Maiken ja Ott 2009. aastal saates "Eesti otsib superstaari".Foto: Andres Putting (Delfi)
Tele
23. september 2016, 11:43

VANAD SÕBRAD OTT JA MAIKEN: kui räägime, räägime kõik ära, meil vist polegi saladusi (13)

"Meil on tegelikult kümme aastat vanusevahet, aga Ott on väga-väga intelligentne inimene. Vahel tundub, et sa oleks kui minust vanem," ütleb muusikaõpetaja Maiken, kelle sõprus laulja Ott Leplandiga algas juba kümmekond aastat varem.

Esimest korda kohtusid Ott ja Maiken 2005. aastal muusikali "Fame" ettelaulmisel. "Mina olin noor poiss Jürist, kes mõtlesin, et lähen ka proovin," meenutab Ott Kanal 2 saates "Kohe näha, et vanad sõbrad".

Maikeni sõnul oldi terve päeva kuulatud erinevaid esinejaid, kuniks viimaks saabus juba tüdimus. "Lösutasin laua taga, ootasin, et mõni tuleks. Siis tuli Ott uksest sisse. Ütlen ausalt, nii tagasihoidlikku inimest ei olnud ma näinud," räägib Maiken, et tegelikult ei tulnud juba lapsena muusikasaates osalenud Ott talle tuttav ette. Kui laulja klaveri taha istus ja mängima hakkas, kukkus Maikenil pastakas käest. "Kui ta ära lõpetas, ütlesin: "Kust sina nüüd tuled?", mille peale Ott vastas: "Jürist!"," naeravad mõlemad.

Pärast muusikaliproovi sattusid Maiken ja Ott korduvalt kokku. Kui Ott läks Otsa kooli õppima, sai Maikenist tema hääleseade õpetaja, hiljem erialaõpetajaks ja WAFi kooris juhendajaks. "Olin tal igal pool õpetaja. Algusest peale olimegi tegelikult pigem nagu kolleegid," sõnab Maiken.

Oti sõnul on Maiken teda palju aidanud näiteks erinevates teleprojektides – laulud, mida ta esitanud, on viimistletud juust koos Maikeniga.

"Tööd on tore koos teha, me klapime jõle hästi. Kui räägime, räägime ikka kõik ära. Vaat et meil polegi saladusi," lisab Maiken.

Osa inimestega on Oti sõnul nii, et arutelud ei jõua kuskile välja, ent Maikeniga jutt klapib. "Kui teema lõpetame, võin mina küll öelda, et olen grammi võrra targemaks saanud." "Ja mina lollimaks," naerab Maiken.

"Meil on tegelikult kümme aastat vanusevahet, aga Ott on väga-väga intelligentne inimene. Vahel tundub, et sa oleks kui minust vanem," ütleb Maiken.

Nagu tõelised sõbrad ikka, helistavad muusikud teineteisele, kui vaja jagada muret ja rõõmu, nii muusikas kui eraelus.