"Aktuaalne kaamera"Foto: ERR
Tele
16. november 2016, 10:50

AVALDA ARVAMUST: Millise telekanali uudistesaadet vaatad sina? (40)

Õhtul istuvad enamus inimesi televiisori ette, et vaadata uudiseid. Kuid millise kanali uudised valid vaatamiseks sina?

Kella seitsmeks on oma uudistesaated sättinud kaks suurimat telekanalit – nii Kanal 2 "Reporteriga" kui TV3 "Seitsmeste uudistega". "Seitsmesed uudised" alustavad nüüd küll kell 18:45, arvatavasti on tegu taktikalise lükkega, varastades varem teleka ette jõudnud ja tavaliselt "Reporterit" vaatavad inimesed enda uudiseid vaatama.

"Reporteri" kontseptsioon erines juba algusest peale tavaliste uudistesaadete omast, olles pigem meelelahutuslik. Sellest on šnitti võtnud ka TV3, kes oma uudistesaadet pidevalt uuenduslikumaks ja meelelahutuslikumaks teeb.

Eesti kurikuulsaimas ja arvatavasti suurimas foorumis, Perekoolis on samuti Kägud teema üles võtnud. Üks neist kirjutab, et Kanal 2 uudiseid tema ei vaata enam ammu, kuna seal on liiga kollased uudised. "Lisaks räägitakse vahel ühte ja sama ’uudist’ nädal aega. Näiteks mingeid Kanal 2 enda sünnipäevi ja muid üriutsi jahutakse lõputult," ütles üks foorumi kasutajatest.

Samuti heidab ta ette, et ka TV3 uudised on muutunud. "Saade on mõttetult pikaks veninud, saatejuhid lobisevad diivanil mingite saatekülalistega, minu arust pole tegemist enam uudistesaatega, vaid mingi pikaks venitatud talkshowga. Ei suuda enam vaadata, hakkab sarnanema juba Kanal 2 uudistega."

Muidugi on kell üheksa eetris "Aktuaalne kaamera", mida kindlasti meelelahutuslikuks uudistesaateks pidada ei saa. Seetõttu valivad enamus inimesi, kes uudistesaatest meelelahutust nii väga ei otsi, pigem "Aktuaalse kaamera" uudised. "AK-d vaatan, TV3 ja Kanal 2 kollane vaht ajab öökima," avaldas teema kohta arvamust üks Perekooli Kägudest.

Seega, milliseid teleuudiseid vaatad sina? Või loed pigem uudiseid internetist ja muudest väljaannetest?