Curly Strings andis liikmevahetusest teada sotsiaalvõrgustikus Facebook. Südamlikule tekstile oli lisatud ka pilt, kus Jalmar justkui teatepulga Jaan Jaagole edasi annab. Foto: Krõõt Tarkmeel
Inimesed
31. oktoober 2016, 16:58

Jalmar Vabarna jätab Curly Stringsi: ma ei saanud enam pühenduda nii palju, kui tahtsin (1)

“Ma olen kaks aastat selles osas juba päris suures stressis elanud, et mul on kogu aeg tunne, nagu vean kedagi alt või hoian kinni,” tunnistab muusik Jalmar Vabarna, kes täna teatas, et pidi vastu võtma otsuse lahkuda bändist Curly Strings.

Jalmar sõnab, et lahkumisotsuse taga ei ole tunne, et ta ei taha või ei saa Curly Stringsis enam kaasa teha. Põhjus on tegelikult palju rõõmustavamat laadi. “Mõlemal minu prioriteetbändil – Curly Stringsil ja Trad.Attack!il läheb väga hästi ja see ongi põhjus,” ütleb ta. Kui varem oli nii, et krussis keeled esinesid pigem Eestis ja Trad.Attack! vallutas välismaal, siis nüüdseks on asjad nii kaugel, et ka Curly Strings murrab piiri taha. “Curlyle on juba maikuuks pakutud kolme nädalavahetuse esinemist Euroopas. Trad.Attack!iga käisime me aga äsja maailmamuusika festivalil WOMEX ja ma ei saa leppida kokku uusi asju enne, kui mõned suuremad on sõelale jäänud,” selgitab Jalmar, et Trad.Attack!ile võib samale ajale tulla pakkumisi, millest ei saa ära öelda. “Keegi ei taha esinemistest ilma jääda, neid oli vaja kohe kinnitada ja tuligi sein ette.”

Jalmar tunnistab, et tegelikult on ta kaks aastat elanud päris suures stressis, sest tunneb pidevalt, et veab kedagi alt ja hoiab kinni. “Vingerdasime nii kaua, kui suutsime.” Trad.Attack!i liikmed pole kunagi varjanud, et väliskarjäär on nende jaoks esikohal ja Jalmar sõnab, et sellest said aru ka Curly Stringsi liikmed. Tegelikult hakkas Vabarna juba suvel Curlyga sellest juttu tegema, et ehk peaksid nende teed lahku minema. “Ütlesingi, et tunnen, et mõjun neile pidurdavalt, aga siis langes see päevakorrast ära.” Mõni aeg tagasi käis Curly Strings Jaapanis tuuril ja hakati arutama uue plaadi tegemise plaani. “Reaalselt kalendrisse vaadates ma nägin, et aega napib,” ütleb Jalmar, et nii jõuti ühisele järeldusele, et tema bändist lahkumine on paratamatu.

“Ma usun, et on võimalik, et mõlemad bändid jõuavad kaugemale, kui ainult kodupubliku rõõmustamine ja kui asi puudutab suuremat karjääri, ei taha keegi sellest võimalusest loobuda.” Jalmar tunnistab, et Trad.Attack!ist loobumine oleks olnud kordades raskem. Esiteks on Trad.Attack! tänu paar nädalat tagasi toimunud maailmamuusika messile WOMEX jõudnud nii kaugele, et kohe-kohe võivad neid ees oodata veelgi suuremad lavad ja veel suurem kuulsus kui seni. “Ma tahaksin väga lasta sellel kõigel juhtuda.” Teiseks ka seepärast, et Jalmar abiellus sel suvel bändikaaslase Sandraga. “Perekond Talsid (Curly Stringsi liikmed Eeva ja Villu – K.T) said ka aru, et Trad.Attack!i jätmine oleks liiga suur elumuutus. Siis poleks meid kumbagi kodus aga isiklikud suhted on bänditegemisest ikka olulisemad.”

Muidugi on Jalmaril kahju ühe bändiga lõpparvet teha, kuid lõpmatuseni ei jõua ju keegi end ribadeks töötada. “Eks minu puhul on meedias ikka esile tulnud, et mängin korraga kümnes bändis. Eesti piires tegutsedes on see isegi võimalik. Kui aga ansamblid hakkavad laia maailma pürgima, läheb asi keerulisemaks.” Siiski ei kahetse mees midagi. “Kui ma oleksin teadnud, et olen tulevikus selle valiku ees, ei oleks ma midagi teistmoodi teinud.”

Mingit draamat tema bändist lahkumisest otsida ei tasu. “Jään ikka osaks Curly Stringsist. Olen ju loonud neile laule ja plaatidel kaasa teinud. Nemad saavad täiskäigul edasi minna ja mina ka. Usun, et see paistab õige pea välja ka.”

Ansambel Curly Strings teatas liikmevahetusest oma Facebooki lehel. Jalmari asemel hakkab nüüd ansamblis kitarri mängima Jaan Jaago. Bändi lauljatar Eeva Talsi lisas omalt poolt, et bändiliikmed on tuleviku pärast elevil ja on alustanud uue materjali loomeprotsessi, et kevadel järgmine täispikk stuudioalbum salvestada. “Lisaks kontsertidele kodupubliku ees on uuel aastal esinemisi nii Saksamaal, Hollandis, USA's kui ka Jaapanis.”