks.
martinson ja co olid huvitatus just sellisest asjade käigust -kiire pankrotiavalduse menetlemine ajutise pankrotihalduri osavõtul ja pankrotimenetluse raugemine. paraku aitas lust neile oma asjatundmatuses täiega kaasa.
Kallis noorajakirjanik24. november 2016, 13:03
Juriidika ju selleks ongi, et kalli raha eest paragrahvi sirgemaks väänata.
Kes on seda õppinud, see ka pääseb rikaste maale.
to msi24. november 2016, 18:58
Kui Te ei ole asjade üldise käiguga kursis, siis ei ole vaja huupi lahmida, olge te siis juuraharidusega nagu te väidate või mistahes haridusega.
Katrin oli ainuke, tänu kellele see asi taaskord suure kella külge jõudis, sest kõik muud institutsioonid, kes peaks sellega tegelema, pesevad oma käed puhtaks ja seda ilmselgelt põhjusel, et nad on kas ühel või teisel moel selles skeemis, jah just skeemis, osalised. Samuti ei olnud ennem seda mitte ükski meedia väljaanne sellest teemast huvitatud. Seega mina ütlen küll hetkel suured tänud Katrinile tehtud töö eest!
võib välja valida kasvõi 10 instantsi24. november 2016, 19:56
mille kohta lihtinimene arvab, et just need peavad tema probleemi lahendama. vene ajal kaevati näiteks kõige rohkem parteile.
aga nad ei saa seda teha. naeruväärselt palju pommitati selles loos tarbijakaitseametit. mida see amet siis oleks saanud teha? ettekirjutuse? trahvi?
oleks lust tõeline uuriv ajakirjanik, oleks ta kasvõi maa alt need 5 tonni välja ajanud. kasvõi annetajate abil nagu tõlk omari maaletoomiseks. siis oleks praegu pankrotimenetlus käimas ja kannatanutel võimalus kõige huviväärsega tutvuda. nüüd on aga kõik kadunud uttu ja lusti üleskutse kogu dokumentatsioon avalikule teadetetahvlile riputada ülim naiivsus.
Tagantjärgi24. november 2016, 21:03
On kõik osavad targutama, aga tolku maala sellest.
...24. november 2016, 21:16
Tagantjärgi on kõik kõvad mehed targutama ja oma juuraalaseid teadmisi esitlema, aga tolku maala sellest. Kõrvalseisjatena on loomulikult hea ja lihtne kommenteerida ja arvustada, aga ise selle sees olles ei ole see üldse meeldiv. Ja kes peaks seisma tarbijate est, kui mitte tarbijakaitse? Ja nagu lugeda võite, siis tarbijakaitseametil oli töö tegemata, seoses Cherry 2014 ja 2015 dokumentatsiooniga.
ja mida siis saavutada taheti24. november 2016, 22:59
kas oma raha tagasi saada? tarbijakaitse ei saa seda ju kuidagi välja ajada. pankrotihaldur heal juhul vähemalt osagi.
to ja mida siis saavutada taheti:25. november 2016, 12:16
Saavutada taheti seda, et avalikkusele näidata, et Cherry Media tegelased ei ole ikka nii ilusad ja lillelised, kui Äripäev oma artikliga "Mine põhja nagu Cherry" seda näitas ja ülistas. Kuna enamus petta saanuid oli selle arvatavasti juba käega löönud, siis eesmärk oli Cherry ohvreid koondada. Ja usu või mitte, see eesmärk saavutati! Kui see pankrotihaldur oleks olnud puhas poiss, siis oleks ta seda kaamera ees öelnud. Kogu see pankroti menetlus ja võlausaldajatega tegelemine oli üks sur naljanumber, kui sa selle sees ole, siis on väljast hea sappi pritsida.
Ja ei väsi kordamast TKA oleks pidanud oma tööd õigel ajal ja korralikult tegema, mitte läbi sõrmede vaatam.
Korralikult lonkav õigussüsteem24. november 2016, 11:58
Minu sugulane käis palju palju aastaid tagasi kaupluses purjuspeaga vargil varastas kasti präänikuid ja vist veel nipet näpet kuskil praeguses rahas 25 euro eest ja tal oli veel mõni väiksem rikkumine ! Selle eest pandi 1 aastaks reaalselt vangi . Varastad miljoni oled tegija
Taavi24. november 2016, 12:25
niisiis , kindlalt edasi !
Spekulats24. november 2016, 11:41
Firma pankrot on ju enne selle toimumist ette prognoositav?
Ausad ärimehed ei väljasta siis enam vouchereid ja ei maksa omanikele kõrgeid tasusid. Cherry puhul oli vastupidi.
