Blogid

Mine põhja nagu Cherry vol 2 ehk moodsa aja majandust ei kontrolli Eestis mitte keegi  (69)

LISA KOMMENTAAR

Pohlad13. märts 2017, 11:01
Eestis võib kõike teha.
Erinevus rikastab!
mnjaa30. november 2016, 10:49
"Internetiettevõtete tegevust ei kontrolli tänases Eestis sisuliselt mitte keegi ja kui ettevõttega peaks tõesti midagi nihu minema, jäävad kliendid ja kaupmehed tühjade pihkudega. "
Ma ei saa aru. Kes kontrollib neid mitte-interneti-ettevõtteid siis? Internetiettevõte on nagu iga teinegi ettevõte, millel on maksukohustus, kohustus iga-aastaseks auditiks jne. Selles suhtes nage iga teine ettevõte, mis ei tee internetis äri. Oht oma rahast ilma jääda on iga ettevõtte kreeditoril kui ta teeb ettemaksu või siis müüb oma kaupa ettevõttele krediiti. Pankrotte ikka juhtub ja vähe on neid, kes pankroti puhul kogu oma raha tagasi saavad.
No jube24. november 2016, 01:40
Appi kui ära tüütab juba see Lust, iga artikkel on pahatahtlik surkimine ja ükskõik kelle ja mille üle irvitamine. Ei salli seda naist, ükskõik mis teemat ta ka ei "uuriks" iga kord jääb selline mulje nagu ta naeraks ja parastaks teiste üle.
Ära enam peale võta.24. november 2016, 23:31
Radist23. november 2016, 22:59
Cherry vol 2... Roovälja samateemaline artikkel kannab juba järgmist kuupäeva,
järelikult 3. Tagasihoidlik küsimus: kust saab lugeda esmaartiklit, volüüm ühte?
kurr22. november 2016, 14:26
pankrotimenetluse tagamiseks nõutud 3000 eurot oli kannatanute arvates liiga suur summa. kas samas suurusjärgus riigilõiv hagimenetluses on jõukohasem?
kris22. november 2016, 21:56
Pankrotimenetluse tagamiseks küsiti siiski 5000€.
kurr22. november 2016, 13:35
saade lõpeb lusti üleskutsega asi kohtusse anda. vb on ta nii lahke ja selgitab, kelle vastu. likvideerijate? saksa reisifirma? milline on perspektiiv?
olen korduvalt soovitanud lustile hoiduda juriidikast, selles valdkonnas on ta korduvalt ämbreisse astunud. tegelegu om detektiiviasjandusega, aga keerulistes tsiviilõiguslikes asjades jätku nõuanded andmata.
küsimus?23. november 2016, 08:12
Ta ju ka äriettevõttes "näiline omanik", kuidas seal asjad on?
äri eesti moodi22. november 2016, 10:38
Hoiatame Digira OÜ eest kirjanikke ja kirjastajaid ka. Suheldakse kuidas juhtub, raha venib nagu kaameliila, aastaaruanne on neil esitamata. Omanikul olevat õllepruulimise hobi :D
Lust saaks nendest kah hea loo.
ei läinud komm läbi!22. november 2016, 10:21
Lühidalt siis....eraisikud ja firmad eirake nende nn bisnesmenide praegusi ärisid ja kõik saab korda!
kuhu kadus kommentaar22. november 2016, 09:41
kas kriitika on keelatud?
hapu süsteem22. november 2016, 09:36
TKA on igas mõttes ajale jalgu jäänud.Võtame lihtsa näite.
Ostad maximast jalanõud no 15.-eurtsi ostad eccost jalatsid 90.-eurtsi.Mõema puhul 2 aastat pretensiooniaeg.Jah mõistus ütleb,et ei saagi olla 15.- eest jalatsit aga paraku TKA seaduse järgi nii on.Puuduvad igasugused standardid.Lugege komisjoni otsuseid saate naerda,kui "asjatundjad" teevad otsuseid.Komisjonides juristid aga eksperte pole,kes omaks tootealaseid teadmisi.
Crazydeal22. november 2016, 08:33
Sama Craydealiga..siiani toimib ja pakub müüa esemeid. Miks ei suleta kodulehekülg??
Vutt22. november 2016, 08:29
Väga hea artikkel.
