Allan Keiani viimatise raharomaani kaanepiiga varjab oma nägu ballimaski taha.Foto: Kalle Veesaar
Raamat
9. november 2016, 09:04

Eesti esimene krimitriloogia sai kolmanda osa, mille kaant ehib taas tuntud kaunitar (1)

Ilmunud on Allan Keiani rahatriloogia viimane romaan "Kuidas rikkalt surra?", mis on järg kõmulistele romaanidele "Kuidas rikkaks saada?" (2012) ja "Kuidas rikkaks jääda?" (2013). Kui esimese osa kaant kaunistasid missid Diana Arno ja Madli Vilsar ning teise osa naispeategelast kehastas kaanel lauljatar Liis Lemsalu, siis seekordse kaanekaunitari nägu varjab mask.

Triloogia peategelane on elukunstnikuande ja lahtise peaga õnnistatud noormees Adrian Aus, kes saab kavala nõksu abil üleöö tõeliselt rikkaks. Ebaõnnestunud miljarditehingu tõttu satub ta aga seadusesilma pihtide vahele ning romaanisarja kolmanda osa alguseks on Adrian rahvusvaheliselt tagaotsitav mees. Seiklused kannavad teda Venemaale, Taisse ja Hispaaniasse, kuid lõppvaatus leiab aset peategelase kodulinnas Tallinnas.

Adrian Aus saab jala võimuerakonna poliitilise noorteorganisatsiooni ukse vahele. Uustulnukas võitleb end poliitnoorte juhtide hulka ja pääseb seeläbi juba suurte poliitikasse. Terase noormehe tankistiks värbamisest saab võimuerakonna strateegia suurim viga. Mastaapse rahastamisskeemi võtmeisikuna saab Adriani tegelikuks sihiks haarata võim. Paljastades ajakirjandusele hämarad tagatoatehingud, tõuseb ta kiirelt väikeriigi poliitilisee eliiti.

Foto: Kalle Veesaar

Raamatusarja avaosale kirjutas eessõna suurettevõtja Urmas Sõõrumaa, vast ilmunud raamatu juhatab sisse julgeolekueksperdi ja poliitiku Eerik-Niiles Krossi sõnavõtt.

Ka oma romaanide kaanele on Allan Keian valinud tuntud nägusid. Juba rahatriloogiale eelnenud romaani "Puhtsüdamlik ülestunnistus" (2011) kaanepildilt vaatab vastu endine Nexuse lauljatar Janne Saar.

Seekordsel esikaanel ilutseb neiu, kes katab oma nägu ballimaskiga. Keiani sõnul on tegu tuntud Eesti kaunitariga, kelle isik peabki saladuseks jääma. "Kindlasti paljud aimavad, kes ta võib olla, aga las see jääb lahtiseks. Raamatuski on tema karakter üks suur saladus - kaanemodell kehastab aastate eest 17aastasena kadunud tüdrukut, kes värvati hiidpetuskeemi variisikuks, aga ta pööras tehingu enda kasuks ja põgenes Eestist," selgitab kirjanik.

Anna kommentaarides teada, kas sina tunned ära noore naise, keda raamatukaanel näeb.