"Kallis, sa oled kosunud" saates osalejad pakkusid kohtunikele tervisliku õhtusöögi pähe riisi ja sardelli.Foto: kuvatõmmis videost/ TV3
Tele
9. november 2016, 13:57

VÕTAB OHKAMA…| "Kallis, sa oled kosunud" saates osaleja pakkus kohtunikele õhtusöögiks sardelli ja riisi (18)

Kui saates osalev kaalulangetaja Linda sai ülesandeks treener Erik Orgule ja kokk Angelica Udeküllile tervisliku õhtusöögi valmistada, oli tema dilemma suur – kas pakkuda kohtunikele viinerit või sardelli? Orgul võttis neile serveeritud õhtusöök sõnad suust…

Saate kohtunikud Angelica ja Erik läksid 24-aastasele ja 126 kilo kaaluvale Lindale külla selleks, et uurida, kuidas tal kaalulangetamine läheb ja kas toitumisnõuannetest on perekonnale kasu olnud.

Kui Linda koos elukaaslasega poodi läks, et eelseisvaks tervislikuks õhtusöögiks toidukraami varuda, sattus ta tõsise dilemma ette: kumb on tervislikum, kas viiner või sardell? Lindale seostusid tervisliku söögiga rohkem viinerid, kuid tema mees arvas, et sardellid on siiski tervislikumad, kuna need on tehtud veiselihast. "Selliseid tooteid me tavaliselt sööme," rääkis Linda.

Kuid kohtunikel võttis sellise pidulaua nägemine sõnad suust. "Kas te tahate riidu minna minuga?" küsis treener Erik Orgu.

Linda mees hakkas rääkima õhtusöögi positiivsetest külgedest, tuues esile, et riis on gluteenivaba. Selle peale kõlas Orgu suust suur masendunud ohe. "Riis ongi alati gluteenivaba," kinnitas Udeküll.

Orgu päris, et kas paar on üldse paki pealt lugenud, millest sardell koosneb? "Ei oska öelda, seal on igasugu asju sees," vastas Linda elukaaslane.

"Ma annan sulle hästi lihtsa toitumissoovituse, kui sa vaatad seda toitu ja sa tead, mis seal sees on, siis on okei seda süüa," ütles Orgu.

Udeküll soovitas süüa juurvilju: porgandeid, pastinaake, suvikõrvitsat. "Porgandit olen küll söönud vahest," vastas selle peale Linda.

Linda soovib oma kaalust kaotada enam kui poole ent toitumisharjumuste muutmine tundub siiski liigse piinana. Linda töötab koos elukaaslasega Marioga Selveris ja kurnava öötöö kõrvalt on sobitamine spordi ja dieediga võimatult raske. Kalorite- ja retseptidemaailmas orienteerumine osutub nende jaoks ootamatult keeruliseks.

Vaata lähemalt videost!

"Kallis, sa oled kosunud" on TV3 eetris täna, kell 20:00.