Pisut on siin liiga tehtud Ahti Heinlale - juhin tähelepanu, et tema ei olnud juhatuses, vaid oli eelmisel aastal sisenenud viimane investor. Tõenäoliselt olid nii tema kui ka Michael Bevin heausksete investoritena selle skeemi suurimad kannatajad. Kumbki neist pole professionaalne investor ning seetõttu ei osanud korralikku DD-d läbi viia, vaid jäid uskuma misiganes Martinson et al rääkisid.
Väga huvitav oleks teada, mis sai suurujärk 300'000 - 500'000, mis peteti heausksetele ostjatele reisivautsereid müües kokku vahetult enne Cherry sulgemise väljakuulutamist. Puusalt tulistades pakuks, et selle eest maksti juhtkonnale välja viimased palgad (ja preemiad?) ning ehk tagasi ka mõni juhtkonna esindaja poolt ettevõttele antud laen. Ei saa välistada, et osa raha läks ka PR-tagala kindlustamiseks: kiitvad artiklid ajakirjanduses ning pankrotihalduri arusaamatu vastumeel ettevõtte pangakontol toimunu ülevaatamiseks ja avalikustamiseks.
Võrdlus Transferwise'iga pole siiski korrektne - Transferwise hoiab kliendi raha enda käes loetud tunde või loetud päevi - nii väikese ajavälbaga poleks võimalik sellist püramiidskeemi luua. Transferwise'i praegused hiigelkahjumid on kõik kinni makstud professionaalsete investorite poolt. Lisaks on ettevõte väga avatud oma majandustulemuste avalikustamisel.
Allan22. november 2016, 08:22
Ärge virisege! Kõik on ise süüdi, mina lihtsalt korjan vedeleva raha üles.
Teeme22. november 2016, 02:12
Kirjutan kindlasti mul on pretensioone
22. november 2016, 01:20
Kõigil kel on pretensioone Cherry vastu kirjutage [email protected]. Teeme ühiskande Cherry vastu.
Super22. november 2016, 00:59
Tubli Katrin! Lõpuks võttis keegi selle asja üles! Tarbijakaitse kaitses siiani jokk skeemiga kavalalt inimesi lohku tõmmanud cherryt. Häbi Tarbijakaitsele! Seal töötavad rumalad inimesed.
nõus22. november 2016, 01:42
Ei mõista22. november 2016, 00:57
Narr on kuulata-vaadata, kuidas inimesed puhuvad mulli, saamata aru mulli tähendusest. Ehk, ajutine pankrotihaldur soovib asja raugetada, sest keegi, antud juhul võlausaldajad ei tasu kolme tonni deposiiti. See on tänaste menetluste puhul isegi väike summa. Ehk selle asemel, et halada, keegi ei tee midagi, võtku pangu pundi peale see kolm tonni kokku, maksku deposiit ja andku tuld. Pankrotihalduril on sealjuures uurimisorganile sarnased võimalused ja tahtmise juures leiaks kõik nn. "sõbratehingud" üles. Vähem möla ja meedias hädaldamist ning tehke asi ära, kui tahtmist on. Aga nii kisada meedias, et püramiid jne...
ei mõista22. november 2016, 08:26
ja mismoodu kisa aitab raha tagasi saada? Tegemist on seni veel tsiviilõigusliku suhtega. Seni kuni keegi vastupidist ei tõenda. Tõendamiseks on tarvis algatada menetlus. Ei taha midagi peita vaid aidata inimestel oma eufooriat tegudele, mitte keelega jahvatamisele suunata.
ei mõistale!22. november 2016, 08:27
Kuna ei mõista siis seletan. Tehke asi ära - kellega? Äkki lugupeetud "ei mõista"-l on olemas 1800 reisidega pettasaanud inimese andmed (nimed, telefoninumbrid jne), et saaks kontkakti võtta ja asja ära teha? Oleks abiks. Kui pole, siis ehk ajapikku hammustab läbi, miks saadet vaja oli!
ei mõista22. november 2016, 09:09
See on tõesti kogu üle jäänud mula juures ainus õigustus uudislõigule. Huvitav, kas autor saate tegemisel konsulteeris ka mõne inimesega, kellel juriidikast vähe aimu on?
