EESKUJU: "Kõik, mis minus laval näha on, pärineb Tõnis Mägilt," kinnitab mõnda aega Muusik Seifis laulnud Anne Veski, et bändikaaslane Tõnis Mägi oli talle kui õpetaja. Nääriaegselt pildilt telestuudiost leiab ka (vasakult) Mati Vaarmanni, Jaak Aheliku ja Margus Orava.Foto: Erakogu
Inimesed
11. november 2016, 04:00

MUUSIK SEIFI HIRMSAIM KONTSERT: staadion oli pime, hullunud rahvas tahtis lavale tungida (4)

Mida mäletavad trummar Jaak Ahelik, klahvpillimängija Mati Vaarmann ja laulja Anne Veski 35. aastapäeva tähistava bändi hiilgeajast? 

Mida mäletavad trummar Jaak Ahelik, klahvpillimängija Mati Vaarmann ja laulja Anne Veski 35. aastapäeva tähistava bändi hiilgeajast? 

"Andsime kontserti mingil ekstrasuurel lõunas asuval nõukogude staadionil. Inimesi oli nii palju, et silm lõppu ei näe. Oli õhtu ja äkki läks ümberringi nii pimedaks, et ei näe näppugi suhu pista," kirjeldab 1982.–1984. aastani Muusik Seifis laulnud Anne Veski esinemist, mida ta nimetab üheks oma muusikuelu õudsemaks kogemuseks.

"Hiiglaslikku staadioni valgustas üks vaevlik prožektor, mis sarnanes pigem seasilmaga. Aga selleski väetis valguses oli näha, kuidas mööda treppe laskub kummitusena alla inimmass. Aeglaselt, aga kindlalt jõuab ta juba staadioni keskele, kus on meie lava," jutustab Anne. Pimedus pani publiku, kes esinejaid korralikult ei näinud, püünele lähemale liikuma ja muutis rahva viimaks täiesti pööraseks.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99