Spekulats, vaata...24. november 2016, 12:01
Järgmine kord kui ujuma lähed ja ära väsid, prognoosi kohe, et see lõpeb uppumisega ja anna kohe alla, ära isegi püüa kaldale ujuda. Kindlasti kiidetakse sind pärast sellise õilsa enesetapu eest...
Krool24. november 2016, 12:34
Kaldale ujumise tahtest just jäigi Cherry'l puudu! Millegipärast?
To Krool24. november 2016, 13:00
sa martinsoni lugu lugesid või ainult neid lustakaid fantaasiaid? ja googeldada tasub ka, kogu teema on ju läbi käidud, põhjused teada, vastutajad ka. kaldale ujumise tahte puudumises siin küll kedagi süüdistada ei saa. küll aga saab süüdistada selles, et tüübid hindasid veits võimeid üle, et nii kaugele ujusid ilma piisava ettevalmistuseta (rahastuseta)
To spekulatsioonid, vaata:24. november 2016, 21:28
Sa võrdles kergelt võrreldamatult asju, aga kui läheneme sinu vaatevinklist, siis kui sa oled ujunud keset merd ja vaimus hakkab võimust võtma, siis sa ei pane täiestbjõust edasi vaid võtad hoo maha ja üritad hakata kalda poole tagasi ujuma. Ja kui viia see nüüd tegelikule olukorrale, siis normaalne firmaomanik ei pane kisareise odavmüüki veel kaks päeva enne pankrotti,et veel võimalikult palju raha kokku korjata. No palun vabandust, aga nii naiivne olen ma küll, et kuidagi ei usu, et hommikul müüakse veel reise ja lõunaajal, kui viimane voucher on ära müüdud, kuulutatkse, et tegime mis suutsime, aga no ei vea enam välja ja tuleb firma likvideerida. No lihtsalt ei usu!
Vabandused vigade pärast24. november 2016, 21:33
To spekulats*
Vaimus=väsimus
Täiest jõust*
Lisareise*
Mees24. november 2016, 14:00
Kle - mida sa võrdled - 2013 ja 2016 aastaid. Tasud on ju 2013 juhtimise eest ja mure tekkis 2016...seni ju toimis kõik
Nii ongi!24. november 2016, 11:28
Miks kommentaare kustutatakse ? Tundub et riigi petmine on au sees !
Clat24. november 2016, 11:25
Talendid(vargad)koju siin saab vabalt varastada.
Raivo24. november 2016, 11:13
Need kahtlased tegelased käituvad nagu stambi järgi,nagu oleks ühest koolist tulnud.
Tõõpilised vastutustundetud aferistid!24. november 2016, 11:31
Võita ostjate usaldus, premeerida end kõrgete töötasudega ja siis areenilt kaduda.
see AM aus selgitus oligi lahja24. november 2016, 10:31
kaks korda oli hädade põhjuseks et nad ise said reisifirmadelt mütsi - ausalt, 20a ärikogemusega äriinglid lasevad endast 2x üle sõita samal asjal ? pigem on ikka nii et vennad vaatasid et raha põleb, korjame oma investeeringu kulude katmisena välja ja kui siis firmale elu sisse jääb oleme ikka omanikud aga ilma oma rahaga riskimata v siis paneme sama 100k sisse tagasi uue inveteeringuna
tursk24. november 2016, 10:31
see elukas M artison läheb varstu vangi kriminaalidele seltsi,sest ta on selle seltsi liige juba ammu
!!!24. november 2016, 10:13
Katrin ei ole midagi valesti teinud. Meil võiks rohkem selliseid ajakirjanikke olla, kes julgevad selliseid teemasid üles võtta.
Psaiko24. november 2016, 10:12
Ma ei suutnud selle omast-arust-uuriva-ajakirjaniku sousti lõpuni vaadata - ilmselgelt ei saa inimene mitte millestki aru, vaid otsib ainult intriige ja inimesi, kelle arvelt oma ego tõsta. Lust võiks kätte võtta mõne lihtsama ettevõtluse õpiku ja uurida, mis vahe on omanikel ja juhatus liikmetel. Samuti võiks inimene teada, et äris sõlmitud (ükskõik mismoodi ka äri siis lõppeb) lepinguid ei vedeldata avalikult ja neid ei panda niisama internetti kõigile tutvumiseks üles (need sisaldavad konfidentsiaalsusklauslit, ka lepingu teise poole andmeid, kes ei pruugi milleski süüdi olla ja nende avalik häbiposti löömine ei ole õige). Ka võiks Lust aru saada, et pärast ajutise pankrotihalduri määramist tegeleb ettevõtte dokumentatsiooniga ajutine haldur ning nõuda dokumentide avalikustamist juhatuse liikmetelt ja omanikelt näitab Lusti erilist rumalust.