Ei mõista'le vol222. november 2016, 09:28
Tore, et sa sellest nüüd lõpuks aru said, milleks seda saadet vaja oli. Ja see tasu, mida küsitakse pankrotimenetluse jätkamiseks, ei ole mitte 3000eur vaid 5000eur. Kui kõik need 1800 kahjukannatajat kokku koondada muutub see summa muidugi kannataja lõikes tühiseks. Kui aga huvilisi on vähe, siis ei ole just palju pettasaanuid, kes on nõus seda lisaraha maksma, teadmata, mis sellest lõpuks saab. Kerge kahtlus on, et ka see sama pankrotihaldur on kinni makstud pettasaanute raha eest, miks ta muidu ei olnud nõus kaamera ette tulema ja kommentaare jagama.
Ma ei mõista23. november 2016, 22:06
Mis kolmest toonist te räägite - tegelikult küsiti 5000 eur, et pankrotimenetlus ei raugeks. Pakutud 3000 on ikka väga vale arusaam ja selgitus näitamaks, et tarbijad ise on nii lollid ja ihned et ei raatsi seda väikestki raha välja käia :S Urr, uurige enne faktid järgi kui kirema pistate Ja no ausalt, kui ma olen ausalt oma raha teenuse eest välja käinudja teenust mitte saanud ning pankrotipesas raha ei ole, siis ma küll ei näe põhjust, miks ma peaksin veel 5000 maksima? Lihtsalt selleks, et pankrotihaldur palka saaks?
aru ma ei saa23. november 2016, 22:09
mis kolmest tonnist te räägite. Küsiti ju 5000 ja kuiraha tagasi ei ole lootust saada, siis 5000 veelpeale oma kaotatud rahale maksta on ka palju.
siiski22. november 2016, 00:46
Lust praegu teeb karuteenet: Firmad tegid Cherryga oma toodete/teenuste müügiks lepingud - need on ettevõtete vahelised lepingu, need ei ole tarbikaitse subjekt, see on firmadevaheline leping. Firmad võivad kokku leppida kuidas soovivad, ka selles kuidas ja millal keegi teisele maksab. Eraisikust tarbija teenuse/toote ost on hoopis midagi muud. See, et vahel oli veel Cherry (kelle näiteks firmad palkasid oma toodete/teenuste müügi suurendamiseks reklaami tegema) ei muuda tarbija jaoks seda, et ta peaks sõltuma cherry ja tegeliku toote/teenusepakkuja vahelistest suhetest. EI, ta ei pea ega saagi seda teha; kui mingi firma andis kellelgi oma toodete eest raha vastuvõtmise õiguse siis see ei ole tarbija probleem jälgida firmade omavahelisi suhteid ja rahaliikumist. Tõepoolest, ahnusest sõlmitud lolli lepingu eest vastutab toote/teenuse müüja kelle käest tarbija oleks pidanud eseme kätte saama. Keegi ei ole vägisi sundinud firmasid cherryga selliseid rumalaid lepinguid tegema ja kui siiski tehti siis ei saa vastutust selle eest lükata tarbijale, Kordan, tarbija ei pea firmadevahelisi skeeme lahti hammustama hakkama.
Kellele ta karuteene tegi?22. november 2016, 10:07
Kas püramiidi pättidele? Neile irvitavatele kaabakatele tuleb läbi praeguste äride, millest ennast elatuvad, vesi peale tõmmata! Eraisikud ja firmad peaksid neid nn ärimehi koos oma äridega eirama ja kõik saabki "korda"!
täheldaja21. november 2016, 23:57
enamus asju, kuhu superaferist Allan Martinson on segatud, lähevad varem või hiljem haisema
Mikrolink22. november 2016, 00:48
Khm21. november 2016, 23:45
Kuhu raha kadus? Suurimad kulud selles ärimudelis olid palgad ja reklaam, sinna see raha kaduski. Lõpus kui lõpp kindel, tehti osalistele veel paarimilline külmarve ja sinna ta läks.
Vettpidav äriplaan21. november 2016, 22:34
Niimoodi meil saabki rikastuda. Seda toetavad igat seadused. Ausa äriga võid panni lakkuda. Põhiline on, et mitte makse maksta, kliendil nahk üle kõrvade tõmmata, siis raha kiirelt välja ja ongi kogu jokk. Otsi tuult väljalt.
