Eesti uudised

Vaimulikud: Neitsi Maarja löömine on kui ema ründamine. Ja nüüd ERM õpetab seda (85)

LISA KOMMENTAAR

K.8. oktoober 2016, 04:23
Kohutav ja meelevaldne pealkiri. Nagu valitud, et võimalikult halba muljet jätta ning klikke ja kibestunud kommentaare koguda. Soovitan lugeda Urmase originaalset postitust tema facebooki lehelt, saab asjast ja seisukohast selgema pildi ning näha et too lause käis kogu avaldusest läbi vaid korra ning põhiline arutlus oli laiemalt käsitletav. Häbi, peavoolumeedia.
vaat nii3. oktoober 2016, 19:27
nüüd on mul küll häbi oma välismaa tuttavatele sellisest asjast rääkida , mis tegelikult peaks meie au ja kuulsus olema
lame värk
nh3. oktoober 2016, 18:29
igasugu usklikel on alatasa mingi häda, kui neil ei lasta oma usku teistele peale suruda ja kui siis jalaga lüüakse, või ust näidatakse, siis hüütakse ema appi, või kukutakse tapma nn. ema solvamise pärast! Usklikud on kamp segaseid, kellele on kott pähe tõmmatud ja iga usk üritab järjest rohkem oma kotti suurendada. Madin käib ristiusu ja islami sees eneses+ omavahel islam ja ristiusk. Lisaks veel budism jne, millega meil otsest kokkupuudet pole. Meie nn ristiusu omavahelisi kaklemisi pole ju kaugelt vaja otsidagi- protestandid ja katoolikud, siis veel ligidal vanausulised ja pagan teab millised. Fakt on see, et kõik need usud madistavad ja tapavad ka nende territooriumil, kellele nende uskumine täiesti võõras on, aga ega arutu massi vastu saa!
leo3. oktoober 2016, 16:25
Tundub, et taoline häppening ei ole ikka päris täiuslik. Algul tuleks virutada jalaga ja siis kõva häälega kiita reformareid, sotse irli, nõukogude ajaloolast Lukast, peaminister Rõivast jne. Ja selle eest antakse kohe peo peale umbes kaks eurot. Selleks riigil kindlasti raha jätkub
aga 3. oktoober 2016, 14:31
minule on solvav,et kõrbemafia puuslikut kummardavad kaasmaalased siiamaani olenemata sellest,et nende enda esivanemaid põletasid selle puusliku maaletoojad tuleriitadel.Kõikidel religioonidel on üks ja sama ülesanne-vangistada inimkonna mõistus,et kellelgi ei tuleks mõttesegi avastada jumalus iseenda sees.
milleks3. oktoober 2016, 14:30
propageerida labast sisutühja käitumist , need mehed kes seda tegid ja kes sellist asja mahitasid ei ole sobilikud rahvakultuuri edastajad.
tarand ja lukas on vist liiga palju action filme vaadanud ja oma tegeliku rolli unustanud
Lugege Lotmani arvamust , hea on targa inimese tegusid ja juttu kuulata
Agf3. oktoober 2016, 13:48
Lõpuks ometi üks õige eksponaat, lähen homme ja võtan lapsed ka kaasa. Ajaloo muinasjuttude sisu vähemalt hästi eksponeeritud. Ei tea, missuguse kingaga lüüa on parem, et masinat koos tädikujutisega päris puru ei teeks?
Mine, mine3. oktoober 2016, 14:06
ja võta kindlasti lapsed kaasa, muidu nad ei teagi, missugune kultuuritu mölakas nende isa on. Oled vist üks nendest, kellel puberteet sujuvalt vanaduseks üle läheb. Kui tulevikus oma laste pärast politsei vahet jooksed, ära palun Eesti riiki ja ühiskonda süüdista. Laps on ikkagi kodu peegel.
