Foto: RatPac Documentary Films
Tele
25. oktoober 2016, 13:26

VAATA TREILERIT | Leonardo DiCaprio dokfilm jõuab Eesti teleekraanidele

Teaduskanalil National Geographic linastub sel pühapäeva Leonardo DiCaprio ja filmitegija Fisher Stevensi dokumentaalfilm "Enne üleujutust" ("Before the Flood"), mis käsitleb ühe pakilisema ja keerulisema probleemi, kliimamuutuste tagajärgesid ja võimalikke lahendusi.

Dokumentaalfilm viib televaatajad viiele mandrile ja Arktikasse, kus Oscariga pälvitud näitleja, keskkonnaaktivist ja ÜRO rahusaadik Leonardo DiCaprio kohtub teadlaste, maailma liidrite, aktivistide ja kohalike elanikega, et saada põhjalikku ülevaadet kliimamuutustega seotud probleemidest ning võimalikest lahendustest, mis ennetaksid katastroofi planeedil Maa. DiCaprio intervjueerib teiste seas nii USA praegust presidenti Barack Obamat, USA endist presidenti Bill Clintonit, USA välisministrit John Kerryt, ÜRO peasekretäri Ban Ki-Mooni, Paavst Franciscust kui ka NASA tippuurijaid, looduskaitsjaid, tunnustatud teadlasi, kogukonnaliidreid ja tulihingelisi aktiviste, kes töötavad maailma päästmise nimel.

Leonardo DiCaprio sõnul on kliimamuutus üks peamiseid ohte, mis ähvardab planeeti Maa. "Me peame ühiselt tegutsema selle nimel, et probleemiga tegeletaks koheselt. Sellest sõltub meie ellujäämine. See dokumentaalfilm näitab ehedalt kliimamuutuste peamisi tagajärgesid ja võimalikke lahendusi enne, kui informatsiooni hakatakse moonutama nende poolt, kes on huvitatud fossiilsete kütuste tootmisest," selgitas DiCaprio.

"Enne üleujutust" osutab küll pakilistele murekohtadele, kuid pakub ka välja nii lühi- kui pikaajalisi lahendusi, mis aitaksid muuta meie majanduslikud ja poliitilised süsteemid keskkonnasõbralikeks institutsioonideks. Ühtlasi on dokumentaalfilmil oluline roll USA-s toimuvate presidendivalimiste eel, sest kutsub üles valima kandidaati, kes peab kliimamuutustega seotud poliitikat oluliseks.

Dokfilm räägib süvenevast ökoloogiliselt kriisist, mis on muutnud meie planeedi kliima tasakaalu, hoogustanud armastatud loomaliikide väljasuremist ja tekitanud pöördumatut kahju kaunitele ning puutumatutele maastikele Gröönimaalt Indoneesiani.

"Enne üleujutust" linastub National Geographic kanalil National Geographic kanalil pühapäeval, 30. oktoobril kell 18.