Tallinna Teeninduskooli “Õhtusöök metsas”Foto: Marko Kuivonen
Inimesed
11. november 2016, 20:03

Tallinna Teeninduskooli “Õhtusöök metsas” lähendas kokki ja kundesid (1)

Kui tavalisest kliendid ja kokad omavahel ei kohtu, siis Tallinna Teeninduskooli kulinaarne etendus "Õhtusöök metsas” andis külalistele võimaluse olla vahetus läheduses õhtusöögi valmistajatega.

Kulinaarne teater on koolis teise kursuse kokaõpilastele juba traditsiooniks saanud ning tänavu oli õhus väga palju erinevaid teemasid Chicago gangsteritest geomeetriliste kujunditeni. Enim hääli kogus neist metsateema – määravaks sai kohalik tooraine ja ürituse toimumise aeg. “Nii varast lume tulekut ei suutnud keegi ette näha, aga õnneks oli vajaminev sammal ja muu metsakraam juba varem korjatud,” muigab kooli infojuht Anu Uusmaa.  

Kulinaarse teatri peategelaseks sai põder, kellele sekundeerisid seened ja marjad. Tervituseks pakuti marineeritud metshanemaksa, sest praegu on just lindude küttimisaeg, samamoodi käib ka põdrajaht. Alati kuuluvad kokku ka sügis ja seened.

Metshanemaksa serveeriti krõbedal riisikoogil koos rabarberi-kirsimoosiga ning eelroaks pakutud kreemine metsaseenesupp jõudis lauda kukli sees. Kui “supikausile” lisas krõbedat tekstuuri rukkijahust näkileib, siis vahekäiguks pakutud vutimuna-pardiliha tarrendi muutsid kreemisemaks erinevad hapukoore-mädarõikakreemid.

Peategelane - põdraliha - oli Uusmaa sõnul puljongis küpsenud kuus tundi ning selle tugevat maitset tasakaalustasid ahjujuurviljad. Jäisele vahekäigule Gin Tonicust lisas metsahõngu kadakamarjasiirup.

Metsa-menüüst inspireeritud toidu-show'd aitasid ette valmistada rühmajuhendajad Pirje Pärimets, Irina Horošihh, Ljudmilla Koltšenko ja Kristi Tiido.