Agf3. oktoober 2016, 15:06
Muidu on lapsed ikka korralikud ja viisakad, aga mingitele juudi muinasjututegelastele võib ikka jalaga anda. Sel asjal on hariv funktsioon. Vanglas on vist hoopiski piibel üks bestsellereid- muinasjuttude ja õhukese plotskipaberiga ideaalne. Kui Sa laste pärast politseis pead käima kogu aeg, pole kaugel aeg, kui vanglasse vaja piibleid viia :)
Maali3. oktoober 2016, 13:44
Olin hommikul täiesti nördinud sellest raadiost kuuldud uudisest. Mõtlesin, et kas siis tõesti me ei kasva kunagi välja sellest murumütsiga põlvpükstest mehikesest, kellel kõik on vaid üks suur mängulust. Kas me tõesti ei tee vahet demokraatia ja anarhia vahel? Nüüd aga, kui nii palju inimesi on sellele reageerinud, sain nagu mingi tasakaalu tagasi. Aitäh talupoja mõistusega eestlastele.
3. oktoober 2016, 13:43
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
karu3. oktoober 2016, 14:15
väsi juba ükskord ära,võta ilmaliku mehega punti ja minge onage kuskil,debiilikud!
Agf3. oktoober 2016, 14:23
Nonoh, kas tundsid ennast puudutatuna. Ei teadnudki, et usujüngrid tarvitavad arvamust avaldavate inimeste kohta väljendit debiilikud. Proovi ise onamist, kui see aitab kaineks saada
JUSS3. oktoober 2016, 12:50
Olen lugenud, et šogunaadi aegses suletud Jaapnis oli ristiusk ja selle levitamine surmanuhtluse ähvardusel keelatud. Seda kuni XIX saj keskpaigani välja. Maale lubati vaid portugali kaupmehi ning neidki vaid kahte sadamasse, üks neist kahest oli Nagaaki. Ja neiltki nõuti ristiusu salgamist, milleks nad pidid jalgadega maha maalitud ristmärgi peal tallama.
Nüüs me siis äigame jalaga kristluse ühele sümbolile, Neitsi Maarjale? Võib arvata, et meie uues hoones ERM saab siia saauvate ja ahkelt vastu võetavate pagulaste jaoks populaarseks paigaks, kuhu neid meie kultuuri tutvustamiseks ekskursioonile viiakse.
täpsustus4. oktoober 2016, 14:40
Sõltub pagulastest. Koraanis on prohvet Issa ema Maryam lugupeetavamaid naisi.
kaval plaan?3. oktoober 2016, 12:43
Nii et äsa Neitsi Maarjale muudkui jalaga? Kaudselt kogu kristlikule eetikale. Ilmselt muudab see uljale lööjale islami kergemini vastuvõetavamaks, kui kristlusele jalaga äiata.
Kas 3. oktoober 2016, 12:34
seda siis tõesti nii ei võiks võtta, et purustatakse küll kildudeks, aga tegelikult ei kao ta kuhugi! Usk oli on ja jääb- see sümboliseerib rohkem nagu seda. Ma ei leia, et siin peaks niisugust lärmi lööma.
kontekst on vale3. oktoober 2016, 13:23
meelde jääb löömine, sest see on põnev. See, et see kuju taastub on ju ainult selleks, et seda saaks uuesti purustada.
to Kas3. oktoober 2016, 14:18
Paljusid asju ei saa võtta nii või naa, saab võtta vaid üheselt. Ja praegu on nii, et meie rahvusmuuseumis on võimalus mõnitada meie armsa Maarjamaa kaitsepühakut teda jalaga lüües. Maailm ei koosne vaid silmaga nähtavast, on paljugi, mida me tunnetame, ent sõnadega seda kirjeldada ei suuda. Kui lisada veel ühe maausulise mure, et nii tähtis paik avati kaduneljapäeval, tekib hinge tõesti nukker tunne. Võib-olla on kõik see kokku märk, et millelgi meile olulisel pole määratud kaua kesta.
aga mõtteainet on 3. oktoober 2016, 12:34
Mis järgmiseks ? Kas pannakse üles kiriku või ikooni eksponaat ja seda ehk saab kingaga loopida ...või kividega ? Või kiljotiin mis pühamehe pea eemaldab
midagi on väga viltu3. oktoober 2016, 12:28
kas me tõesti peame tegema kõik selleks et meeldida moslemitele ? kas nii me meeldime rohkem ehk? kas see aitab ehk neil vaestel sõjapõgenikel sulanduda ,kui me hakkame iseendid vihkama ja eneste üle naerma ?
