Foto: Kairi Tähe
Inimesed
26. oktoober 2016, 18:07

Pärnu kohvikute nädala lemmikuteks osutusid mereannid ja kama 

Suvepealinnas teist korda toimunud kohvikute nädala pakkumistest sai osa 7000 inimest. Pärnu parimaks kohvikuks valtit Cafe XS-i.

Külastajatelt saadud tagasiside põhjal selgusid külaliste lemmikroad. Parimaks eelroaks hinnati MUM Cafe mereannihautist. MUM Cafe perenaise Maarit Kõrgekivi sõnul tuli neil valmistada enam kui 1200 portsu mereande ning sama rooga pakuvad nad ka pärast kohvikute nädalat.

Dessertidest pälvis enim tunnustust kohviku Mon Ami kama posset. Mon Ami perenaise Liis Leismanni sõnul soovisid nad leida retsepti, mis aitaks rahvuslikku toiduainet kamajahu uues põnevas võtmes esile tuua. "Meil on hea meel et külalised meie magusroa nii hästi vastu võtsid,” kinnitas Leismann. 

“Kohvikud olid külalistest pungil ja vaba lauda oli broneerimata raske saada,” õnnestus ettevõtmine Pärnu abilinnapea Rainer Aaviku sõnul igati. Tema sõnul kinnitasid paljud külalised, et sõitsid pealinnast spetsiaalselt kohvikute nädalale kohale. “Leiti, et kampaania võiks kesta kauem, kuna nädalaga ei jõua kõiki huvipakkuvaid kohvikuid külastada. Samuti soovitati korraldada kohvikute nädalat korraldada mitmel korral aastas,” ütles Aavik. 

1.-9. oktoobrini toimunud kohvikute nädala küsitluses osales ligi 3000 külastajat, kes said 7 euro eest nii salati, desserdi kui ka tassi teed või kohvi.