Toivo MaimetsFoto: MARI LUUD
Meedia
16. november 2016, 16:19

Toivo Maimets saab teadusajakirjanduse sõbra auhinna

Tänavuse teadusajakirjanduse sõbra auhinna saab Tartu ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimets.

Eesti teadusajakirjanike seltsi auhind Ökul antakse üle 23. novembril toimuval teaduskommunikatsiooni konverentsil Eesti Rahva Muuseumis. 

Seekordne žürii tõi esile Toivo Maimetsa alatist valmisolekut ajakirjandusele kommentaare anda ja kaastööd teha, samuti oskust kompleksset rakumaailma populaarteaduslikul moel selgelt ja arusaadavalt kirjeldada. 

LOE Toivo Maimetsa selgitust Õhtulehe lugejatele kloonlammas Dolly olulisuse kohta ja arutlust, kui vanaks inimene üldse suudab elada.

Teadusajakirjanduse sõbra auhinna väljaandmist alustati 2011. aastal ja selle esimeseks laureaadiks oli vulkanoloog Heidi Soosalu. 2012. aastal pälvis Ökuli füüsik Mart Noorma, 2013. aastal merematemaatik akadeemik Tarmo Soomere, 2014. aastal klimatoloog Ain Kallis ja 2015. aastal füüsik Jaak Kikas.

Auhinna eesmärk on esile tõsta, tänada ja tunnustada teadlast, kes tähelepanuväärselt asjatundlikul ja heatahtlikul moel teeb ajakirjanikega koostööd, pakkumaks ühiskonnaliikmetele üldmõistetaval ja meeliköitval kujul ajakohast ja asjatundlikku teavet teadusmahukatel ja teadusse puutuvatel teemadel.