Põlvamaa omavalituste liidu juht Kaido KõivFoto: Ekraanitõmmis / TV3
Tele
25. oktoober 2016, 00:04

TV3 VIDEO | Kas maksumaksja raha raiskamine? Põlvamaa omavalitususliit viib töötajaid soojale maale koolitusreisidele (31)

Põlvamaa omavalituste liidu juht Kaido Kõiv ei näe, et liidu liikmete iga-aastased koolitusreisid oleksid maksumaksja raha raiskamine. Viimased kolm aastat on käidud soojal maal, viimati, septembrikuu lõpus, käisid 26 Põlvamaa omavalitsusjuhti Kreeta saarel.

Varem on käidud Gruusias, Portugalis ja vähem karmima kliimaga maades, vahendas TV3 "Seitsmesed uudised".

Omavalitsustes maksti inimese kohta 705 eurot, omaosalus oli 320 eurot. Mõni vallajuht "premeeris" end ka lähetusrahadega.

Kaido Kõiv ütles, et Kreetal oli nende vastuvõtjaks kohalik linnapea ning vahetati omavahel tähtsat teavet. Programm oli tihe, aga tööpäeva lõpul saadi käia ka mere ääres jalutamas, rääkis Kõiv. 

"Ühelt poolt võib öelda, et koolitusreisid ei ole halvad, koolitusreisidel võib ikka käia, aga küsimus on alati selles, kui otstarbekas see on ja kui usutav on see eesmärk, tulemus, mis on sealt tegelikult saadud," rääkis Põlva maavanem Igor Taro. "Minu jaoks on see eelkõige kui Põlvamaa maksumaksja probleem," lisas ta. 

Maksumaksjate liit ja riigikontroll on oma ettekirjutustes sellist tegevust tauninud. Aga lähemaid naaberpiirkondi ei valitud seepärast, et nende oludega ollakse väga hästi tuttavad.