Foto: Tiit Mõtus/Ajakirjade Kirjastus
Inimesed
25. september 2016, 16:50

Lenna reisist Mongooliasse: "Mul oli vaja oma keskkonnast välja saada." (6)

Lauljanna Lenna Kuurmaa, raadiosaatejuht Ingrid Peek ja muusik ning saatejuht Roy Strider rääkisid saates "Hommik Anuga" oma reisist Mongoolia taigasse, kus tutvusid kahe nädala jooksul iidse, kuid välja sureva dukhade hõimuga.

Anu Välba uuris Lennalt, et kuidas ta leidis kahe pisikese tütre ja muusikutöö kõrvalt aega reisiks Mongoolia kaugeimasse nurka. Lenna selgitas, et reisi eesmärk oli end maha laadida. "Kui kõik see kokku panna, siis oligi vaja saada oma keskkonnast välja. Ma olen kolm aastat hästi kodune olnud lastega. Päris intensiivne aeg on olnud, positiives mõttes. Aga igaühel on vaja ennast raputada ikkagi. Ja just nimelt sellepärast," rääkis Lenna. 

Ka Ingrid Peek lisas, et keskkonnavahetus mõjub sisemusele vaimses mõttes väga hästi. "Ja õpetlik oli ka. Me tutvusime dukhadega, kes on väike hääbuv rahvakillukene."

Reisi korraldanud Roy Strider rääkis, et ta teeb selliseid rännakuid ennekõike selleks, et aidata inimestel edasi liikuda iseenda sees. "Reisile minek on lihtsalt väike abinõu või tööriist. Kõige hullem inimese elus on see, kui ta jääb kinni kuhugi olukorda või mingisugusesse vaimsesse lahterdusse või ahistatusesse. Ma olen märganud, et kui viia teise keskkonnda, kasvõi iseennast, ja tegeleda seal teistsuguste asjadega nagu näiteks inimeste aitamisega ja maailma teistsuguse avastamisega, siis see on kasulik ja õpetlik."