Nüüd ta nõuab Cherry juhatuse liikmetelt/omanikel vabandusi jne. Kuule Lust, kas sa ise oled Freddylt enda paari aasta taguse soperduse pärast vabandust palunud, kui kirjutasid ajalehele artikli sellest, kuidas Freddy käis Tartus kunstimuusuemis lagastamas ja vargil? Hiljem ju selgus, et sinu poolt süüdistatud ja suures intriigi otsimise tuhinas avalikult laimatud isik, ei ole sinu fantaasialennuga kuidagi seotud. Mõni vabandus äkki Katrin Lust?
Lustfänn24. november 2016, 11:32
Selliseid sulidega ei saagi teistmoodi käituda!
töötaja24. november 2016, 10:00
Tubli ja julge töö,oleks Sinu suguseid ajakirjanikke rohkem saaks nii mönigi skeem päevavalgele toodud. Eestis on ju alati köik JOKK kui just möni ajakirjanik seda uurima ei hakka.Teist,Katrin ,on rohkem kasu eesti riigile kui kohtutest ja prokuratuurist. Palu edu ,jöudu ja röömu edaspidiseks.
Lendur24. november 2016, 09:55
Lugupeetud Katrin. Uurimise huvides teatan , et sama firma pettis ka riigiettevõtet Estonisn Air 100 000 euroga lennupileteid müües. Kaasosaline turundusjuht kes tegi teadliku nn. näpuka , koondati, raha kanti maha ehk taoti kinni, sest tegemist ju riigi rahaga ja paluti allesjäänud töörajatel vait olla. Head uurimist kui julgust on.
To Lendur24. november 2016, 11:29
Anonüümsed allikad räägivad, et firma võis olla seotud ka praamide riigihanke, hiljutise koalitsiooni lagunemise, süüria sõja ja Kennedy atendaadiga 63-dal. Kõik mätsiti kinni, kuna Ärma talu peremees kasutas välisvisiitidele lendamiseks teie poolt mainitud lennufirma sooduspileteid ning võimalik, et ta polnud ainuke. Räägitakse ka seda, et EA pankroti case on tihedalt seotud Cherryga ja ilmselt ka sellesama juhtumiga, mida teie jällegi mainite. Euroopa kohtule pakuti ka asi kinni mätsida, aga kohtunikud, kes Eestis lõbusalt cherry voucheritega sushi restoranis käisid, arvasid, et lõhe oli veidi maitsetu ja seega jäi diil katki. Ma võiks veel palju siseinfot jagada, kuna ma olen palju kuulnud. Aga ilmselt lastakse mind maha, seepärast teen seda siin, vaikselt ja anonüümselt.
Stjuardess24. november 2016, 19:16
Hei Lendur, jobajuttu ajad. Selle Estonian Airi kampaania puhul pettis teist poolt just Air! Ise oli ta lubanud pileteid piiramatult müüa, aga siis kui Cherry liiga edukaks osutus, tõmbas poole päeva pealt pidurit ja pettis tarbijate usaldust ning vedas alt ka Cherryt.
Lendur24. november 2016, 09:50
Kuuldavasti peteti ka riigiettevõtet Estonian Air 100 000 euroga. 2014 aastal . Asi mätsiti kinni, kaasosalisest EA turundusjuht koondati. Töötajatele öeldi et olge vait kui kinga ei taha saada. Riigi raha ju
Leelis Mao24. november 2016, 08:51
Oli siin saade M. Laost ja tema töömeetoditest. Siin sama lugu: riigi institutsioonidest abi pole. Tarbijakaitse mökitab niisama, politseist öeldakse ilmselt, et ise andsite raha ära. Vargad ütlevad lihtsalt, et noh vot nii läks. Meelis Lao sugustel endiselt peaks tööpõld lai olema ja ilmselt ka tulemuslikum.
Riin24. november 2016, 08:44
Katrin on lahmija. Kollane ajakirjandus ju müüb. Tunnen isiklikult Ahti Heinlat ja see inimene ei ole võimeline pättuseks. Olin peale saate vaatamist täielikult šokeeritud. Ka eelnevates saadetes on otsitud intriige. Katrin uuri kuu asemel ikka maad, kui soovid tegeleda maiste asjadega.
andres24. november 2016, 08:54
Oi või Riin oli saatest šokeeritud. Need ei ole šokeeritud, kelle raha pihta pandi?
Riinule24. november 2016, 09:01
Kuhu siis inimeste raha kadus?Las Ahti selgitab
Vutt24. november 2016, 09:06
Katrin teeb tänuväärset tööd, aga ta lihtsalt ei saa aru, et mis vahe on omanikul ja juhatuse liikmel. Martinson on tõenäoliselt asja eest kotitud, aga Heinla kallal jauramine näitab, et ajakirjanik tegelikult ei saa aru, kuidas käib ühe ettevõtte juhtimine ja toimimine.
