Video: Geidi Raud
ÕL TV | Õhtuleht
1. oktoober 2016, 17:59

ÕHTULEHE VIDEO | "Kodutunde" produtsent: see saade sündis tänu minu enda läbielamisele (80)

Viimasel septembrikuu õhtul tähistati Kanal 2 sünnipäeva, kus Õhtulehel õnnestus vestelda "Kodutunde" produtsendi Kristi Niloviga. Naine rääkis, kuidas teadis juba väiksena, et tahab tulevikus inimesi aidata ning kirjeldas perekondi, kes oma tee "Kodutundeni" leiavad.

Nilov meenutas, et oli 14-aastane, kui ta ema sai infarkti ja ta jäi noore tüdrukuna suure koeraga üksi. Olude sunnil tuli iseseisvalt toime tulla ja sente lugedes end ja lemmiklooma ära toita. "Mäletan väga hästi seda, kuidas ma mõtlesin, et kui ma suureks saan, siis hakkan aitama just neid inimesi, nagu mina hetkel olen." 

2010. aasta talvel sündiski "Kodutunne" ning Nilovi lapsepõlveunistus sai teoks. Tänaseks on saate meeskonnaga aidatud juba 165 perekonda.

Naise sõnul pöörduvad saate tegijate poole tavaliselt abivajajate naabrid või sõbrad. "Need kirjad on tihtipeale suhteliselt meeleheitlikud. Mõelge ise, kui peaksite terve Eesti rahva ees lahti rullima kogu oma saatuse – kui suur vastutus ja otsus see on," arutles Nilov.

"Inimene, kes seda teeb, on aetud nurka ja tal pole kaotada enam midagi, tal pole ka valetada midagi ega õigustada. Ta tuleb ja räägib oma loo," rääkis Nilov.

Kas ja kuidas saate südamlikud lood naisele endale mõju avaldavad ning mismoodi valitakse välja need pered, keda aidata, vaata videost!