Taavi RõivasFoto: Stanislav Moshkov
Tele
3. november 2016, 20:10

TV3 VIDEO | Taavi Rõivas: president Ilves võttis Ärmas vastu väliskülalisi, sellest on Eestile palju kasu (85)

Tänases TV3 uudistesaates oli arutluse all taas Toomas Hendrik Ilvese Ärma talu saaga. Peaminister Taavi Rõivas nentis, et peaministrina tema antud teemasse ei sekku, kuid kodanikuna on tema arvates Ärma talust tulnud Eestile palju kasu.

Peaminister Taavi Rõivas ütles, et kuna antud teema kuulub ettevõtlusministri pädevusse, siis tema sellesse sekkuda ei kavatse. Kuid kodanikuna arvab ta, et Toomas Hendrik Ilves on presidendina seal vastu võtnud palju väliskülalisi ning sellest on Eesti Vabariigile palju kasu. 

“Kindlasti ei kavatse ma ühtegi moodi sekkuda sellesse, mis on pädevate asutuste otsused, nemad peavad neid langetama iseseisvalt, lähtudes kõikvõimalikest reeglitest, lihtsalt kodanikuna on mul kahju, et fookus on nihkunud sellelt oluliselt, mida president Toomas Hendrik Ilves kümne aasta jooksul tegi, sellele konkreetsele küsimusele,” rääkis ta.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir kritiseeris EAS-i tegevust ning otsust, et Toomas Hendrik Ilves peaks Ärmamaa eest tagasi maksma vaid 10%. Audiitorite arvates tuleks tagastada siiski 90%. Oviir ootab EAS-ilt vastutuse võtmist. 

Vaata lähemalt videost!