Tele
21. november 2016, 12:11

FOTOD | Kümme aastat saate "Tantsud tähtedega" avalöögist. Kristina Tennokese: olin nõus kolmandal aastal osalema, kui saan noore partneri

"Olin esimesed kaks aastat saates ära ja kolmandaks aastaks oli mu tingimus, et ma ei taha partnerit enam samasse kanti. Ütlesin, et osalen, kui saan kellegi noorema,” räägib tantsusaate kõige pikaajalisem – neli hooaega osalenud – treener Kristina Tennokese.

"Kolmandaks aastaks sain paari Lauri Pedajaga ja see oli tõeliselt lahe.” Kristina esimene partner saates oli Aivar Riisalu, teine Dag Hartelius, kolmas Lauri Pedaja ning neljas Andres Anvelt. Neljas hooaeg viiest jäi Kristinal vahele. “Ma arvan, et mul oli lihtsalt kerge väsimus ja otsustasin, et laseme nüüd teistel teha,” põhjendab ta aastast puhkust. "Ju mul oli seda vaja, et end veel neljandat korda ka proovile panna.” Pakkumise saates osaleda võttis Kristina vastu, sest see tundus talle põnev väljakutse. Muidugi ahvatles teda ka saate heategevuslik pool. "Tantsusaade on Eestis võistlustantsu ka väga hästi populariseerinud."

Kristina ütleb, et kõik tema partnerid said tantsimisega väga hästi hakkama. “Kõige suurem üllataja oli Dag Hartelius – ma ei arvanud, et me nii kaua saates püsime,” tunnistab treener. Lauri pedajaga veedeti trennisaalis aga kõige pikemaid tunde. “Sealt, kus on, tuleb ju võtta, mis võtta annab,” muigab Tennokese. “Lauri oli saate jaoks aega võtnud – ta oli hommikul enne tööd mul platsil ja õhtul veetsime trennisaalis aega peaaegu südaööni.”

Ühe naljaka seigana meenutab Kristina seda, kuidas neil tuli umbes neljandas saates Dagiga kolm minutit Viini valssi tantsida. “Isegi võistlustantsu võistlustel tantsitakse seda ainult minuti ja 40 sekundit. Ilma seismajäämiseta pidev keerutamine oli tema jaoks ikka kõva pähkel.” Kristina ütleb, et Viini valssi nad proovides ei teinudki, saate peaproovis aga tantsis Kristina hoopiski Dagi pojaga, kes samuti sel ajal võistlustantsutrennis käis. “Dag vaatas pealt. Aga saates vedasime selle ikka kenasti ära.”

Andres Anvelt aga uuris kord enne saates lavaleminekut paanikas, millise jalaga ta tantsu alustama peab. "Proovis oli tal perfektselt meeles, aga saates unustas käik ära." Eks närv tegi seal oma töö.

Kristina meenutab veel, et sel ajal, kui ta saates Aivar Riisaluga tantsis, lõppes parasjagu tema abielu. "See andis positiivse tõuke, et mul nii raskel ajal saate näol selline väljakutse oli." Seda, et keegi teda Dag Harteliusega paari oleks tahtnud panna, naine ei usu. "Aivariga pandi meid muidugi paari, kuid see oli pigem reklaami eesmärgis. Lauri ütles kohe, et ma olen temast kümme aastat vanem," meenutab Tennokese katseid partnereid ka romantilises plaanis liita.

Kristina meenutab, et Lauri Pedaja oli küll selline mees, kes soovis pärast saadet veel tantsutrenni teha, kuid elu on näidanud, et uued huvid ja väljakutsed tulevad peale. "Kui keegi sind tagant ei sunni, siis ega hästi liikuma ei saa." Siiski näevad Kristina ja Lauri ka praegugi paar-kolm korda aastas. “Ta lõikab siiani mu juukseid. Andresega suhtleme pigem Facebooki kaudu ja aeg-ajalt, kui mahti saame, oleme ka külas käinud. Kõigil on nii kiire elutempo.”