Ei tunne ja tea24. november 2016, 09:22
Seda inimest aga selline väide juba, et tean isiklikult ja see inimene pole võimeline selleks ja selleks näitab, kui naiivne te olete. Pahatihti sellised inimesed, kellest sa seda kõige vähem ootad, võivadki just selliste tegudega hakkama saada.
To Vutt24. november 2016, 10:57
Ja sina tead?? Tundub et mitte. Kui Martinson oli juhatuse liige, siis vastutab tegevuse ja esitatud andmete eest täiega. Omanikuna võiks samuti ülevaade olla, mis firmas toimub. Ja omanikud saavad reguleerida, mis õigused juhatuse liikmetel on.
Vutt24. november 2016, 12:00
Jah, mina tean kuidas käib ettevõtte juhtimine ja toimimine ning investeeringute kaasamine.
Finantsinvestori roll on panna firmasse raha. Finantsinvestor ise ei sekku ettevõtte juhtimisse ja ei võta juhatuse liikme rolli. tõenäoline, et kui Heinla/Bevin poleks raha pannud, oleks Cherry lihtsalt aasta aega varem pankrotistunud. H/B rahadega pikendati agooniat aasta võrra; mõlemad mehed on nüüd selle raha võrra vaesemad ning (pisut asjatundmatu) ajakirjanik ja õelad kommentaatorid kotivad justkui oleks Heinla siit mingi raha vasakule pannud.
To Vutt24. november 2016, 13:47
Juba siin sa räägid oma tarkusega mööda. Kui Martinson oli finantsinvestor, siis miks ta võttis juhatuse liikme rolli ja sekkus juhtimisse??
Vutt24. november 2016, 15:20
Kus sa minu kommentaarist välja loed, et ma Martinsoni finantsinvestoriks nimetan?! Räägin ju Heinlast ja Bevinist.
Martinson oli juhatuse liige ning mõistagi vastutab toimunu eest. Seetõttu ma (eelmises) kommentaaris kirjutangi, et tema kottimine on õigustatud..
To Vutt24. november 2016, 15:31
Halloo inimene, artikkel ongi Martinsonist. Ja kui sa sinisilmselt usud, et kaks meest kes tegustesid Cherrys koos ja nüüd üheskoos mujal äri ajavad ei ole olnud rahade kantimisega "ühes paadis", siis on see sinu probleem.
Vutt24. november 2016, 15:43
Artiklis on siiski mainitud ka Ahti Heinlat, kes investeeris ettevõttesse, mis läks hapuks. Ta ei "teinud äri" koos Martinsoniga, vaid investeeris Martinsoni juhitud ettevõttesse. Täpselt nii nagu mina Tallinki aktsionärina ei "tee äri" koos Enn Pandiga, vaid olen sinna ettevõttesse investeerinud. Kui Enn Pant peaks tegema mingit suli ja Tallink seetõttu pankrotti minema oleks päris mage oma nime Õhtulehe blogist lugeda, et ma peaksin kõik nüüd välja rääkima, mis suli ma seal aktsionärina tegin.
J.Kunderi nim. Tallinna 32,keskkool, 8c klass24. november 2016, 11:24
Mina tunnen see-eest Allanit ja võin südamerahus öelda, et tegemist on klassikalise röövkapitalistist pätiga.Samas ilmselgelt reaalainetes väga targa inimesega.
aga ongi ju valetaja24. november 2016, 08:33
võtame või Tartu kakluse... temata jne jne
Valevorst mis valevorst
Nunnu pilt24. november 2016, 08:09
Saatejuht ei meeldi24. november 2016, 06:44
Selline mikrofoni näkkusuruja ja tüliotsija.Nii kui kogemata eksin sellele saatele,olen veel kiiremini uuel kanalil.Tal võib vabalt õiguski olla aga ma ei saa seda kunagi teada.
Kommentaator ei meeldi24. november 2016, 07:58
ja üldse sellised madala silmapiiriga inimesed, kes pigistavad silmakirjalikult silmad kinni suurpättuste ees - las jätavad riigile maksud maksmata, s...a see Eesti riik!
Mida ise teeb, tegi e-valimise ja koos tagauksega kui nii madala populaarsusega partei nii meeletult hääli sai24. november 2016, 01:50
Loodetavasti nüüd kontrollitakse asi üle
Arne24. november 2016, 01:05
Pätt andis pätile medali.
nojah24. november 2016, 00:53
Midagi on ikkagi mäda. Miks Tarbijakaitsetädi kokutas ja miks tõesti Cherryt mustas listis polnud? Kes kinni maksti? Teine asi - inimesed, kontrollige enne ükskõik mis firmaga kokkupuudet firma tausta krediidiinfo lehelt. Nüüd on see eriti lihtne, sest viimase kvartali makstud maksud näha. Kui pole makse makstud, on asi kagtlane. Kui on lisaks juba maksuvõlgnevus(ed), või võlgnevus(t)ele juba lisandunud intressid, siis pole mõtet pead ise tulle pista.
