Video: Geidi Raud
Inimesed
14. november 2016, 17:09

ÕHTULEHE VIDEO | Ivo Linnast saab noorte tantsupeol peategelane: ma olen väga liigutatud (7)

“Ma olen tõesti liigutatud, et mind on kutsutud minu tööst täiesti erinevates asjades kaasa lööma,” õhkab muusik Ivo Linna, kel järgmisel suvel kanda tähtis roll – Ivo kehastab noorte tantsupeol üht peategelast, Vanaisa.

Järgmise aasta suvel toimub Kalevi staadionil XII noorte tantsupidu. Tantsijad jutustavad Kalevi staadionil Friedrich Robert Faehlmanni muistendist “Koit ja Hämarik” inspiratsiooni saanud lugu päikeseaasta igavesest kordumisest.

Tantsupeo põhisõnumiks on rahvuskultuuri põhiväärtuste hoidmine ja põlvest põlve edasiandmine, mida väljendatakse Koidu ja Hämariku teekonnana neljas aastaajas ehk ühes aastaringis.

Pärast katsumusi pärandab Vanaisa päikese ehk kullakera kandmise ülesande noortele. See on ühtaegu nii tunnustus kui ka vastutus, milleks noored on valmis, kinnitades seda vandega “Mina jään”.

Armastatud muusik Ivo Linna astub peol Vanaisa rolli. Mees tunnistab, et kui ta sai esimese kõne palvega peost osa võtta, ei saanud ta ideest eriti hästi aru. “Kohtusime peo seltskonnaga ja nad tegid mulle üksipulgi motiivi selgeks. Kuna olen ise kolmekordne vanaisa, meeldis see idee mulle väga,” ütleb Ivo.

Vaata videost, milline vanaisa Ivo ise on ning mida ta Õhtulehele veel rääkis.