Õhtuleht 23. november 2015
Tele
11. oktoober 2016, 11:07

VIDEO | "PEALTNÄGIJA": kui sinine vilkur põleb, võib inimese karistamatult alla ajada? (100)

Kui sinine vilkur põleb, kas siis võib inimese karistamatult alla ajada? Nii küsib perekond, kelle 20-aastane poeg Rain hukkus läinud aasta 21. novembril Tartus ülekäigurajal, kus talle sõitis otsa väljakutsele kihutanud politseipatrull.

Ametlik seisukoht on, et tegu oli traagilise õnnetusega ja politseibussi juht pole süüdi.

Õhtuleht 23. november 2015

Lõuna ringkonnaprokuratuuri teatel viitavad kogutud tõendid sellele, et politseibussi juhil ei jäänud teele astunud jalakäija märkamiseks ja otsasõidu vältimiseks piisavalt aega.

Politseipatrull oli teel kesklinna, kust oli laekunud kaks kõrgema kategooria väljakutset, millele politsei pidi reageerima viivitamatult ning sõitma kohale nii ruttu kui võimalik. Veidi enne jalakäijale otsasõitu oli politseiauto kiirus ligikaudu 120 ja otsasõidu hetkel 87 kilomeetrit tunnis.

"Kiireloomulisi tööülesandeid täitev eritalituse sõiduki juht võib kalduda kõrvale liiklusnõuete täitmisest, sealhulgas ületada lubatud sõidukiirust. Alarmsõidul peab juht kasutama siniseid vilkureid, lisaks vilkuritele helisignaali kasutamine ei ole kohustuslik. Tol korral olid politseibussil sisse lülitatud sinised vilkurid, aga helisignaali sõiduki juht ei kasutanud, et mitte rikkuda varahommikul magavate inimeste rahu," selgitab prokuratuuri avalike suhete nõunik Arno Põder augustis Õhtulehele.

„Pealtnägija“ võtab erakordselt emotsionaalse ja keerulise loo politsei saatuslikust alarmsõidust pulkadeks lahti kolmapäeval kell 20.05.