Meest hammustas peenisest teist korda must lesk.Foto: Wikipedia
Maailm
29. september 2016, 04:00

MILLINE EBAÕNN! Meest hammustas peenisest teist korda must lesk (11)

Austraalias Sydneys pöördus teisipäeval haiglasse 21aastane ehitustööline, kes kurtis, et teda oli ehituse tualettkabiinis potil istudes peenisest hammustanud mürgine ämblik – tõenäoliselt must lesk, vahendab BBC.

Arstid tundsid abivajajas ära mehe, kes oli sama murega käinud nende juures juba viis kuud tagasi. Ka tookord oli mürgine ämblik hammustanud teda tualetiskäigu ajal peenisest. Arstid andsid mehele vastumürki ja vaktsineerisid teda teetanuse vastu.

"Seekord oli hammustuskoht punasem ja ka paistetus suurem," rääkis kannatanu hiljem ajakirjanikele. Mehe nime ei avalikustatud. Meedia andmetel on ta pärit Jordaaniast.

Kannatanu nimetas end kõige õnnetumaks meheks maailmas. Ta rõhutas, et kardab pärast eelmist hammustust ämblikke ja oli seekord tualeti enne kasutamist hoolikalt üle kontrollinud.

Musta lese (musta lesk­ämbliku) hammustus tekitab kannatanul tugevat valu, higistamist ja iiveldust. Aastas hammustavad mustad lesed Austraalias keskmiselt 2000 inimest.

Musta lese hammustus lõpeb halvimal juhul surmaga, kuid 1956. aastast on olemas vastumürk ja väidetavalt ei ole sest saati Austraalias keegi musta lese hammustuse tagajärjel surnud.

Ajalehe Daily Telegraph andmetel suri tänavu aprillis siiski 22aastane Sydneys elanud mees pärast nelja haiglas veedetud päeva.