Ega ei kontrolligi.21. november 2016, 22:32
Need kes kontrollima peaks, arvavad, et "vana mendi teadmised" on need, mis kõik läbi hammustavad. Paraku ei. Siit tekib hoopis korruptsioon kus ühed pätid toetavad teisi.
Need kes läbi hammustaksid aga on muutunud "segavaks", sest näevad läbi, et ostetud kila kola pole mitte sisejulgeoleku vms tarbeks vaid ülemuste omaks kasutuseks.
Kummaline21. november 2016, 22:19
et siis lepingud kirjutati alla ilma läbi lugemata. Või ikka loeti ja teadlikult kirjutati alla.
Kris21. november 2016, 23:16
Ja jutt käib millistest lepingutest?
arvamus21. november 2016, 22:17
Saadet vaadates tundus küll, et selles riigis on rahvas jäetud täielikult varaste meelevalda ja see oli ennegi teada, et tarbijakaitse on täielik 0.
msi21. november 2016, 22:08
julgusest ja agarusest jääb selles loos väheseks.
lust saab mitmetest asjadest valesti aru. ta kutsub üles juuratudengeid ja harrastusjuriste kannatanuid kohtus esindama. paraku on need ajad juba ammu möödas, seaduseid on muudetud. pooli saavad kohtus esindada ainult diplomeeritud juristid.
cherry ei ole turismifirma ja talle ei kehti need spetsiifilised nõudmised, mis on turismifirmadel.
tavalise oü poolt aastaaruande esitamatajätmine ei too kaasa tegutsemiskeeldu. kõigi firmade kohta on info avalik äriregistris. oleks kannatanud olnud targemad ja hakanud kahtlustama, kui mingi asi on liiga ilus ja soodne, oleks nad võinud äriregistrist järgi vaadata, mis laadi firmaga on tegemist. kuna tegemist ei olnud turismifirmaga, siis polnud ka mingit tagatisraha fondi.
ma tahan lustile meelde tuletada, et ka tema on reklaaminud siinsamas pankrotiohus olevat firmat. see oli siis, kui ta itaalia asemel sattus saatuse tahtel puhkama narva-jõesuu spaasse. milliseid ülivõrdeid ta siin küll selle spaa kiitmiseks kasutas. ja ei läinud palju aega mööda, kui kuulutati välja selle spaa operaatorfirma pankrot.
last but not least. on ülim naiivsus kutsuda üles sulisid avalikustama kogu oma raamatupidamist ja pangadokumente.
tolku oli saatest nii palju, et sai häbiposti panna martinsoni ja co-d. kannatanute jaoks oleks vb väljapääs, kui nad ise maksaksid kohtule summa, mis on vajalik pankrotimenetluse läbiviimiseks. praegu on mängus ajutine pankrotihaldur, kes pankrotikuriteo kohta avaldust reeglina esitada ei saa. ja selles staadiumis ei ole võlausaldajatel mingeid õiguseid.
on22. november 2016, 00:29
see tserri lihtsalt varas ja varas peab istuma türmis!Kahjuks on meil nüüd kapitalism ja kapitali puudusel ei saa õigust osta, nii, et vaata kuidas varas edasi varastab ja jokk.
Hea Katrin21. november 2016, 21:42
Arvatavasti ei jätku Sinul piisavalt fantaasiat, et kas välja uurida või üldse uskuda, kui palju on Eestis pettust ja kuidas juriidilised isikud tüngavad inimesi absoluutselt kõigega. Palku ei maksa, lasevad töölistel veel oma raha eest firmaasju ajada, muide- seda näiteks 4 (loeme ja kirjutame "neli") aastat järjest ja mitte midagi ei juhtu, sest registervara firmal ei ole ja füüsilisele isikule ei saa firma võlgu kaela määrata.
Kui inimene soovib pöörduda kohtusse, siis on ta nii paljaks varastatud, et hagiavaldust (koostamine 1000+EUR) ta ei jõua maksta, riigilõivu (pilet etendusele: "EV kohus") ei jõua maksta ja ka enda esindajale esindustasu ei jõua maksta.
Kui ta ise end kohtus esindab, siis on teine pool tema enda raha eest (mille need petised jätsid maksmata) advokaadi palganud.