musulmanid võtavad rivvi3. oktoober 2016, 12:18
Ei kavatse ennem külastada ERM-i kuni see labane süsteem ära koristatakse ! Kes selle üldse välja mõtles? Kas eestlased ise ? Katsu sa öelda midagi prohvet Muhamedi kohta ,siis vallandub maailmas vaaat et sõda .
süsimust iroonia3. oktoober 2016, 11:41
See on valitsuse, vabamüürlaste, illuminaatide ja reptiloidide vandenõu! :D
paneb3. oktoober 2016, 11:37
motlema,kas see on ikka rahva muuseum,milleks selline eksponaat,et peab jalaga looma ,milleks,ukskoik keda voi mida jalaga luua on aarmiselt labane ja inetu ,veelvahem sellises kohas Pannud sinna mingi kurjust sumboliseeriv kuju ,mida kaega puudutades oleks voimalik havitada ,Aga jalaga ja kuju mis tegelikkuses peaks sumboliseeriha headus ja rahu,Igal juhul taiesti vastuvoetamatu,kes on selle autor ,tahaks vaga teada,see ehk selgitaks asja motet.
meil eestis on kallutatud meedia3. oktoober 2016, 11:20
Kallutatud meedia on ERR, Potsimees, Õhtuleht, päevaleht, Kanal2, TV3 jne. Pidage meeles Kallutatud meedia on see kus tehakse poliitiliste ja tsensuuritakse kommentaare kes ei ropenda ei nilbitse vaid räägib mis asjad tegelikult on!!
xzxzx3. oktoober 2016, 10:54
2000 aastat tagasi elanud naine, kes sai mehe teise lapsega ning leidis hea vabanduse ei ole mingi ema sümbol.
3. oktoober 2016, 11:22
Vahet pole, kelle ema seal on, kas või sinu oma. Miks üldse inimese pildi sinna panna ja miks just neitsi Maarja pilt?
liina3. oktoober 2016, 13:24
Miks on üldse vaja kedagi või midagi jalaga lüüa? Peale jalgpalli:)
3. oktoober 2016, 13:48
Lõpp asi küll, mingi muti pilti jalaga tampida. See on ju tore, sinna võiks kõrvale panna mõne russikiriku habemikuga ikooni ka. Seda tambiks kaikaga. WCsse palun ka teiste juudi muinasjutu tegelaste pilte, milledele võiks pissida peale.
Tegelikult3. oktoober 2016, 10:37
võiks selle jalaga purustatava kuju asendada mõne lemmiklooma omaga, ka poliitikute elusuuruses kujutised oleksid soovitavad. Igavesti vahva oleks ja saaks jälle vau öelda. Emmedel ka tore vaadata kuidas lapsukeste jalalihased ja löögitäpsus arenevad.
veel mustem huumot3. oktoober 2016, 12:22
kui vaatasin telekast, kuidas purunes kaunis naisekuju, pole tähtis kes ta on, siis emotsioon oli tegelikult viha, selllise atraktsiooni väljamõtlejate vastu. Ütlesin ka vihahoos välja, et tehtagu sinna kollaž meie poliiteliidist ja tagugu siis seda jalaga. Tegelikult on ebainimlik purustada isegi pldina ükskõik KEDA või ka MIDA. Mõistlik oleks kombineerida sinna näiteks abstraktne pilt erinevatest värvidest, mis puruks lüües kombineeruvad mingi teise kujutisena, Olerks igati põnev vaatemäng ja ei solvaks kellegi tundeid. Lõhkumist ja jalaga löömist on niigi liiga palju.
rashomon3. oktoober 2016, 10:34
Eestlased on puusliku/ülemuskummardajad. Jaapanis on näiteks firmades ülemuste elusuurused kujud, mida iga töötaja peksta saab kui tal ülemuse peale hing täis saab. Eestis selline asi võimatu. Kui kobised juba ülemuse kohta, läheb tädi maali selle peale kohe ülemusele kittuma!
kamid3. oktoober 2016, 11:24
Jaapanlased, muidu, on vägagi nn puuslikute kumardajad
3. oktoober 2016, 10:34
oli reformatsiooni käigus elle Neitse Maarjaga kuda oli, aga üks olulisemaid muutusi, muuhulgas ka eestlastele, oli usuõpetuse muutumine rahvuskeelseks. Miks ei võinuks jalahoobiga ladinakeelne palvus muutuda eestikeelseks meie isa palveks? või kümme käsku?
