Robert Downey juuniorFoto: Vidapress
Tele
22. november 2016, 21:04

VIHA - JA NARKOPROBLEEMID | Skandaalid, mille tõttu näitlejad seriaalidest välja kirjutati (1)

See, et näitleja lahkub telesarjast on üsna tavaline, kuid see, et telesari vallandab näitleja ei tule nii tihti ette. Põhjuseid võib olla mitmeid - agressiivsus, probleemid narkootikumidega ja ebalojaalsus.

Digitalspy paljastas juhtumid, mille tõttu otsustati nende näitlejate lepingud puruks rebida.

1. Isaiah Washington “Grey anatoomiast”

Isaiah Washington mängis kaks aastat karmi olekuga kirurgi dr. Preston Burke’i. Kuid levima hakkasid kuulujutud, et näitleja kasutas homofoobilist kõnepruuki oma kaasnäitljeja TR Knightiga suheldes. Algselt Washington vabandas oma õnnetu sõnakasutuse pärast, kuid hiljem eitas, et kunagi Knighti “pedeks” kutsus. 

Washingtoni lepingut sarjas jätkamiseks ei pikendatud, mille peale näitleja ütles, et ta on seetõttu maruvihane.

2. Thomas Gibson sarjast “Kurjuse kannul”

Thomas Gibson mängis sarjas Aaron Hotchnerit ja sai sarja osatäitjatega üheteistkümnenda hooajani enam-vähem hästi läbi (käies siiski viharavis pärast produtsendi tõukamist), kuid kaheteistkümnenda hooaja filmimise ajal kaotas ta taas kannatuse ja lõi sarja kirjutajat selle sisu üle vaieldes vastu säärt.

Näitleja selgitas, et võttel tuli ette lahkarvamusi ning vabandas juhtunu pärast. 

Pärast juhtumit kirjutati Gibson sarjast välja. 

3. Charlie Sheen sarjast “Kaks ja pool meest”

Sheeni narkoprobleemid peaksid olema teada igale sarja vaatajale. Kuid viimaseks piisaks karikasse oli see, kui Sheen pärast kolmandat korda võõrutusravil käimist sarja produtsenti Chuck Lorre’t avalikult sõimas. Sheen vallandati koheselt ning asendati Ashton Kutcheriga. 

Sheen hiljem tunnistas, et üritas samal ajal toime tulla uudistega sellest, et ta on HIV positiivne.

4. Michelle Rodriguez ja Cynthia Watros sarjast “Teadmata kadunud”

2005. aastal said nii Rodriguez kui ka Watros karistada Hawaii'l (kus ka sarja filmiti) purjus peaga sõitmise eest. Rodriguez oli varasemalt joobes sõtimise eest kinni istunud ning teda vahistati kolm korda kiiruse ületamise eest sarja filmimise ajal. Joobes roolikeerajad Watros ja Rodriguez kirjutati sarjast samal ajal välja. 

5. Nicollette Sheridan sarjast “Meeletud koduperenaised”

Pärast sarjast väljaviskamist kaebas Sheridan sarja looja Marc Cherry kohtusse, väites, et mees oli teda ahistanud ja et Cherry vallandas ta, kuna naine andis ahistamisest teada telekanalile. 

Kohus otsustas, et naine oli andnud valetunnistuse ning ahistamissüüdistus lükati tagasi. Naine aga otsusega ei nõustunud ning on üritanud siiski juhtumit appelatsioonikohtute kaudu edasi ajada.

6. Gary Dourdan sarjast “CSI”

Foto: Jacopo Raule

Kui Dourdani karakter sarjas maha lasti, seisis ametlikus teadaandes, et otsus oli kokkuleppeline. Kuid teleringkondades sahistati, et Dourdan lahkus sarjast isiklike probleemide tõttu. 

Pärast Dourdani sarjast lahkumist, arreteeriti ta kokaiini ja ecstasy omamise tõttu ning tunnistati süüdi oma tüdruksõbra ninaluu katki löömises. Ta sai viis aastat tingimisi karistada ning ta pidi käima agressiivsuse ja narkotarbimise tõttu nõustamises. Dourdan kuulutas samal aastal välja pankroti.

7. Taylor Momsen sarjast “Kõmutüdruk” (“Gossip Girl”)

Taylor Momsen kaotas näitlemise vastu huvi ning tahtis rohkem aega pühendada oma bändile “The Pretty Reckless”. Kui näitlejanna sarja võtetel viibis, oli ta tasakaalutu ning ta vallandati ebalojaalsuse ja ebapüsivuse tõttu.

8. Robert Downey Jr sarjast “Ally McBeal”

Foto: vidapress

Robert Downey juunior oli juba sarjas näitlemise ajal narkootikumide tarvitamise minevik. 1996-2001 aastatel arreteeriti ta mitmeid kordi kokaiini, marihuaana ja heroiini omamise eest, tulirelvade omamise eest ning naabri majja tungimise ja tema voodis magamise eest. 

Sarja produtsendid andsid talle veel ühe võimaluse end parandada, kuid pärast teist arreteerimist ta vallandati. 

Kuid mehe karjäär seetõttu pooleli ei jäänud. Pärast narkoprobleemide seljatamist sai temast Raudmees ja ta vallutas Hollywoodi.