"TEREVISIOONIST" ARUTELUSAATESSE? Urmas Vaino võib hakata vedama Aarne Rannamäest järele jäänud formaati "Vabariigi kodanikud".Foto: Mati Hiis
Inimesed
17. oktoober 2016, 04:00

ETV KAALUB: kas asendada "Vabariigi kodanikud" Urmas Vaino juhitava arutelusaatega? (33)

Kas Urmas Vaino jätab "Terevisiooni" ja hakkab juhtima "Vabariigi kodanikke"? "Ma tean küll, et maja peal sellised jutud käivad," vastab Vaino, "aga praeguseks pole veel absoluutselt mitte midagi otsustatud." 

Tõsi on see, et Urmas Vaino osaleb koosolekutel, kus arutatakse, mida, millal ja kuidas võtta ette arutelusaatega "Vabariigi kodanikud", mida Aarne Rannamäe vedas aastast 2007 kuni oma surmani 10. septembril. "Selge on see, et midagi peab muutuma, sest "Vabariigi kodanikud" oli kõige paremas mõttes oma juhi nägu saade. See oli Aarne Rannamäe saade ja mitte keegi teine ei saa seda teha nii nagu Aarne. "Vabariigi kodanikud" oli tema tunnetega kirjutatud, tema emotsioonidega loodud, see sobis talle, oli tema oma," tõdeb Vaino. "Panna Aarne asemele nüüd Pille või Malle, või Rainer või Urmas, ja loota, et uus juht hakkab saadet samamoodi tegema – see mõte teles lihtsalt ei tööta! Kui ühe mehe aeg siin ilmas sai otsa, siis mingil hetkel peab otsa saama ka tema loodud ja tehtud saate aeg. Siin ei ole parata mitte midagi. Enam ei ole ju ka eetris Urmas Oti "Carte blanche". Otita ei ootaks ega tahaks seda mitte keegi." 

Vaino kinnitab veel kord, et ETV küll arutleb praegu, mida võtta ette Aarne Rannamäe juhitud "Vabariigi kodanike" temaatika, auditooriumi ja saateajaga, aga pole veel selget kokkulepet, mis saade see saab täpselt olema, millal see stardib ja kes seda juhtima hakkab. "Jah, ma olen praegu seltskonnas, kes selle saate üle pead murrab, ja ma olen mõelnud, et niisugune arutelusaade võiks olla midagi, mis minuga minu teleelus edasi juhtub, aga kas sellest ideest just nüüd midagi sünnib, ei tea veel mitte keegi," ütleb Vaino. 

Kui uus arutelusaade Urmas Vaino juhtimisel peaks siiski uue aasta algusest või järgmisest sügisest startima, siis kas juba otsitakse ka uut saatejuhti "Terevisiooni" Katrin Viirpalu kõrvale? "Ma oletan, et keegi võib selle peale mõelda ja ehk peakski selle peale mõtlema, aga täpsemalt ma ei tea," sõnab Vaino.