Purustamine on vandaalitsemine ja see ilmselt ei olnud reformatsiooni peamine eesmärk.
mnjah3. oktoober 2016, 10:31
selle (iseparaneva) kujutise peksmise kõrval võiks olla mõni taoline veel - nõia uputamine ja raamatute põletamine. Miskipärast ei taheta tänapäeval mõista tervikut, võetakse vaid üks osa kontekstist ja siis materdatakse vaid seda. Nagu toda virtuaalkujukest nüüd. Reformatsioon oli brutaalne hävitamine sellisena, hävitades väga palju - ja mitte ainult kunstilist käsitööd, vaid ka suure osa varasematest kirikuraamatutest, kus olid kirjas meist väga paljude esiisade-emade kohta käivad märked - abielus-sünnid-surmad jms. Neid, kes suudavad oma esivanemate jälgi leida ajaloos kaugemale Põhjasõja-aegadest, on eestlaste seas vaid käputäis, suur osa selles on justnimelt reformatsioonil. Brutaalne ei ole mitte jalaga virtuaalkuju purustamine, vaid see, et ei saada aru, MIDA see eksponaat öelda tahab! Loomulikult luterlased tahavad jätta meile muljet kui väga vagadest kristlastest, kuid seda, missuguse hinnaga see nende "vagadus" on saavutatud, sellele ei tohi viidata! Põletage ikka raamatuid!
ei solva ainult usklikke...3. oktoober 2016, 10:29
vaid kõiki normaaselt mõtlevaid inimesi. Naise jalaga löömine on isenesest barbaarususe märk, mida me kõrged kultuurikandjad siis promovad. Häbi!
ei,3. oktoober 2016, 12:39
see ei solva mind, vaid just näitab, et usk oli on ja jääb, sest śee moondub ju kildudest tagasi kujuks! Minu arust sümboliseerib just seda, et seda ei hävita miski.
Aga poisid muidugi tunnevad rõõmu sellega mängimisest ja jalaga köömine, see on juba iseteema.
to: ei,3. oktoober 2016, 13:37
pigem sümboliseerib see inimsese kalgistumist ja totaalset allakäiku!
Mustjuumor3. oktoober 2016, 10:28
Vägivalla kultiveerimiseks oleks veel hää mõte muusemisse püsti panna kena mannekeen, mida igaüks saab vastava tasu eest pussnugadega torkida. Eraldi ruumis võiks algajatela meistrimeestele teha pommivalmistamise kursused.
Vaadake 3. oktoober 2016, 10:25
"Postimehe" fotot vastavasisulise artikli juures! !Vaevalt see poisike loeb läbi kõrvalolevat selgitust restauratsioonist,tema jaoks on antud võimalus jalaga lüüa! Ükskõik keda ei tohi jalaga lüüa,liiatigi anda võimalust üldse lüüa midagi,mis solvab kellegi teise tundeid! Taolise "innovatsioonivahendi" tutvustamiseks on võimalik leida teistsugune lahendus!
ants3. oktoober 2016, 10:23
Apostel Paulus , kes enne oli Saulus loopis kividega surnuks täitsa süütu inimese. Ristiusk on vägivaldne usk
Kas3. oktoober 2016, 15:37
omadki kristlikust kultuurist nii vähe teadmisi või levitad valet meelega? Jah, enne kristlaseks saamist oli Saulus kristliku märtri Stephanose kivisega surnuks loopimise tunnistajaks, ent peale nime ( Paulus) ja usuvahetust, pole teada küll ühtegi sellist barbaarsust, milles teda süüdistad. Sinu puhul pole tegu mitte ainult vajakajäämises usundiloos, vaid ka kultuuriloos. Piinlik võiks olla. Haritud inimene, eriti Lääne-Euroopa kultuuriruumi kuuluv, teab üldiselt niisuguseid asju.
miks te hädaldate3. oktoober 2016, 10:19
Neitsi Maarja on kristlaste oma, aga siin ruulivad siiski moslemid .
Mõistate,islamistid,Muhamedi järglased.
