Video: Geidi Raud
Inimesed
14. november 2016, 17:07

ÕHTULEHE VIDEO | Noorte tantsupeo peaosaline Merit Männiste: kandideerisin koos vennaga, aga valiti mind (1)

Täna kuulutati KUMUs välja järgmisel aastal toimuva XII noorte tantsupeo peategelased - Koitu, Hämarik ja Vanaisa. Koidu ja Hämariku tegelasi valiti kaks ning üks Hämarik on Merit Männiste (20), kelle jaoks on noorte laulu- ja tantsupeo teema "Mina jään" väga tähtis.

Järgmise aasta suvel toimub Kalevi staadionil XII noorte tantsupidu. Tantsijad jutustavad Kalevi staadionil Friedrich Robert Faehlmanni muistendist “Koit ja Hämarik” inspiratsiooni saanud lugu päikeseaasta igavesest kordumisest.

Tantsupeo põhisõnumiks on rahvuskultuuri põhiväärtuste hoidmine ja põlvest põlve edasiandmine, mida väljendatakse Koidu ja Hämariku teekonnana neljas aastaajas ehk ühes aastaringis.

Pärast katsumusi pärandab Vanaisa päikese ehk kullakera kandmise ülesande noortele. See on ühtaegu nii tunnustus kui ka vastutus, milleks noored on valmis, kinnitades seda vandega “Mina jään”.

Praegu kannab Merit nimiosa Rahvusooper Estonia Vinteri/Raudmäe muusikalis "Pipi Pikksukk". Kui Merit sai teada, et teda on valitud Hämariku rolli, oli ta loomulikult üliõnnelik.

“Emotsioonid olid väga ülevad. Tundsin kohe, mis vastutus mind ees ootab,” ütleb ta. Tegelikult käis konkursil ka Meriti vend, laululaps Märten Männiste. “Tema jäi paraku välja,” ütleb Merit.

Vaata videost, mida Merit Õhtulehele veel rääkis.