Väga lihtne24. november 2016, 00:35
Firma juhid tõendagu, kuhu rahad on läinud. Pankroti puhul peavad juhid vastutama saadud tasudega (maksku klientidele kompensatsiooniks!).
On jah lihtne ;)24. november 2016, 02:30
Aga seadus ei võimalda.
I24. november 2016, 00:10
Tarbijakaitse paneb muiduinternetti üles kelle on 1 aastaaruanne esitamata ja cerry puhul 2 aastat vaikust, IMELIK TARBIJAKAITSE ON SIIN RIIGIS
loogiline24. november 2016, 10:11
kapo peaks tarbijakaitsel silma peal hoidma
tõega näkku23. november 2016, 23:38
Osa Eesti ärielliidile on kombeks, et kui süüviti hakatakse finantsterrorismi uurima ,siis on uuritavate ainuke väide,et nad valetavad.See, et sajad inimesed oma rahast ilma jäävad on jõhkruse tipp.Lõunaosariikides on kombeks selliseid asju mitte andestada.
valed ootused23. november 2016, 23:25
pügadasaanud reisihuvilised kurdavad nüüd, et kust nad oleksid saanud andmebaasi kaaskannatajate andmetega, et koos pankrotimenetluse jaoks raha koguda.
kust nad nüüd need andmed saavad, kui koos kohtusse tahavad minna? mille jaoks on siis internet, suhtlusvõrgustikud ja ka ajakirjandus.
minu arust lootsid nad liigselt tarbijakaitse ja õiguskaitseorganite abile ja lasksid õige aja käest.
Onari Kämmal23. november 2016, 23:24
Muid asju ei hakka kommenteerima, aga "juhtimistasu" aastaaruandes on konkreetselt juhatuse liikme palgafond. 100 000 € juhtimistasu aastas tähendab 6220 € brutopalka ehk 4800 € kätte. Suur, aga mitte midagi ulmelist firmajuhi kohta.
karla23. november 2016, 23:18
Kati Sa oled kena tibi ja summagi ei tahaks,et jagaksid Aasme saatust.
aasmäe saatus23. november 2016, 23:29
on lustile küll tuttav teema. juhuslikult elab ta koos mehega, kes viimasena aasmäed elusana nägi.
to Karla!24. november 2016, 06:49
Tuleb selle Aasmäe teemaga rohkem kursis olla! Katrinil pole küll ohtu!
kodanik23. november 2016, 23:06
Ei usalda Martinsoni.Tänan Katrinit tubli ajalirjanikutöö eest.Kui pakirobotit tänaval kohtan,siis kindlasti kontrollin,kuivõrd ta täidab kõiki liiklus ja viisakusreegleid, vajadusel õpetan.Ei taandu ja kõrvale ei astu. La Tero taskila maaletoomist meenutan sellele robotile
masendav23. november 2016, 22:55
Kas Eesti ongi niisugune riik, kus presidendi vastuvõtule kutsutakse Martinsoni sugused pätid? Millal seda paraadi muudetakse või ära jäetakse. Niisugune mees on ju oma jutu ja tegevusega alaareneud,aga mitte tõsiselt võetav. Ärimees ta küll ei ole.
oh, 24. november 2016, 00:32
Küll pätt pätti btunneb.
XXX23. november 2016, 22:22
valetaja ja pealekauba reetur ka veel.
Valetaja23. november 2016, 20:42
Katrin, ära muretse. See, mis Allan Martinson kirjutas Postimehes, on võrdvaarne algkoolilapse mõttenaailmaga. Sealt jooksevad läbi sõnad "rahavoog" ja kassavoog", mis näitab, et oligi püramiidskeem. Vahendusfirmal on oluline mitte "voog", vaid raha kate. Seega ei tohi kulutada ettemakstud raha jumal teab milleks. arvel olev raha pole firma raha, vaid ettemaks. Sellepärast ei tehtudki bilanssi. Õiglase bilansi puhul oleks kohe näha olnud, kuidas raha on kasutatud. Vahenduse puhul, kus firmal puudub füüsiline kontorite võrgustik, on firma kulud töötasu ja reklaam. Viimase peale läks vist küll palju raha, arvestades, kui sageli ilmusid reklaamid portaalides. ka see on püramiidskeemile omane. Reklaamime, et raha tuleks ja tuleks. Kui Wow Travelile maksti 380000 ja 70000 oli veel maksta, siis kuhu jäi ülejäänud 750 000 EUR. Ja ausalt öeldes ei usu ma seda raha ettemaksu penni eest,kui Martinson kirjutab, et reisifirmal lasus kohustus reise korraldada. Kas reisikorraldaja võttis endale vastutuse reise korraldada tasuta? Tundmatute edasimüüjate (kes Cherry ka oli) küsitakse raha enne reisi. Kui enne reisi raha polnud, pole ka mingit kohustust. Ja kui Wow Travelile ei makstud 100% rahast enne reisi, siis usume me jee, et Poola firmale maksti 100 % raha ette. Kui polnud pettust nagu Martinson väidab, siis peab ta ikka superloll olema, et vahendusfirma, kus pole varasid ja kulud on võimalik paika panna, selliste kuludega põhja lasta. Nii lollile ärimehele tuleks panna ärikeeld vähemaks 10 aastaks, et mõistust aastatega juurde tuleks.
