Foto: TV3
Tele
12. oktoober 2016, 15:02

TV3 VIDEO | Sanderi seriaalis "Litsid" mängib peaosa Palmiste: ta toob rolli väärikat daamilikkust (9)

Multitalendist laulja, näitleja ja kunstnik Mart Sander avaldas teise osa raamatust "Litsid", millest peagi valmib ka ajastutruu seriaal.

"Ajalooliste romaanide puhul on struktuur nii tugevalt ees, see aitab, kuid vahel kammitseb, aga vähemasti tead, mis treppi mööda sa liigud," rääkis Sander "Seitsmestele uudistele".

Raamatust valmib ka seriaal, mille võtted algavad käesoleva kuu lõpul. Peaosas, litsimaja perenaisena näeme Merle Palmistet.

"Kes suudab antikangelaslikku rolli tuua sellist väga väärikat daamilikkust, milleta see muutuks suhteliseks mõttetuks palaganiks," kommenteeris Sander näitlejavalikut.

"Ta on väga huvitav naine. Ajad on sellised, nagu nad siis olid, Eesti ühiskond, sa pead seal laveerima venelaste ja sakslaste vahel. Ta on bordell kui sündmus," sõnas Palmiste, kes aidanud kaasa ka näitlejate garderoobi võimalikult ajastutruule täiendamisele. Osa rõivaist on Palmiste ise ostnud või internetist tellinud. Ta paneb inimestele südamele, et kui kellelgi on 1940ndatest pärinevaid kübaraid, kingi või kotte, oleksid nad tänulikud, kui saaksid neid seriaalis kasutada.