Inimesed

Tehismõistus areneb, ja keegi ei tea, kas või kuidas inimkond ellu jääb (12)

LISA KOMMENTAAR

mari6. november 2016, 07:11
No mis puudutab noori, siis on kahju juba märkimisväärne. Inimene on ise juba robot valmis.
Hellmouth5. november 2016, 18:47
Kohe kukub venemaa kokku ja sellega seoses ka tehismõistus.Rublad on neil peaaegu juba otsas nii ,et ärge pabistage.
Tehismõistus ei ohustagi. Inimõistus aga küll.5. november 2016, 18:24
Siberlaselt küsiti. "Kuidas toime tuled kui kaheks nädalaks elekter kaob"? Siberlane: "Näe, mul püss seinal, küünlad kapis. Aga kui teilt elekter kaheks tunniks kaob, olete juba käpuli". Tere tulemast digimaailma! Umbes nii hakkavad kübervallutused välja nägema. Klikk ja terve riik pime.
leo5. november 2016, 14:44
Möödunud sajandi 50 - ndate aastate lõpul olevat tollal Nõukogude Liidule kuuluva Kasahstani territooriumile kukkunud UFO, mida juhtis tehisintellekt. Tehisintellekti uurimine muidugi salastati ja projekt sai nimeks Pankratov 1 ( projekti juhi nime järgi ). Arvati, et tehisintellekt võimaldab sõjaliselt USAst ette jõuda ja kommunism ka kiiresti valmis ehitada, tehisintellekt teatas aga pärast vastava info sisestamist, et Nõukogude Liit laguneb 90 - ndate aastate alguses hoopis ära. Projekt olevat kohe peatatud. Aga siiski - mine tea, kuidas selle sõjalise komponendiga oli
Luarviq5. november 2016, 11:50
Tehismõistus ei arene, vaid arendatakse.
5. november 2016, 09:47
Viimasel ajal keeratakse ajakirjanduses tehisintellektiga seoses korralikult vint üle. Ilmselt teema müüb ja ajakirjanike fantaasia on piiritu. Reaalsuses pole täna mitte midagi ligilähedastki intellektile. On vaid iseõpoivad algoritmid, mille alustalad on meeletu kogus minevikuandmeid ja siis küllalt primitiivse programmijupiga proovitakse minevikuandmete põhjal nö ennustada tulevikku.
!5. november 2016, 10:45
Paarisaja aasta eest oid tollased akadeemikud kindlad, et ei saa olema mitte mingeid õhust raskemaid lennuvahendeid. Ja et inimene ei saa kunagi liikuma kiiremini, kui ehk nii 60 km. tunnis. Taibukas Napoleon lükkas tagasi ameeriklase Fultoni poolt esitatud aurulaeva projekti kui absurdi. Tagntlaetava suurtüki (aga samuti terasest valatud suurtüki) idee lükkasid tollased kindralid ning sõjanduseksperdid tagasikui mõttetuse. talini ajal pandi NSVL põlu alla geneetika ning küberneetika kui bluff ning läänelik mõttelaad.
5. november 2016, 11:06
Su jutt on kohatu põhjusel, et sellised seisukohad said tekkida vaid seetõttu, et puudusid elementaarsed teadmised füüsikast jms. Täna nendelt rinnetelt selliseid üllatusi rohkem ei tule, tegeletakse elementaarosakeste avastamisega, püütakse selgitada kosmilisi protsesse. Seniks, kuni ei suudeta isegi puuviljakärbse aju toimimist modelleerida, ei tule ka mingit tehisintellekti. Tulevad ainult arvutiprogrammid, mis püüavad meid petta arvama, et seal taga on mingi intellekt.
Boom5. november 2016, 14:28
https://youtu.be/OmKi0YL32Jw?t=1374
Ei teagi nüüd - Kas õhtulehe kommentaariumi tegelast uskuda või seda tegelast videost
!5. november 2016, 15:41
Need olid vaid grotesksemad näited inimrumalusest ning tõlbist enesekindlusest. Muidugi, praegu me teame, et õigus oli Fultonil. Wattil. Stephensonil, vendadel Wrightidel. Enam me niivõrd lihtsate asjadega puusse ei paneks.
Et üllatusi rohkem ei tule? Aga kas me praegu ikka teame kõike? Vahestoleme mõnes valdkonnas veel lausa lapsekingades? Kas me ka pragu nii mõndagi uurimissuunda ebateaduseks ei tituleeri? Kas akadeemikud on ikka avatud kõigele uuele ja novaatorlikule? Igatahes XX saj algupoolel lükkasid valitsused, teadlased ja uuringud finantseerivad suurettevõtjad näiteks nii mõnedki geniaalse Tesla ideed tagasi.
....5. november 2016, 17:24
Kui maailm ei hävine suure sõja tagajärjel tuleb ka tehisintellekt ja päris kindlasti kohe.
Reiwal5. november 2016, 09:05
Juba on ja on ka teada, et Onias mingit võimalust ellu jääda, ei ole!