Jean-Michel Jarre Saku Suurhallis 2. novembril 2016. Foto: Teet Malsroos
Galeriid
2. november 2016, 21:54

GALERII | USKUMATU ŠÕU: Jean-Michel Jarre'i kontsert võttis silme eest kirjuks (15)

jean-Elektroonilise popmuusika üks suunanäitajaid Jean-Michel Jarre, kel selja taga enam kui 40aastane muusikukarjäär, astus täna õhtul esimest korda Eestis üles. Tallinna Saku suurhalli kogunes täismaja, peamiselt meelitas prantslane kohale 40. eluaastais publikut.

Esimeste lugude ajal panid võimsad bassihelid värisema nii suurhalli seinad kui ka põranda. Siis aga läks lahti tõeline visuaalne pillerkaar.

Mitmetasandiliselt paiknevad ja vasakule-paremale liikuvad äbipaistvad LED-ekraanid aitasid kontserdiliste silme ette tuua ruumilisena näivaid kujundeid. Lavalt sööstis lae alla ilmselt igas värvispektrumi toonis laserkiiri, mis joonistasid kontserdihalli seinale vikerkaarevärvilisi mustreid.

68aastane, kuid süntesaatori taga nooruslikult hüplev Jarre tänas eestlasi selle eest, et kuigi nõukogude ajal oli lääne muusika keelatud, leidus siiski ka siinpool raudset eesriiet inimesi, kes tema tegemistest teadsid ja tema muusikat armastasid.

Muusik pajatas ka, et kohtas täna pärastlõunal mõningaid eesti fänne, kes rääkisid, et jõudsid tema muusika juurde tänu loole "Souvenir of China". Seda pala esitas Jarre ka kontserdil, mis kestis tunni ja kolmveerandi jagu.

Kui kontsert oli üle tunni aja kestnud, kutsus Jarre publikut istekohtadelt tõusma, lava ette koguneski mitu rida tantsijaid.

Vaata pilte galeriist!