3. oktoober 2016, 11:24
arvaja3. oktoober 2016, 10:06
väga labane ja mõttetu eksponaat
sellise asja pärast peaksid EESTI RAHVA MUUSEUMI juhtfiguurid kohalt tagasi astuma
3. oktoober 2016, 10:29
sellega on nõus enamus eesi rahvast !!
Neitsi Maarja3. oktoober 2016, 10:01
Türi... ma ei sa aru kus kuradima kohas need jumalajüngrid siis olid kui eksponaat üles pandi. Või on Lukas nii loll, et toppis muuseumi kõik mis kätte sai ja küll siis hiljem vaatame mis sobib.
ükski demagoogia3. oktoober 2016, 09:55
ei saa õigustada ükskõik millise olendi jalaga löömist. See mida pakub praegu ERM on kasvatamatu , rumal ja ebaeetiline. Kas sellist eesti rahva muuseumi me tõesti tahtsime?
küllap vist 3. oktoober 2016, 10:09
või lootsid sina selle meeletu rahamatmise tulemuseks midagi muud ?
mida kõike3. oktoober 2016, 09:55
Ükskõik kelle lõõmine on äärmiselt halb näide ükskõik kui kunsti pärane ta ka ei oleks . Kuidas sai selline asi võimalikuks ??Kindlasti tuleb leida teine lahendus ,Liiga suur haritus pole õnnestumine !
Rumalus ja barbaarsus3. oktoober 2016, 09:47
Barbaarne ja rumal on sellise eksponaadi idee ja paigutamine ükskõik kuhu, eriti veel rahvusmuuseumi. See on solvav ja mitte ainult kristlastele.
ja tööpostil viilivad3. oktoober 2016, 09:41
Imestama paneb kuidas mikud ja liisad vait on.
tavaline inimene3. oktoober 2016, 09:39
Ma ei ole kristlane, aga ajal, mil virtuaalmaailm kipub üha sagedamini segi minema reaalse eluga, on sellisel eksponaadil ainult üks sõnum – Eesti ühiskonnas on löömine, eriti aga jalaga löömine, täiesti normaalne. Jalaga lüüa (ja lüüa) võib ükskõik keda või ükskõik mida. Ma leian, et sellise eksponaadi koht ei ole ERMis. Õõvastav oli vaadata, millist lõbu lapsed (poisikesed) tundsid uuest „interaktiivsest mängust“.
Sekulaarne Tarand3. oktoober 2016, 09:39
Jeesus ei loetle patte, vaid määratleb inimese olukorra. Ja see määrab rahva saatuse. Meie ühiskonnas on Jumal "vaikivaks" vaikitud. Mõtle, mida kõike ühiskond peab normaalseks, mis käib Jumala seaduste vastu.
Riho 3. oktoober 2016, 09:36
Miks maailm on nii kahepalgeline . Kui avaldati pilapildid muhamedist , siis räägiti ajakirjanduse vabadusest. Nüüd kui tehakse sama oma õuel on kohe vastuvõetamatu.
ok3. oktoober 2016, 09:48
kui palju on tema võsukese rajatud religiooni nimel teisi kultuure hävitatud?
Õieti tehti3. oktoober 2016, 09:35
Nüüd seoti Tõnis Lukas sinna jalaga virutamiseks
Olgu3. oktoober 2016, 09:27
sellega kuidas on aga see et lapsed seda jalaga taovad pole küll normaalne. Poiss paneb täna seal jalaga ja homme kooliõele.
seda'nt küll,3. oktoober 2016, 09:34
aga meie vastupanuvõime vägivaldses maailmas peab ju kuidagi ka realiseeruma.
Lukas on eksinud3. oktoober 2016, 09:27
See pole moodsa kunsti muuseum vaid Eesti Rahva Muuseum. Käisin New Yorgi Loodusmuuseumis ja Moodsa Kunsti Muuseumis ning pean tõdema, et USA oma võimsuse juures oli Loodusmuuseumi koondanud maailma ajaloo unikaalseimad taiesed ning nad olid seal väga lihtsalt ja hästi eksponeeritud, muud polnudki vaja. Moodne kunst oli aga teises linnajaos ja eks seal sai tõesti nähe selle maailma suurimaid tobedusi enesevigastustest kuni sigitamis ja sugutamiseni. Aga need kaks maja olid lahus, mõistate.
tõdemus3. oktoober 2016, 09:26
Maarjamaal Neitsi Maarja löömine-enneolematu kurjus, aga seda ongi Eestimaa praegu täis
3. oktoober 2016, 09:22
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
3. oktoober 2016, 10:35
vot sellega nõustuksid paljud ja kui tõesti nii oleks, oleksin nõus ohverdama oma varbaluu !??
