Bill CosbyFoto: AFP / Scanpix
Inimesed
15. november 2016, 11:30

Kas Bill Cosby üksnes teeskleb pimedat? (3)

Koomik Bill Cosby väidab, et tema silmanägemine on liiga halb, tuvastamaks naisi, kes teda seksuaalses kuritarvitamises süüdistavad.

“Ta on aastaid kannatanud degeneratiivse silmahaiguse all, mis on viimasel ajal niivõrd halvenenud, et ta on juba üle aasta olnud seaduse järgi ja funktsionaalselt pime,” kinnitavad 79aastase USA staari advokaadid kohtupabereis.

New York Posti teatel on Cosby silmanägemist kahjustanud keratokoonuse-nimeline sarvkestakahjustus. Kuid lehe allikate väitel ei pruugi Cosby seisund üldse nii hull olla. “Keratokoonus on ravitav,” kinnitab selle seisundi spetsialist dr Gregory Pamel, kelle sõnul aitab kergematel juhtudel spetsiaalsetest kontaktläätsedest, raskemal juhul aga on vaja sarvkesta siirdamist.

Pamel lisab, et tavaliselt ei süvene haigus enam pärast 50. eluaastat. “Mind üllatab, kui öeldakse, et Cosby on pime. Keratokoonus ei põhjusta pimedaks jäämist.”

On võimalik, et Cosby kannatab ka mõne teise silmahäda, näiteks kollatähni degeneratsiooni või glaukoomi all. Kuid dr Pameli kinnitusel on mõlemad ravitavad. Ka prokuratuuris on tekkinud kahtlus, et Cosby üritab end pimedaks väites kaastunnet pälvida, kirjutab leht.

Koomikut süüdistatakse Andrea Constandi nimelise naise uimastamises ja seksuaalses ärakasutamises 2004. aastal. Prokuratuur tahab, et tunnistajatena astuks üles 13 naist neist rohkem kui poolesajast, kes on Cosbyt seksuaalkuritegudes süüdistanud.