Näitleja Karl-Andreas KalmetFoto: Teet Malsroos
Tele
19. oktoober 2016, 12:06

Karl-Andreas Kalmet: "Kõik eesti seriaalid on halvad, ma ei tahaks mitte üheski neist mängida!" (38)

Tänahommikuses Raadio 2 hommikuprogrammis rääkisid saatejuhid Dannar Leitmaa ja Karl-Andreas Kalmet teleseriaalidest ning otsisid raadiokuulajate lemmiksarja. Kuid muuhulgas rääkis Karl-Andreas Kalmet, kes teatavasti näitleja on, et tema arvates on eesti seriaalide tase ikka väga halb ning praegu teles jooksvad eesti sarjad ei kannata mingit kriitikat.

Kalmet rääkis, et teda ikka on sarja kutsutud ning ta on isegi mõned rollid sarjades teinud. Kuid põhjus, miks ta sarjas enam näidelda ei tahaks peitub tema sõnul selles, et eesti seriaalide tase on ikka väga halb. "Ma ei tea, kas ma tõmban hetkel kriipsu peale igasugusele lootusele kuhugi saada, aga ma julgen väita, et ma ei taha ka," naeris ta.

Kaassaatejuht Dannar Leitmaa küsis Kalmeti käest, et kas näitlejate jaoks on seriaalis näitlemine midagi sellist, mida ei taheta teha, kuna see pole nii tõsiseltvõetav kui film või teater.

Kalmeti sõnul ei ole aga küsimus nii väga selles, et keegi on seriaalinäitleja või ei, vaid asi on seotud rohkem sellega, et tihtipeale eesti seriaalid ei ole väga kvaliteetsed, kuid see on tema sõnul arusaadav, kuna rahakotivahe võrreldes näiteks ameerika kvaliteetsete draamasarjadega võrreldes on väga suur. "Neid asju [sarju] tehakse ikkagi väga puusalt ja kui ma hakkan mõtlema selle peale, mis meil preagu teles on, nimeseid nimetamata, ei kannata need sarjad ikkagi mingisugust kriitikat," sõnas Kalmet. Seetõttu arvas Kalmet, et tõenäoliselt ei mängi tema enam mitte kunagi mitte üheski seriaalis.

Raadiokuulajad aga hääletasid lemmiksarjadeks näiteks "Breaking Bad", "Sherlock" ja "Sõbrad".

Ka Dannar Leitmaa nimetas oma lemmiksarjaks just "Breaking Bad’i", Kalmet draamsarja "Sopranod". Eesti telesarjadest olid meeste lemmikuteks "Ohtlik lend", "Wikmani poisid" ja "Wremja".