Toomas3. oktoober 2016, 09:01
Mul on lausa piinlik lugeda, kuidas on järjekordselt sääsest elevant tehtud. Kas Eesti Vabariigis enam tõesti päris probleeme ei ole? Kirikutegelased võiksid vahelduseks mõelda kasvõi neile 20 000+ lapsele, kes igal õhtul tühja kõhuga magama lähevad. Loodetavasti ei ole ka selline olukord kristlike tõekspidamistega kooskõlas.
3. oktoober 2016, 09:23
Mine sa ka oma näljas laste jutuga, igale poole see ei kõlba
Toomas3. oktoober 2016, 09:46
Ei lähe ma kuhugi ! Lisaks võin öelda, et Eesti Vanariigis on üle 100 000 puudega inimese, keda keegi kuhugi tööle ei võta ja kes elavad äärmise vaesuse piiril. See ei ole võrreldav virtuaalse või kivisse raiutid puusliku tagumisega. Puusliku tegemine on pühaduse teotamine, sellega olen küll päri. Jeesust Kristust või Neitsi Maarjat EI SAA keegi jalaga togida, sest puuslik pole Jeesus Kristus või Neitsi Maarja.
Juhin tähelepanu3. oktoober 2016, 09:33
Neitsi Maarja pole ei sääsk ega elevant, vaid tema järgi nimetatakse Eestit Maarjamaaks. Neile 20 000. lapsele peaksid mõtlema kõik, ka teie, ja kui see teisiti kohale ei jõua, tutvuge kristlik eluhoiakutega.Hoolivus pole sotside väljamõeldis, vaid kristlik tava aga sellega peks tegelema kõik, ka sotsid, väljaspool poliitaega.
Toomas3. oktoober 2016, 12:10
Panen tähelepanu juhtijatele ja muidu kristluse ekspertidele mõned Kirjakohad välja.
Te ei tohi enestele teha ebajumalaid ega nikerdatud kuju , ärge püstitage enestele ühtki sammast ja ärge pange oma maale kummardamiseks kivist kujundit, sest mina olen Jehoova, teie Jumal! 3.Mo.26,1
Sa ei tohi enesele teha kuju ega mingisugust pilti sellest, mis on ülal taevas, ega sellest, mis on all maa peal, ega sellest, mis on maa all vees! 2.Mo.20,4
On kummaline, et mingid tüübid teevad endile puusliku ja taovad teda jalaga ehk tegelevad ebajumala kummardamisega aga Kristlik Kogudus eesotsas peapiiskopiga ei astu välja mitte ebajumalakummardamise vastu, vaid selle asemel astuvad väidetavalt Neitsi Maarjat kujutava puusliku kaitseks välja. Sellist hereesiat ei ole enam ammu kogenud.
to: Toomas3. oktoober 2016, 09:40
On küll päris suuri probleeme aga kõik koosneb väiksematest, lahendamata ja kuhjunud probleemidest. Üks nendest ongi see,et JALAGA EI LÖÖDA KEDAGI! Jalaga lüüakse vaid palli!
Antud juhtum, kus lausa kutsutakse/eksponeeritakse jalaga lööma Neitsi Maarjat kujutava pildi pihta on ju samaväärne kui Mart Laar tulistas Edgar Savisaare pildi pihta. EETIKA probleem.
hea Toomas liignime ei tea3. oktoober 2016, 10:07
Kui see ei ole päris probleem, et sajandite pikkused moraali- ja eetikanorme võib jalaga peksta , siis ei lähe enam kaua aega ka selleni kui probleemiks ei ole enam tänaval päise päeva ajal peksmine ja vägistamine.
antikommunist3. oktoober 2016, 08:30
Teatavasti kuulus Kaarel Tarandi ema isa Paul Viiding stalinlikku Nõukogude Liidu Kommunistlikusse Parteisse.
