Leah BracknellFoto: ITV/REX
Inimesed
7. oktoober 2016, 15:10

Taimetoitlasest teletähel diagnoositi opereerimatu kopsuvähk (19)

16 aastat Briti seebiooperis “Emmerdale” mänginud Leah Bracknell põeb ravimatut kopsuvähki.

Daily Maili teatel märkas aastatel 1989-1995 telesarja keskset tegelast Zoe Tate’i kehastanud Leah esimesi märke haigusest umbes poolteist kuud tagasi, kui ta ei jaksanud trepist üles minna. Mõni päev hiljem viidi 52aastane näitlejanna, kes viimasel ajal tegutseb joogatreenerina, haiglasse. Arstid diagnoosisid kopsuvähi, mida paraku pole võimalik opereerida.

Kahe lapse ema Leah oli enda sõnul alustamas uue komöödialavastuse proove, kui ta masendavat uudist kuulis. "Selgus, et universumil olid minuga teised plaanid," vahendab BBC News. Näitlejanna rääkis, et oli pidanud õhupuudust vaid stressi sümptomiks "Aga siis läks mu kõht äkki punni kui pall - ja ma nägin paari päevaga välja nagu viimase vindi peal rase. Suutsin vaevu kõndida ja hingata."

Arstid eemaldasid Bracknelli südame ümbert liigse vedeliku. Siis selguski kohutav tõde: neljanda staadiumi kopsuvähk. "Päris jõhker ja masendav diagnoos, aga ma kavatsen sellega võidelda," on näitlejanna optimistlik. 

Haigestumine oli seda rängem šokk, et Leah ei suitseta ning on taimetoitlane. Teletähe elukaaslane on algatanud annetuste kogumise, et Leah’d saaks saata Saksamaale kallile ravile. Ta seletab, et kavas on immunoteraapia ja integreeritud ravi, mille abil on varemgi ravimatuks peetud vähkkasvajaid taanduma saadud. 

Daily Maili teatel annetasid fännid Leah'le vaid mõne tunni jooksul üle 30 000 naelsterlingi.