azza23. november 2016, 22:52
julmalt, aga nii naelapea pihta. ometigi on lolle, kes temaga endiselt äri ajavad.
Su kirjaoskus24. november 2016, 01:43
Su kirjaoskus on ka võrreldav algkoolilapse kirjaoskusega.
Aga ta ARMASTAB SIND JUuu23. november 2016, 20:16
Kulla Katrin Lust aga Allan armastab sind ju... see on tähele panu vajadust sinu järgi.
üritan siis uuesti selgitada23. november 2016, 19:39
seda, mis oli mitteläbilastud kommentaaris. ilma epiteetideta.
võlausaldajad ja vb ka lust on teinud suure vea. oktoobri alguses tegi kohus otsuse, et pankrotimenetlus on raugenud. kui võlausaldajad oleks õigel ajal kampa löönud ja ära maksnud kohtu deposiiti 5000 eurot pankrotimenetluse läbiviimiseks, käiks praegu pankrotimenetlus täie hooga. aktivistid oleksid ilmselt pankrotitoimkonnas ja omaksid ligipääsu kõigile dokumentidele. ühtlasi saaksid pankrotihaldurit tagant torkida, et see esitaks kuriteoteate või nõuaks firma omanike käest raha välja. nüüd on rong läinud.
võimalik, et lust hoidis infot kinni oma saate jaoks. hädakisa oleks tulnud tõsta kohe, kui ta asjast kuulis.
Küsimus23. november 2016, 20:25
Mis mõtet on maksta 5000 euri pankrotimenetluseks, kui ettevõttes raha ei ole? Selleks, et vaadata mitte esitatud maj. aasta aruandeid? Ilmselt ei ole säilinud ka raamatupidamisdokumendid ja mis nende vaatamine aitab, kui raha ei ole, varasid ei ole ja ev omanikud on sponsinud kõiki erakondi!? President on ju neile isegi ordenid rinda pannud. Jah, piiratud vastutus, lisaks olematu juhtause liikme vastutus.
vastus23. november 2016, 21:03
lust ju kutsub inimesi üles koonduma ja asja kohtusse andma. kas see on mõtekam kui pankrotimenetlus? ja palju see maksma läheks?
lust võiks avaldada prokuratuuri vastuse. olen kindel, et mingit sisulist uurimist läbi ei viidud. vastati lihtsalt, et tegemist on tsiviilasjaga.
pankrotimenetluses oleks võlausaldajad teada saanud, kas saksa turismifirmale raha üle kanti ja kui palju. ja kuhu ikkagi raha kadus, mingeid ülemäära suuri väljaminekuid ju selline vahendustegevus ei tohiks kaasa tuua.
lõppkokkuvõttes võiks ju jääda kasvõi miinusesse, aga kombinaatoritele saaks veidigi õpetust anda.
nüüd ei juhtu nendega midagi. lusti saade on nende jaoks nagu sääsehammustus elevandile.
....23. november 2016, 21:14
Kriminaalmenetluses saab samuti kõik teada, panga väljavõtted jms.
Majanduskuritegude büroole tuleb avaldus teha!
Tsiviilhagi on suht kallis just riigilõivu pärast.
Vastus23. november 2016, 21:17
Pankrotimenetluse käigus on võimalik pöörata nõuded juhatuse liikmete ja omanike vastu, kui tuvastatakse juhtimisvead või pahatahtlik käitumine. Pankroti raugemisega on kööga, enam ei juhtu midagi ja keegi ei saa midagi ja juhatus ja omanikud on pääsenud puhta nahaga.
Ah, ära plära23. november 2016, 21:19
Tegemist ju tsiviilvaidlustega, ehk lepinguliste suhetega. Kus majanduskuritegu näed? Majanduskuritegu on riigi tüngamine, eraisiku ja juriidilise isiku tüngamine aga seda ei ole.
Seadused on sellised, kullake ;).
pole23. november 2016, 21:42
Aga23. november 2016, 22:45
KarS 384, maksejõuetuse põhjustamine ja võlausaldajatele tünga tegemine! Mis tsiviilvaidlus? Mis ajast vargus, kelmus, omastamine on tsiviilvaidlus?
