Sir Rod Stewart koos oma abikaasa Pennyga. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
12. oktoober 2016, 15:36

Prints William lõi Rod Stewarti rüütliks (1)

Rokilegend Rod Stewart, kelle prints William teisipäeval rüütliks lõi ja kes on nüüd ametlikult Sir Roderick, on enda sõnul seitsmendas taevas. “Oleks mu ema-isa ometi kohal olnud!”

Kuninganna Elizabeth II tunnustas kähehäälset briti lauljat kauaaegsete teenete eest muusikas ja heategevuses. Stewart toetab regulaarselt prints Charlesi sihtasutust, mis abistab vaestest peredest pärit noori.

Tseremoonia viis 90aastase monarhi asemel läbi troonipärija prints Charlesi vanem poeg prints William. 71aastane Rod, kelle ruudulised püksid viitasid tema isapoolsele šoti päritolule, kummardas esmalt printsi ees ning laskus siis paremale põlvele. Seejärel puudutas William mõõgaga esmalt tema vasakut ja siis paremat õlga.

Stewartit saatsid Buckinghami palees tema kaunis noor kaasa Penny Lancaster ning nooremad lapsed Alastair ja Aiden. Pärast kombetalitust avanes staaril võimalus printsiga veidi juttu ajada. “Me rääkisime muusikast ja ta ütles: “Nii tore, et te ikka veel rokite,”” kirjeldas Stewart vestlust. “Ja mina vastasin: “Mis mul üle jääb – mul on kaheksa last!””

Rodi sõnul õnnitles prints teda pika karjääri puhul. “Ütlesin, et see teeb mind väga õnnelikuks. Ma lihtsalt oleksin tahtnud, et mu ema-isa oleksid kohal olnud ja seda näinud.” Õhtul kohtus Stewart vastuvõtul ka kuninganna Elizabeth II enesega.

Lisaks Rod Stewartile austati tseremoonial näitleja David Oyelowot (“Selma”), kes pälvis Briti Impeeriumi Ordu ohvitseri ordeni.