Tele

Saates "Evelin" räägitakse täna usust (10)

LISA KOMMENTAAR

alf14. oktoober 2016, 06:33
Oh õudust, juba jälle see Evelin.
Teate mis!13. oktoober 2016, 22:21
Ärge kirjutage soses selle naisterahvaga enam ühtki kommentaari,küll siis" Õhtaleht" jätab selle ebameeldiva proua promomise.
lugeja T. Metsale13. oktoober 2016, 20:55
EI VAATA seda saadet ega taha midagi kuulda ka sellest Evelinist! Ärge toppige teda ajalehte!
oi13. oktoober 2016, 20:44
aga pidi ju tulema kehakaalust? või on usk sellega seotud?
Uunu13. oktoober 2016, 19:51
Usklik enda arvates ja usklik Kristuse mõõtu mõõda on erinevad asjad. Usklikkus paistab välja sõnade ja tegude ühtsuses, mitte sõnades. Igatahes heade ja halbade suhe on plusspoolel ikkagi usklike kasuks. Siin keegi laskub juba absurdi ja ei luba usklikul enam klaasi veini ka võtta. Keegi Lia arvab end siin olevat usundite asjatundja, aga see jutt ei päde. On vaid üks järjekordne ebakompetentsete "asjatundjate" pikas jadas.
lia13. oktoober 2016, 20:30
No kui mina kirikusse või piiblitundi sattusin, siis mõni naeris, et minusugune patune ka julges tulla.
Mina polnud nende sekka ka midagi kaotanud, nii et las olla omakeskis. Mis ei tähenda, et ma raamarusse või jumalasse põlgusega suhtuksin. Raamat on ka mitu korda huviga läbi loetud, mis ülla-ülla paljudel usklikel tegemata.
usklikud13. oktoober 2016, 19:17
on kõige õelamad inimesed.
lia13. oktoober 2016, 17:02
Need silmakirjalikud usklikud.Saan aeu, kui ilmalik inimene käitub vahel inetult ja räägib teisi taga. Sama teevad ka usklikud, et levitavad näiteks laimujutte teiste kohta ja nende arudesse ei jõua see mitte, et rikuvad üht oma käskudest.
Nende usku ja Jumala olemasolu õigustavad teooriad on kohati sama tobedad ja ülepingutatud kui teadlaste usku mahategevad teooriad. Paras punt mõlemad.
Samal ajal oleks enamike inimeste jaoks usul, kui seda õigesti rakendada, oma mõistlik funktsioon. Vaeste ja vanade aitamine, üksikute jaoks osadus, nõtrade jaoks lootus paremale elule teises ilmas, mõne nõdra võivad usukäsud ehk pahadest tegudest eemale hoida, rikastel on võimalik vaeseid aidata ja seeläbi taevariiki pääseda jne.
pisut paremast küljest on end näidanud budausk, aga nemad õnneks mingi Jumala-ideega eriti ei tõmble, vaid lubavad inimesel uskuda või mitte uskuda sellisesse tegelasse.
Maailma kõige raskemini hangitav viisa tõeliste usklike juurde.13. oktoober 2016, 19:43
Eks need pole usklikud, kes arvavad et neile on valetamine ja silmakirjalikkus lausa lubatud, sest neid "päästetakse" nagunii ära. Sellised ju mängivad usklikke.
Kui ennast usklikuks nimetav inimene ei suuda usu nimel loobuda näiteks13. oktoober 2016, 16:03
veiniklaasist,ei suuda loobuda ülbusest teiste suhtes,halbadest teist inimest
halvustavatest sõnadest,vanemaid inimesi mitteaustavast käitumisest,
ahnusest,valelikkusest,petmisest,teise hingevalu mittemõistmisest