Vasakult: Briti peaminister Theresa May, USA presidendiks valitud Donald Trump, Eesti president Kersti Kaljulaid.Foto: 3 x Vida Press
Müstika
11. november 2016, 23:18

Briti satiiriportaal: Donald Trump küsis Theresa May'lt Eesti presidendi telefoninumbrit (26)

Briti satiiri- ja paroodiaportaal News Thump kirjutab, et USAs järgmiseks presidendiks valitud Donald Trump helistas teisel päeval pärast valimisi Suurbritannia peaministrile Theresa May’le selleks, et küsida temalt Eesti presidendi telefoninumbrit.

Trump tegi May’le sissejuhatava telefonikõne, et selgitada välja Eesti riigijuhi Kersti Kaljulaiu telefoninumber. See on uute riigijuhtide traditsioon helistada oma ametivendadele teistes riikides ning seda tehakse tähtsuse järjekorras, kirjutab satiiriportaal.

Peaministri pressiesindaja kirjeldanud vestlust "sooja ja konstruktiivsena“. "Nad olid kõneluses vähemalt kolm minutit,“ ütles pressiesindaja. "Proua May tutvustas ennast, paistis siis veidi häbelikuna ning hakkas sobrama oma käekotis märkmiku järele. "See on Kaljulaid,“ ütles ta enne, kui oli telefoninumbri ette lugenud. Siis öelnud May midagi sellist: "Ma ootan meeleldi erilise suhte jätkumist…“ Seejärel võtnud peaminister telefonitoru kõrva juurest ning vaadanud seda hämmeldunult."

Portaal kirjutab, et Trump kulutas president Kaljulaiuga kõnelemisele pool tundi, eelnevalt oli ta vestelnud Belgia riigijuhiga 25 minutit. Hiljem võtnud Trump ühendust veel Kesk-Aafrika Vabariigi, Ida-Timori ja Paapua Uus-Guinea riigijuhtidega.