Nii ongi!24. november 2016, 12:09
Riiklikul tasemel peaks olema kontroll selle üle.Liiga palju on pankrotte,samas asutatakse juba uus ,riik maksab töölistele maksmata palga aga omanikud skeemitavad juba uue firmaga!
no millal23. november 2016, 19:28
Lust tõtt on rääkinud.
hei, allan, 23. november 2016, 22:54
23. november 2016, 19:18
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
R24. november 2016, 02:47
Piinamine on tõesti väga efektiivne. Ma võin kihla vedada, et sa korraliku piinamise korral tunnistaksid üles isegi J.F.K ja Lincolni mõrvad.
lihtne23. november 2016, 19:14
pakun, et skeem oli lihtne. algul maksid omanikud asjadele lihtsalt ise peale, et saaks odavalt myya, rahvas jookseks tormi ja tekiks usaldus. pärast aga vôeti lihtsalt raha, vastu midagi ei antud ja teeniti sissepandu tagasi pluss kuhjaga peale.
Millest need teenusepakkujad kasu said?23. november 2016, 19:45
Kõik raha läks ju cherryle
Gruponile23. november 2016, 21:00
soovisid omanikud Cherry maha müüa. Selleks oli vaja näidata võimalikult suurt turuosa.
kommar23. november 2016, 19:10
Oi kui lustlik nägu seekord.
sada korda23. november 2016, 19:10
sai omal ajal lusti käest küsitud, millised on tõlk omari jaoks kogutud annetuste seisud. laekumised ja väljaminekud. vastus jäi saamata, vähestki infot sisaldanud blogipostitus kustutati. ei mingit läbipaistvust.
omar toodi lõpuks eestisse välisministeeriumi rahade eest.
aga23. november 2016, 22:55
lust, vasta siis nüüd, kuhu läksid. ära nüüd ütle, et Sa siin neid komme ei leo, loed kindlasti
Eestis võib kõike teha23. november 2016, 19:07
Tolereerime ja libereerime edasi!
Ainult23. november 2016, 19:19
vahele ei tohi jääda.
just23. november 2016, 21:49
kui viidata lusti ebakompetentsusele23. november 2016, 19:03
siis kommentaar ei ilmu. ringkaitse. kes see praegune admin ongi?
Täpsusta23. november 2016, 19:08
Palun! Kus on ebakompetentsus, vaatsin ka saadet, maj.aasta aruannet ja kõik oli nagu selge! Kus on 1,2 milj?
seda ma ju selgitasingi23. november 2016, 19:11
aga admin ei lase kommi läbi
:)24. november 2016, 20:00
Kui sa ka tegelikult oleks vaadanud aruannet, siis sa ei küsiks sedasama lolli küsimust. Vastus on seal olemas, isegi auditeeritud. Aga saan aru, maksa 2 eurot on palju, et aruannet ka tegelikult alla tõmmata ja vaadata :)
ARVAMUS.23. november 2016, 18:56
Kui Eestis oleks selliseid ajakirjanike rohkem, kes inimeste õiguste eest seisavad siis oleks neid skeemitajaid ka vähem. Isegi riigipoolne abi on null, sest seadused on nii ilusti paika pandud ja kellegi hammas peale ei hakka. Kunagi öeldi, et kui sind pannakse laulu sisse või televiisori kasti sisse siis enam pääsu ei ole. Nii ka praegu, et kui inimesed saavad teada sellistest petistest siis nendega koostöö on 0000.
to arvamus23. november 2016, 22:57
kahjuks mitte, on samasuguseid, kes sellistega meelsasti koostööd jätkavad. vaata igasugu kilke-kruudasid, üks äri ämbris, juba algab uus, partnereid ja finantseerijaid leidub.
No eks samasugused24. november 2016, 08:07
teegi siis koostööd, aga see on ju organiseeritud tegevus juba
nojah23. november 2016, 18:47
mulle meeldis see riigi juhtiv prokurör! kadunus on 1,2 miljonit, aga kuritegu ei ole, no ei ole. On pankrot, aga nagu ei ole ka, sest raha üldse ei ole, pankrot rauges. Pankrotti ei ole, raha ettevõttes ei ole, võlausaldajad aga on rahast ilma. Ka prokuröri proua võiks öelda, mis see on? Kas nüüd tehakse uus otsus, et alla 1,3 milj kuritegusid ei uurita, enne oli see summa 80 000.-
paluks prokuratuurilt vastust, mis kaasus see on?
