Laura Põldvere parodeeris tänases saates lauljatar Sia't.Foto: Tiina Kõrtsini
Tele
13. november 2016, 22:17

TV3 VIDEO JA FOTOD | Laura Põldvere Sia parodeerimisest: "Ma ei oleks arvanud, et ma suudan selle ära laulda!" (22)

Laura parodeeris näosaates lauljatar Sia’t, kes on tuntud oma eriliselt tugeva, kõrge ja omapärase hääle tõttu. Laura tunnistas, et Sia tegemise juures oli väga raske tema laulmistehnika õppimine. 

Küsimusele, kas Sia’ks valmistumine oli väga raske, vastas Laura, et talle karakteriteks valmistumine tegelikult alati meeldib. Kuid Sia’ks valmistumise protsess oli tema jaoks närvesööv, sest Sia tegemine oli raske nii tehniliselt kui ka häälekõrguse saavutamise poolest. “Ma ei oleks arvanud, et ma suudan selle ära laulda! See oli endale super kogemus,” rääkis ta.

Põldvere selgitas, et Sia jäljendamise tegi raskemaks ka anatoomilised küsimused, milleks Sia häälepaelad on võimelised ja kohandunud tegema, ei ole võimalik ära õppida. “See, kuidas tema ragistab häält, tema on seda tehnikat nii kaua kasutanud. Nädalaga seda ära ei õpi,” rääkis lauljatar.

Kui loosiratas Põldverele Sia veeretas, teadis Laura kohe algusest, et Sia repertuaarist tahab ta teha justnimelt laulu “Chandelier” ja kindlasti koos tantsijaga, nagu antud loo videos on. Nii leidiski Laura väikse tantsija Alexandra, kellega koostöö igati sujus. “Minu meelest oli meil nii mõnus koos teha, sobisime hästi kokku ja jutustada oleks meil paljust. Ma näen Alexandras iseeennast väiksemana. Ta ei ole selline ninnu-nännu tüdruk, näen, et ta on asjalik ja tahab tööd teha ja samas on tal selline krutski sees, mis oli karakteri jaoks vaja,” rääkis Laura.

Foto: Tiina Kõrtsini

Nooruke tantsijanna rääkis, et laval olles ta kartis, et midagi läheb sassi või ei õnnestu. “Natuke raske oli tantsu õppida, kuna palju oli tehnilisi elemente. Tegelesin tantsu õppimisega palju, aga harjutasin ja harjutasin ja kõik tuligi välja,” rääkis Alexandra.

Kuid üleüldiselt peab Põldvere siiski keeruliseimaks parodeeringuks eelmise nädala Anu Kaalu jäljendamist. Kusjuures, kunagine operetiprimadonna võttis Lauraga pärast näosaadet ka ühendust. “Enne siia saatesse tulekut ma vaatasin, et mul on üks vastamata kõne, et helistan ruttu kiiruga tagasi, et võib-olla mingi töö asi. Ja saad aru, see oli Anu Kaal! Ma arvasin, et keegi teeb nalja mulle, et see ei ole võimalik!” jutustas ta. Kaal tänas Laurat ilusa esituse eest ja leppis Lauraga kokku, et pärast tema reisi minnakse koos kohvi jooma. Laura oli Kaalu kõnest täiesti pahviks löödud. “Kui ma lõpetasin kõne ära, siis ma hakkasin lihtsalt nutma, aga ma ei ole üldse selline nutja-tüüp, pigem ikka tugev ja välja ei näita ühtegi emotsiooni. See oli nii tore!” rääkis ta.

Lisaks pidas lauljatar keeruliseks Niki parodeerimist. “Niki tegemine oli kuidagi vastupidine endale. Kedagi naljaga järgi teha oli raske,” ütles ta. Kokkuvõttes peab Laura kõiki seniseid esitusi põnevateks ja keerulisteks.