maalt3. oktoober 2016, 09:44
Selgita, m is see siia puutub. Kes olid sinu vanemad? Ega see, et end antikommunistiks nimetad välista sinu vanemate kuulumist Nõukogude Liidu Kommunistlikku Parteisse.
kommarid põrgusse3. oktoober 2016, 09:47
Paljud hälbed on geneetilised
koik 3. oktoober 2016, 08:27
on silmakirjalik,miks meie valitsusliikmed kaivad vabariigi aastapaeval kirikus,milleks selline tsirkus.Siis samas laheme muuseumi ja naeratava naoga virutame jalaga.
motlesin3. oktoober 2016, 08:10
kui on see toesti eesti rahva muuseum ,siis kellele see tegelikult on,kui osale rahvale antakse moista ,et tee olete igand,tuleb purustada see.voi kuidas moista .Miks just valiti jumalaema kuju,mis vanemas polvkonnas on puha ja puutumatu,ei moista.Sellega on moodapandud.Kui taheti teha midagi ponevat,et peab just jalaga loom ja nailikult purustama miks siis mitte vanapagan.Voi on see naitamiseks noortele,et miski pole puha,lihtsalt jalaga ja koik korras.
niisama3. oktoober 2016, 10:01
pistke see "püha" sinna samma ... kirute pagulasi ja sõjapõgenikke, moslemeid oma hädades, kõik on järsku tulihingelised kristalsed. silmakirjatsejad olete, teie esivanemad olid maausulised ja võitlesid kristlastest sisserändajate vastu, aga ise olete samasugused äraandjad nagu teie praegused riigijuhid.
roni 3. oktoober 2016, 12:29
oma usu mullist välja. See, mis seal lüüakse on kauni naise kuju. Mina kui naine ja ateist näengi seal ainult kaunist naist. Ma ei keela, kes tahab võib selles kujus näha ka neitsi Maarjat.
niisama3. oktoober 2016, 21:14
kui sa tähelepanelikult vaatad, siis lüüakse selle kujutise all olevat märki ... mitte kauni naise kuju, aga see selleks. mina olen usu mullist juba ammu väljas, pigem juhtisin tähelepanu sellele, kuidas nüüd kõik sinna usumulli vägisi sisse ronivad, kuna see on populaarne ja sobib hästi pagulastõrjeks.
7.päeva adventist3. oktoober 2016, 06:40
Reformatsiooniga on ametlikul tsandil lõpp,enam ei tohi ükski kirik õpetada,et paavstlus on antikristus,enne luterlus ja adventism tohtisid,nüüd mitte.Kujutise purustamisest seda,et väga väiklane on labadseda sellise sümboli ümber,millest ei tule tagajärgi,kas nääpsuke Tarand julgeks midagi sarnast teha muhhameedlaste sümbolitega?
mitteusklik3. oktoober 2016, 06:39
laste lemmikobjekt. küll on ikka äge jalaga peksta ja siis kildudeks.... kes krt selle välja mõtles. tänu ühele eksponaadile et taha minna sinna muuseumi. miks jänes on pildil.
on3. oktoober 2016, 22:11
selline asi välja mõeldud Eesti rahva mõnitamiseks, mis sinna minna siis kui taolist võhiklikku suhtumist propageeritakse, kas jänes andis käpaga või tagumise jalaga? oot-oot, keegi teenis surma ära kui kujutas muhamedi prohvetit anda kunstniku silma läbi...samaväärne asi siin jutuks.
Vai Raiska3. oktoober 2016, 06:34
Kuidas saab mingit muinasjututegelist võrrelda emaga. Võrdleks pigem Lumekuninganna või Tuhkatriinuga.
ja nii ongi3. oktoober 2016, 05:29
Urmas, sul on tolerantsusega probleemid ja sa ei kuulu sellise jutuga küll euroopase.
Vat see eksponaat in uus normaalsus ja harju ära!
Tase to: 05:293. oktoober 2016, 08:28
Sa kah ei kuulu, kui ei oska kirjutada- ühes sõnas kaks viga!
õelust te tähele ei pannud3. oktoober 2016, 10:36
aga vöikese tähe närite ära ja viltu läinud tähe hammustate peale.
Aga nii on,et3. oktoober 2016, 15:46
korralik lause formuleering ja vigadeta kirjutamine, ütleb paljugi inimese mõtlemisvõime ja arukuse kohta.