Cliff WilliamsFoto: REX
Saund
22. september 2016, 11:30

AC/DC laguneb: ka bassimees paneb ameti maha

Paistab, et Austraalia kultusbänd AC/DC laguneb pöördumatult.

Äsja teatas ameti mahapanekust bassimängija Cliff Williams. “Mul on lihtsalt aeg välja astuda, muud ei midagi,” ütles Williams ansambli maailmaturnee lõpuks avaldatud emotsionaalses videos.

1977. aastal bändiga liitunud Williams märkis, et eri põhjustel on AC/DC-st lahkunud kauased liikmed Malcolm Young, Phil Rudd ja laulja Brian Johnson. Kuid bassimees lisas, et tormilised muutused on AC/DC-d saatnud sestsaadik, kui 1980. aastal suri algkoosseisu laulja Bon Scott.

“Sellise asja tagajärjel muutub kõik ... Kõik muutub, nii et asi pole ainult selles. Ma lihtsalt olen valmis tuuritamisest loobuma ja tegema seda, mida ma tuuride vahel ikka teen. Olen õnnelik. Mul on vaja perekonna seltsis olla, lihtsalt tšillida ja seda kõike mitte teha.”

Nüüd on AC/DC algkoosseisust alles jäänud vaid kitarrist Angus Young. Tema vanem vend, AC/DC kitarrist Malcolm Young pidi 2014. aastal bändist lahkuma dementsuse tõttu. Seejärel mõisteti trummar Phil Ruddile uimastite omamise ja tapmisähvarduse tegemise eest kaheksa kuud koduaresti.

Selle aasta algul oli laulja Johnson sunnitud AC/DC hülgama, kuna arstid hoiatasid: kontserditurneed jätkates riskib ta kurdistumisega. Maailmaturnee viimases osas asendas Johnsonit Guns N’ Rosese laulja Axl Rose.