Jan Uuspõld Toomas Hussari filmis "Luuraja ja luuletaja".Foto: Stoppkaader filmist
Film
12. oktoober 2016, 15:14

"Luuraja ja luuletaja" valiti mainekale filmifestivalile Saksamaal (1)

Toomas Hussari mängufilm "Luuraja ja luuletaja" valiti mainekale Mannheim-Heidelbergi filmifestivalile Saksamaal. 

Rahvusvaheline fimifestival Mannheim-Heidelberg toimub sel aastal 65. korda ja kestab 10.-20. novembrini. Festivali kohta leiab rohkem infot www.iffmh.de. 

Hussari teise mängufilmi "Luuraja ja luuletaja" peategelaseks on sarmitu salapolitseinik Gustav Tukk, kes kohtub salapärase mustlannaga. Peagi selgub, et tegemist on Vene luure poolt talle seatud lõksuga. Et vastase kavatsustele paremini jälile saada, antakse Gustavile käsk suhet jätkata. Paraku kipub ülesanne mehel üle jõu käima, sest eneselegi ootamatult on ta vaenlasesse armunud. Mustlanna vastu tunneb romantilist huvi ka luuletaja Miku Tähn, kes on paras tüütus. Käivituvad protsessid, mis ei tõota ühtegi head lahendust.  

Hussari eelmine täispikk mängufilm "Seenelkäik" võitis Mannheim-Heidelbergi festivalil 2012. aastal filmikriitikute ühingu (FIPRESCI) auhinna. 

"Luuraja ja luuletaja" maailmaesilinastus toimus selle aasta juulis rahvusvahelisel Karlovy Vary filmifestivalil, Eesti esilinastus oli 21. septembril ning praegu on filmi endiselt võimalus vaadata kinodes üle Eesti.