TÄRKAVA BEEBIKÕHUGA: Sofia Joons (paremal) ja Kristiina Ehin jäid vaid paarikuise vahega lapseootele. Pilt on tehtud märtsis Kuldse Plaadi auhindade jagamisel, kust ansambel Naised Köögis viis koju aasta uustulnuka tiitli. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
5. oktoober 2016, 04:00

Muusik Sofia Joons sai pisitütre emaks

"Meil sündis 28. septembril Helsingi Naistekliinikus tütar. Kõik läks väga-väga hästi, praegu oleme õnnelikult kodus," õhkab muusik Sofia Joons, kelle perre sündis nädalapäevad tagasi teine laps.

Möödunud suvel oli folkansambel Naised Köögis üsnagi iseäralikus olukorras, kui pool bändiliikmetest ehk kaks naist neljast oli lapseootel.

Korraga ootasid last Sofia Joons ja Kristiina Ehin. Kristiina tervitas tütrekest juba 5. augustil, nüüd sündis tütretirts ka Helsingis elaval Sofial.

"Naudime koosolemist ja suve pikaks veninud viimaseid kohtumisi sügisega ning tutvume oma plikaga, et teada saada tema õiget nime," ütleb Sofia.

"Meil on tegelikult kaua olnud üks lemmiknimi ja praegu lihtsalt vaatame, kuidas see istub."

Sofia ütleb, et ka lapse isa oli sünnituse juures ning "loomulik" on sõna, mida nad lapse tulekut kirjeldades kõige rohkem kasutavad.

"Ma ei käinud rasedatele mõeldud loengutes, vaid lugesin ise palju internetist ja lõin endale palju erinevaid stsenaariume," ütleb Sofia, kuidas ta uue ilmakodaniku sünniks valmistus.

"Kui ise suudan välja mõelda viis stsenaariumit, meenutab võibolla üks neist tegelikku teekonda, mida meile pakutakse. Kõik on ju ikka kuidagi teada, peab ainult kuulama oma keha. Kehad ei valeta."

Piiga tuli ilmale 3495grammise ja 50sentimeetrisena. Sofia ütleb, et muidugi on oma last esimest korda süles hoida väga eriline.

"Mis mõte seal tekkis? Uudishimu, vist. Kes ta on? Ja suur tänulikkus, et kõik on läinud hästi ja et pikk ootamine on läbi," õhkab ta.

Sofial on ka kümneaastane poeg Oskar, kes on naise sõnul väga uhke suur vend.