Legendaarse "Wremja" osalised Dan Põldroos, Meelis Adamson ja Jan UuspõldFoto: Kanal 2
Tele
18. oktoober 2016, 11:25

KAS MÄLETAD? | Legendaarsed ja kummalised unustusehõlma jäänud Eesti telesaated (4)

Eesti telemaastikul on aegade jooksul läbi käinud palju legendaarseid karaktereid, saateid ja sarju. Mõned neist olid paremini õnnestunud, mõned vähem. Telearhiivis kolades leiab ka saateid, mida praegu vaadates, kuidas kellele, kas häid aegu meelde tuletavad, või hoopis kummastust tekitavad.

Anname väikese ülevaate mõningatest saadetest, mis omal ajal oma erakordsuse, šokeerivuse või nõmedusega meelde jäid.

“Monoloog tundmatuga”

Monoloog tundmatuga oli Eesti esimene ufosaade, mis oli ETV eetris aastatel 1990-1991. Saatejuht Vahur Kersna käis üle Eesti rääkimas ufosid näinud inimestega. “Me ei tea, kust nad tulevad. Me ei tea, kes nad on. Me ei tea, mida nad meist tahavad. Me ei suuda vastata ühelegi küsimusele. Meil on vaid inimesed ja lugu, mis nendega juhtus,” oli saate kirjelduseks.

Vahur Kersna käis Vormsi Ennu juures rääkimas UFOdest ja välismaailma elust Foto: ERR/kuvatõmmis videost

Saatest sai üle-Eestiliselt tuntuks ka Vormsi Enn, kes osales teises saates.

“Wremja”

Wremja oli Eesti huumorisaade, mis jooksis Kanal 2es aastatel 2001-2003. Saate eelkäijaks oli legendaarne “Wigla show”, kus visati nalja kuulsate inimeste üle, sealhulgas näiteks Lennart Meri, Eino Baskini, Kirsti Timmeri üle.

“Wremjas” mängisid legendaarsed Jan Uuspõld, Dan Põldroos, kes mängisid legendaarseid karaktereid nagu Uno Nisu, Zorro, Rullnokk Aiku, Rullnokk Pets, Mürka Perse, Inspektor Kukeke jne. Stsenaariumi kirjutasid Andrus Kivirähk ja Mart Juur. Saade oli vürtsistatud üsnagi labase ning absurdse huumoriga, kuid sellegipoolest vaatasid seda saadet kõik. Kes siis ei mäletaks legendaarseid väljendeid, nagu "normaalne", "sae pekki", "laku panni" ja nii edasi. “Wremjast” kasvas välja “Sipelga 14”

"Unistuste printsess"

"Unistuste printsessi" esimese hooaja kaunitarid Foto: TV3

"Unistuste printsess" oli romantiline tõsielusari, milles osales üks edukas ja näokas välismaa mees ning kari eesti naisi, kes kõik meest endale püüdsid võrgutada. Saatel oli kaks hooaega - esimeses hooajas oli poissmeheks itaallasest pankur Roberto, teises Belgiast pärit Dimi, kes 2014. aastal kokaiiniäritsemise eest vangi pandi.

Saadete jooksul juhtus nii mõndagi mahlakat, näha sai tüdrukute omavahelisi kraaklemisi ja kaklemisi. Tuntust kogusid nii mõnedki tüdrukud, näiteks Lilit, kes omal ajal oma ülinapi kleidiga seksikat “võrgutustantsu” tegi ja teisest hooajast Maris, kelle mineviku paljastasid vürtsikad fotod, mille tõttu ta omale nimeks Seksi-Maris sai.

"Maamees otsib naist"

Maamees otsib naist oli 2007. aastal eetris olnud ning Krista Lensini poolt juhitud saade, milles otsiti vallalistele maameestele pruuti. Saate tunnuslause oli “igaühe jaoks on kuskil keegi”.

"Maamees otsib naist" osalised. Foto: Kaarel Tigas

Kahjuks saate jooksul suuri romantilisi suhteid ei loodud, vaid üks paar jäi püsima, ülejäänud jäid pigem sõpradeks-sõbrannadeks.

Kuid saatest enim tuntust kogus kindlasti Ülle, kellest kiiresti internetimeem sai. 

Kuid need saated on vaid tilgake legendaarsete telesaadete meres.

Millised saated ja realityshow'd on sulle ajaloost enim meelde jäänud?