Tõenäosus millegi eest vastutada on tehtud olematuks.
Petuskeemid on tegelikult suht sarnased, aga seadustega on asjad nii paika pandud, et midagi ei juhtu ja alati jääb kannatajaks tööinimene, raha maksnu, lepingu heauskselt sõlminu jne...
EV õigusruum on naljanumber ja uskuge, Katrin- see on tehtud meelega selliseks, et pätid, kelledest suurimad on just need erinevate autrahade jms tunnustuste saajad, ei peaks vastutust kandma.
Muidu ju ka suured issid peaksid seda tegema.
Seega- EV-s on varastamine, tüngamine jms muudetud laialdaseks tööstusharuks ja sellega võitlemist vaid markeeritakse* riiklikul tasandil ja tasemel.
Tütarlaps Katrin on oma kontaktid täiesti arusaadavatel kaalutlustel salastanud, muidu ma võiks temale pajatada ikka päris skandaalseid, koledaid jms apetiitseid sündmusi ;).
*markeerima/markeerimine- nt fono järgi suud liigutades laulmise teesklemine
binokkel21. november 2016, 21:57
Justiitsmaffia, onupojapoliitika jms teema.Allan Martinson oli muuseas projekti ResPublica rahastaja ja Juhan Partsi endine koolivend-pinginaaber.Liiga suur suutäis, et läbi närida ja alla neelata.
EESTIS ON JU TARBIJAKAITSE21. november 2016, 22:13
SEAL ISTUB VÄGA PALJU INIMESI JA NAD KAITSEVAD TARBIJAT.
Selgitan21. november 2016, 22:24
Niipea, kui on sõlmitud leping, on asi muutunud juriidiliselt asjaks nimega "lepinguline suhe" ja seda saab EV seaduste järgi vaidlustada ainult ja eranditult maakohtus.
Muudel instantsidel sellekohaseks tegevuseks puudub igasugune seaduslik õigus.
Kui ei usu- lugege Võlaõigusseadust nt.
10322. november 2016, 09:29
seal istub keskeltläbi 103 tegelast maksumaksja raha eest.Pluss TVK esimees saab iga otsuse eest 130 eurtsi.Keskellbi kestab üks istung 15 minutit.Pole paha teenistus.
ants21. november 2016, 21:37
tubli Katrin....väga tubli
123421. november 2016, 21:29
Kirjuta ikka teemast21. november 2016, 21:49
Ega see mõni modellileht ei ole?
Alar122. november 2016, 05:09
Jube ilus on see piltkatrin küll, kui silmad vahivad kõõrdi.
No tere,22. november 2016, 10:33
sa Maarjamaa ilusaim mees,miks varjad end üldsuse silmade eest! Sa avalda feissaris endast pilt,et külge saaks kleebitud sulle üks silt - siin seisab kauni isase ideaal,kellel võrdset ei leidu ei merel ei maal!
vargariigis21. november 2016, 21:22
kui21. november 2016, 21:20
juba krupp mängus siis teada.
krupp21. november 2016, 21:28
ei puutu asja.Krupp lihtsalt tegi teenust ja ebaeetilist teenust aga seda ei tõesta keegi kunagi ära ja las see jääb Krupi hingele. Teine luu on muude kehkadiveidega kes reaalselt raha varastasid.
vau22. november 2016, 10:41
kas grupi martinist ja kase kerlist on paar saanud, et koos seeni toksivd
Oleks õiglane21. november 2016, 21:17
President võiks neilt sulidelt aumärgid ära võtta!
aga21. november 2016, 21:21
Mikker21. november 2016, 21:23
Aumärgi kavalerid peaks liigitama avaliku elu tegelasteks, kel on kohustus anda selgitusi ja intervuusid! Kui ei anna - orden tagasi!
Säästukast21. november 2016, 21:50
Kas Ilves ostis neilt soodusvouchereid ja autole poole hinnaga tehn.ülevaatust?
Ei juhtugi midagi21. november 2016, 21:10
Loo firma. Kandi vaikselt raha välja ja tee hiljem pankrot ning oled süütu ka veel!
