Yana Toom eileõhtuses "Ringvaates"Foto: kuvatõmmis videost/ ERR
Tele
2. november 2016, 11:43

Yana Toom "Ringvaates": Ma olen väärikas poliitik, mida te räägite? (46)

Eileõhtuses "Ringvaates" oli üks stuudiokülalisteks ka Keskerakonna esimeheks pürgiv Yana Toom. Saatejuht Marko Reikop, kes tuntud oma teravate küsimuste poolest, sai aga nähtavasti Toomi näol väärilise vastase, kuna poliitik andis nii mõnelegi küsimusele päris terava vastuse.

Reikop küsis Toomi käest küsimusi nii erakonna lõhenemise kohta, Edgar Savisaare kohta ning teiste võimalike esimehe kandidaatide kohta nagu Marika Tuus-Laul ja Heimar Lenk.

Toom kommenteeris erakonnakaaslase ja vastasleeri kuuluva Simsoni väljaütlemiste peale Postimehes, et Simson vastandab oma ühtesid kolleege, nagu Marika Tuus-Laul või teda ise, Jüri Ratasele.

Reikop kihvatas selle peale, et poliitikas ikka sellised kalambuure visatakse ja et Toom on ise samasugune ning küsis, kas Toom tõesti arvab, et Tuus-Laul või Heimar Lenk oleksid erakonnale tõsiseltvõetavad juhid. Selle küsimuse peale Toom ilmselgelt ärritus. "Kas te tõesti arvate, et mina, kes ma kandideerin Keskerakonna esimeheks praegu ütlen teile kellegi kohta, et teate, see inimene ei sobi? Kas te tõesti seda lootsite või? No siis te küll panite mööda praegu!" ütles Toom.

Lisaks räägiti erakonnasisesest võitlusest, eriti Toomi ja Ratase vahel. Toom rääkis, et Ratasega nad vahel vaidlevad, kuid kõik jääb viisakuse piiridesse ja et temal on Ratasega lihtsam viisakuse piiridesse jääda kui mõne teisega.

Selle peale küsis Reikop, et kas Toom kipub sõimlema? "Mina?! Mis te nalja teete või? Ma seda üldse ei tee, mis te nüüd? Ma olen väärikas poliitik, mida te nüüd räägite," vastas Toom.

Edasi küsis Reikop Savisaare kohta, täpsemalt selle kohta, millal Toom temaga viimati kohtus ja millest siis räägiti. Toom keeldus küsimusele vastamast ja soovitas Reikopil Savisaar ise saatesse kutsuda. Reikop vastas, et Savisaart proovitakse kogu aeg kutsuda, aga tema ei tule. "Siis oleks võib-olla vaja peeglisse vaadata, miks ta ikka teie juurde ei tule," vastas Toom.

Küsimuse peale, kas Toom kavatseb kongressil esimeheks pürgimisega lõpuni minna, või kavatseb ta oma kandidatuuri taandada, vastas Toom, et tänase seisuga on tal veendumus, et ta läheb lõpuni välja. "Ma ikka kandideerin ja ma kujutan ette, et mu vastaskandidaat on Jüri Ratas," ütles ta.