oh, 24. november 2016, 00:37
ma arvan, et 1,2 milli viisid rotid ära - Tootsi-perel olla nad lausa kapsaraua ära viinud
Nii ongi!24. november 2016, 11:20
Olen ise jõudnud kuni prokuratuurini,tegemist maksuvõlglasega,kes väidab riigile et on töötu,mis siis et on asutanud mitu firmat ja need kohe pereliikme nimele pannud,kuigi töötab ise.Juba aastaid on prokuratuuri vastus et küll ta maksab,kui tööle hakkab? Keegi ei hakka isegi rohkem uurima et ta töötab koguaeg aga riiki pettes.Ja igaüks ikka ei tohiks firma asutaja olla,peaks suurem kontroll olema.Mõtlen ikka et kui palju makse ja raha läheb riigist mööda!
jurist24. november 2016, 19:36
1.2 m kadumine ei ole veel seaduse mõttes kuritegu, küsimus on, mis selle põhjuseks on olnud. Võib täiesti olla, et Cherry läks pankrotti ilma et seal kriminaal-koosseisu oleks. See ei ole sugugi nüüd kõige suurem pankrot Eestis, isegi mitte kannatanute arvu mõttes.
to jurist:24. november 2016, 21:50
Et see on normaalne olukord, et hommikul müüakse veel viimased voucherid ja peale lõunat öeldakse, et nüüd on pankrott (kuna kõik voucherid said müüdud). No ei ole ikka normaalne ja tundub kahtlaselt kriminaalne.
Eesel23. november 2016, 18:36
See pakirobotile jalaga virutamine on väga hea idee.
einoh23. november 2016, 19:59
milles vaene robot süüdi on??
nii on jah23. november 2016, 20:31
eales ei kasuta neid, loodetavasti boikotivad neid teisedki.
to Eesel:25. november 2016, 10:14
Jalaga ei ole vist kõige mõtekam virutada, kui just terasninadega saapad jalas ei ole ;)
tähelepanek23. november 2016, 18:34
enamus ettevõtmisi, millesse superaferist allan martinson on segatud, lähevad varem või hiljem haisema
mis need on veel24. november 2016, 08:08
tähelepanija24. november 2016, 13:42
ma küsin vastu, et mis need tema ettevõtmised on, mis poleks läbi kukkunud? Suurem osa on ebaõnnestunud, alustades MicroLink'ist (juba siis meeldis talle liiga suuri riske võtta) ja lõpetades terve rea idufirmadega (PosterBee, TaxiPal), kus ta osaline olnud, lisaks MTV Baltic, muuhulgas ka tema naisega seotud idufirma on suurtes võlgades: http://www.aripaev.ee/uudised/2016/08/22/karoli-hindriksi-firmal-poole-miljoni-eurone-kahjum
Endine Microlinklane24. november 2016, 19:31
Milles MicroLink ebaõnnestus? See oli ju suurim Balti IT firma, müüdi edukalt maha, ehitas üles Delfi, seegi müüdi edukalt maha ja tagatipuks viidi SAF Tehnika Lätis edukalt börsile. MicroLinki investorid said korraliku kasumi.
Tähelepanijale24. november 2016, 19:49
Päris naljakas on lugeda, kuidas arusaamata asja sisulisest poolest, lihtsalt visatakse sõnnikut ventikasse. täpselt nagu neiu Lusti. TaxiPaliga pole Martinson kunagi seotud olnud, MTV Baltic oli üks üheksast investeerimisfondi MTVP investeeringutest ja teadupärast loetakse tootlust fondi raames. Idufirmade kahjumite osas olge parem üldse tasa, kui te ei tea, mismoodi asjad käivad. Aga tead, ma avan sulle väikese saladuse - enamus sulle teadaolevaid tehnoloogiaidusid on endiselt või olid hiljuti kahjumis, jube eks. Ja nüüd veel õudsam tõde - ka mittetehnoloogiafirmad alustavad tihti üüratute kahjumitega, seni kuni äri käima lükatakse. Burksiputka võib sul kohe kasumis olla, sellega soovitangi teil tegeleda.
Mofo27. november 2016, 10:06
Sisuline pool: firma pankrotis, raha kadunud. Idufirmanduse maine käib viimasel ajal kolinal alla - mingi suurem hulk ilusa jutuga kodanikke teevad pidevalt idukaid, saavad heal juhul raha, 2a pärast pankrott ja uus ring ja uued investorid. Kena rahapõletamine, peaasi et investorid ära rääkida saab.
arvamus23. november 2016, 18:22
Siin ei oska seisukohta võtta, aga selles Ruhnu saare loos oli lausvalet ikka väga palju.
Mats24. november 2016, 00:36
Ruhnule oli asunud lihtsalt elama üks mölakas, kelle vastu kõik olid võimetud!
neo23. november 2016, 18:19
Praegu teeb Martinson Starship Technology nimelist pakiroboti äri koos Ahti Heinlaga, kes oli samuti Cherry'ga seotud.
Kui see robot mulle tee peale ette peaks juhtuma, siis ta edasi enam ei sõida.