OhverFoto: Kuvatõmmis / youtübür hayvan / YouTube
Müstika
22. september 2016, 13:49

VIDEO | Türklane lõi bussis naisele vastu nägu, sest ta kandis lühikesi pükse (52)

Euroopa Liitu pürgiva Türgi suurlinnas Istanbulis sai noor naine ühelt mehelt ootamatult hoobi vastu nägu selle eest, et ta ei olnud rõivastatud vastavalt islamiseadustele ehk kandis lühikesi pükse. 

12. septembril virutas Abdullah Cakiroglu bussis 23aastasele Aysegul Terzile käega vastu nägu. 

Prokurörid vabastasid naiselööja, kui olid mehelt kuulda saanud, et lõi naist sellepärast, et ta järgis islamiseadust. Kohtuvõimud otsustasid, et see juhtum ei vääri vangistust, kirjutasid express.co.uk ja Türgi väljaanne hurriyetdailynews.com.

Vabaks lastud Cakiroglu teatas: "Ta (naine – toim) oli riietatud minu traditsioonide vastaselt. Sõbrad, kõik on kontrolli all! Kõik sünnib vastavalt islamiseadusele!“ Prokuröridele oli mees kuulutanud: "Ma peksan neid inimesi, kelle vahendid mulle ei meeldi. Riik peaks karistama neid, kes niimoodi riides käivad.“ Moslemimees lisas, et ründas impulsiivselt. Mees arvas, et oleks leebem olnud, kui naisel oleksid jalas olnud vähemalt pikad püksid või dressid.

Cakiroglut on tabanud tema kommentaaride peale ulatuslik tagasilöök kohalikult ja sotsiaalmeedialt. Mõned inimesed on asunud tänavale meelt avaldama ründaja vabastamise vastu.

"Ta rääkis prokuröridele, et talle meeldib peksta inimesi, kes tema hinnangul ei ole sobivalt riides, ning selle tulemusel nad lasid ta vabaks,“ kommenteeris Aysegul Terzil.