Ausalt21. november 2016, 21:07
Inglismaa ajast jäi Katrinist hoopis teine pilt. Praegune on midagi muud! Julge naine! Habras selline, aga väga julge! Mõni teine tuntud reporter on jäänud nii öelda majavalitsuse tasemele. Noh nii, võrdluseks.
to ausalt21. november 2016, 21:23
sama meelt, pealtnägija on purk hapukurke Katrini kõrval. mihkel mämmutab ja mämmutab, midagi küsida ei julge. see ninja on hoopis vale inimene seal, selline pehme ja ilma konkreetsuseta. ei viitsi enamasti pealtnägijat enam vaadatagi. au Katrinile igal juhul, tubli noor daam.
On jah...21. november 2016, 21:53
Mihkel läks mõni aasta tagasi imelikuks.
Arvan, et astus valedele varvastele ja talle selgitati, mis edasi juhtub, kui ta "heaks" ei hakka.
Saade oleks kindlasti käest võetud, leitud kasvõi muinasjutu ainetel koostatud kompra ja ta peale seda telest ka minema löödud.
Suured sulid tõllas, väiksed võllas!21. november 2016, 21:02
Tarbijakaitseamet, et võtta alla 20 eurot maksvat toodet isegi arutamisele. Kuid samas poest mingi alla 6. euro maksva toote varastamise eest saad politseilt tahvi! Ühed organid, kes karistavad, teised organid ei tee mitte midagi. Kummaline riik meil siin!
Kottmott21. november 2016, 20:59
Tasub uurida, kuhu on läinud kasumid ja kes on afäärilt vahelt lõiganud.
Panganduses on kasumid kadunud samuti nii, et kliendid ja riik ei ole saanud midagi. Keegi kohapealsetes poliitikutest on selle pealt aga kavalalt teeninud .
ges21. november 2016, 20:50
Eestimaal suurel pättide varaste maal on selline asi loomulik,seadused on pättide poolt tehtud ja nende võsukesed töötavad meil kohtusüsteemides õitsval järjel,kellele sa kaebad nagu Keskajal
Ronk21. november 2016, 20:49
Kui pankroti menetluse läbiviimise raha peab olema kohtutäituril, siis selle kindlustamiseks peaks olema mingi tagavarafond või riigi tugi? Samamoodi tagab näiteks alimendid riik, mitte enam vaid rongaisa majanduslik seis.
just21. november 2016, 21:25
ja need juhatuse liikmed pole keegi maksejõuetu seal, tulekski neilt võtta, kui haiseb kuriteole.
super!21. november 2016, 20:46
au Sulle, Katrin, et võtad asju julgelt ette. kas keerdtrepist alla kukkumist ei karda...
aga tarbijakaitse on meil täiesti olematu, praktiliselt kliendivaenulik. või võtame näiteks osta.ee, seal müüvad sajad müüjad regulaaselt tuhandeid tooteid "oksjonil", saad vaida aga jalanõu puhul numbrit jne. kõik on tuttuued. kui aga soovid maksta panga kaudu, saad eraisiku konto. nime googeldades leidub küll sama eraisiku oü, kuid arvet ta sulle saatma nõus ei ole ja ei saada, kui mitu korda sa ka ei küsi. et raha kannad eraisikule, selle kohta vastab ülbelt, et pole sinu mure, küll ma kannan eraisiku kontolt selle pärast firma kontole. juriidiliselt vist võimatu, aga vot nii julmalt tegutsevadki. ja keegi ikka veel ei näe ega võta midagi ette. samas kui maksuamet käib spordisaalide juures autonumbreid üles kirjutamas, tundub see lausa mõnitamisena, et suur osa elatub tegelikult vahendades ja raha tasku toppides.
Supp Port21. november 2016, 21:02
Mina olen tarbijakaitselt küll alati asjalikku nõu ja abi saanud. Ega meie ametid ei saa tegutseda paremini, kui vaene riik seda on võimaldanud. Töötajad on seal head.
to supp ja port21. november 2016, 21:27
ei mõjunud usutavalt, no ei mõjunud. ise nii mitme asjaga tünni seal saanud, et no ei usu. nüüdsel ajal peab tegema lausa digiallkirjaga avalduse, pangaväljavõtte, et maksnud oled jne, muidu ei võeta üldse jutule. alatu, tavaline inimene aga saab ühe rohkem ja rohkem tüssata.